• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 16 °C
  • Bolu 11 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 15 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

İl Başkanı Kalaycı’nın talimatıyla OSB’de ki kötü koku için çalışma başlatıldı

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, beraberinde İl Başkan Yardımcıları Fahrettin Özkaya ve Ayhan Tepe ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu’nu ziyaret etti.
İl Başkanı Kalaycı’nın talimatıyla OSB’de ki kötü koku için çalışma başlatıldı

OSB’den yayılan pis koku sorunu çözülecek

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, beraberinde İl Başkan Yardımcıları Fahrettin Özkaya ve Ayhan Tepe ile birlikte Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Oğuzhan Kasapoğlu’nu ziyaret etti. Sohbet havasında geçen ziyarette İl Başkanı Kalaycı, fabrika atıkları nedeniyle arıtma tesisinde yaşanan pis kokulardan Geriş, Gerişkatırcı ve Yanaz Köylerinin olumsuz etkilendiğini belirterek, sorunun çözüme kavuşturulmasını istedi. Pis kokuların yanı sıra Başkan Kalaycı, OSB’nin güvenliği ve OSB alanın genişletilmesiyle amacıyla yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Kokunun giderilmesi adına neler yapıldığını anlatan OSB Müdürü Kasapoğlu, sorunun çözülmesi adına gereken adımların atıldığını ve gereken çalışmaların yapılacağını söyledi.

Kısa sürede pis kokulara çözüm bulunacaktır

Köylü vatandaşların kokulardan rahatsız olduğunu belirten İl Başkanı Kalaycı; “Sanayi bölgemizde pis suların düzgün deşarj edildiğini biliyoruz. Yani arıtma çalışıyor. Fakat buna rağmen akşam saatlerinde koku yaşanıyor. Bu kokudan da köylü vatandaşlarımız rahatsız oluyor. Bu sıkıntılarını bizlere ilettiler. Biz de bugünkü ziyaretimizde size iletiyoruz. Bu pis kokuların biran önce çözülmesi gerekiyor. Özellikle akşam saatlerinde yaşanan kokunun nedeni olarak karıştırıcının çalıştırılması gösteriliyor. Burada 2 seçenek var. Ya ırmak kirletilecek ya da bu atıklar arıtılacak. Irmağı kirletmemek için arıtılıyor. İşte arıtılırken de bu tür kokular yaşanabiliyor. Ancak bu da halledilecektir. Şu an için gerekli araştırmalar yapılıyor. Kısa sürede pis kokulara çözüm bulunacaktır” dedi.

OSB’ye karakol kurulacak

OSB’nin güvenliğiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Kalaycı; “Organize Sanayi Bölgemizde 30’a yakın fabrikamız var. Güvenlik önemli. Bu nedenle OSB içerisinde güvenlik kameraları kuruldu. Ancak her bir fabrikanın kendi güvenliği adına önlem alması şart. Tüm OSB çevresinin kapatılıp, giriş noktasına güvenlik konulması biraz imkânsız gibi görünüyor. Çünkü OSB’nin yanında köylerimiz var. Bu köyler de aynı yolu kullanıyor. Bu nedenle yol kapatılamıyor. Tabii hal böyle olunca Jandarma noktası kurulması kararlaştırıldı. Yani bir nevi karakol kurulacak. Bu karakol OSB’nin güvenlik ve asayişi açısından büyük öneme sahip olacak” diye konuştu.

Ara eleman yetiştirilmeli

Kalaycı; “OSB’nin genişleme çalışmaları tamamlandığında bu alanın kontrolü daha kolay olacak. Etrafı tutulup, tek bir güvenlik noktasından girişler sağlanabilecek. Yani genişletilen OSB alanının girişinde güvenlik olacak. Bu bölgede bulunan okulumuzla ilgili de değişiklik yapılabilir. Bana göre bu okulumuz mesleki eğitim merkezi olmalı. Ara eleman yetiştirilmeli. Eleman sıkıntısı yaşlandığı ortada. Bu okulda eğitim gören yavrularımız meslek edinmiş olmalı. İnşallah önümüzdeki günlerde genişletme çalışmaları tamamlanacaktır” dedi.

Kamulaştırmalar devam ediyor

Organize Sanayi Bölgesinin genişleme çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Kalaycı; “Bartın'ın sanayide teşvik kapsamına alınmasından sonra Bartın Organize Sanayi Bölgesinde bulunan parsellerin tamamı sanayiciye tahsis edildi. Hal böyle olunca artan talebi karşılayabilmek için Organize Sanayi Bölgesi’nin genişletme çalışmaları başlatıldı. OSB ilave alan için geçtiğimiz aylarda Bilim Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı’ndan olur alınmıştı. Olur alınır alınmaz da çalışmalara başlandı. Genişletme çalışmaları kapsamında kamulaştırmalar devam ediyor. Organize Sanayi Bölgesi ilk kurulduğunda 72 hektardı. Bu yeni kamulaştırmalarla 96 hektara çıkartıldı. İlave alan OSB'ye kazandırıldığında Bartın OSB’de iki kattan daha fazla büyüme sağlanacak. En az 30-40 yeni fabrika Bartın’a gelecek. İnşallah çalasımlar kısa sürede tamamlanacak. Bartın Organize Sanayi Bölgesi’nin büyütülmesi çalışmalarına verdiği destek için başta Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’a, önceki dönem Bakanımız Sayın Fikri Işık'a ve Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535