• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 22 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 24 °C
  • Karabük 23 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

İl Başkanı Yurtbay, ölüm yıldönümünde Erbakan’ı yad etti

Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, 27 Şubat 2011 yılında vefat eden eski Başbakanlardan, Milli Görüş Lideri ve Saadet Partisi Genel Başkanı Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 7. ölüm yıldönümü münasebetiyle basın açıklamasında bulundu.
İl Başkanı Yurtbay, ölüm yıldönümünde Erbakan’ı yad etti

‘Rahmetle anıyoruz’

Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay, 27 Şubat 2011 yılında vefat eden Türkiye'nin eski Başbakanlarından, Milli Görüş Lideri ve Saadet Partisi Genel Başkanı Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 7. ölüm yıldönümü münasebetiyle basın açıklamasında bulundu. Erbakan’ın ideallerinin üniversitelerde ders olarak okutulması gerektiğini belirten Yurtbay, Erbakan’ın öncelikle çok inançlı, çok zeki, başarılı bir ilim adamı olduğunu, siyasetini ahlak ve maneviyat üzerine kurduğunu söyledi. Yurtbay, Erbakan'ın feraset ve basiret sahibi bir insan ve bir hadisenin arka planını anlayabilecek, o planı yorumlayabilecek vasıfta bir insan olduğunu dile getirdi.

Ülkesine hizmet etmeyi tercih etti

Yurtbay; “Genel Başkanımız Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın ölüm yıldönümü. Rahmetle anıyoruz. Türkiye’de insanların kıymeti öldükten sonra biliniyor. Öldükten sonra ne demek istediği anlaşılıyor. ‘Neden söylediğinde dinlemedik’ diye dövünüyor. Hangi kesim olursa olsun rahmetli Erbakan Hocamızla ilgili kimse bir şey diyemiyor. Onu herkes hayırla yad ediyor. Onun hedefleri, idealleri ve projeleri üniversitelerde ders olarak okutulmalı.  Çünkü rahmetli Hocamız Türkiye’deki eğitiminin ardından Almanya da doktorasını yaptı. Eğitimine Almanya da devam etti. İsteseydi orada kalabilirdi. Ona her türlü teklifi yaptılar. Tüm imkanları sundular. Hatta Almanya’da bir fabrikanın önünde Hocamızın adı halen yazılıdır. Almanya’da kalsaydı belki bugün Nobel ödülünü dahi almış bir insan olacaktı. Kalması için para teklifinde de bulundular. Ancak o ülkesine dönmeyi, ülkesine hizmet etmeyi tercih etti” dedi.

Hayatı mücadeleyle geçti

Erbakan’ın ahlak ve maneviyata büyük önem verdiğini belirten Yurtbay; “Türkiye’ye gelir gelmez sanayinin kalbi olan Odalar ve Borsalar Birliği’nden başladı. Başkanlığı kazanmasına rağmen elinden başkanlığı aldılar. Bu işin siyasetle olacağına karar vererek, siyasete girdi. O dönemde Hocamıza ‘Bir çiçekle bahar olur mu?’ dediler. Hoca bu soruya ‘Her bahar bir çiçekle başlar’ dedi. O dönem Hocamız Konya’dan aday oldu. 3 milletvekilinin aldığı oyu alarak Meclise girdi. Bu şekilde siyasi hayatı başlamış oldu. İlk önem verdiği şey ahlak ve maneviyat oldu. Toplumun şu anda geldiği durumu düşünün. İşte bu nedenle ahlak ve maneviyatın önemini görüyoruz. Bir diğer önem verdiği şey sanayiydi. Sanayisi olmayan bir ülke kalkınabilir mi? Kalkınması imkânsız. Hocamız sanayi dediğinde Türkiye toplu iğne dahi üretemiyordu. ‘Yüz bin tank ve yüz bin motor yapacağız’ dedi. Hocayla o dönem alay ettiler. Hocamız bu üretimi yapacak fabrikaları kurdu. Yüz bin motor üretildi. Üretildikten sonra fabrikayı kapattılar. Tank fabrikasını da Ankara’da kurdu. Ancak tüm makinaları söküp oraya halıcılık kursu açtılar” diye konuştu.

Hükümeti uyarıyoruz

Yurtbay; “Erbakan Hocamız, kendi fikir, düşünce ve ideallerini yaşatabilmek için iktidarda biraz daha önü açılabilmiş olsaydı, Türkiye bugün bulunduğu noktada olmazdı. ‘Yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünya’ diyordu.  İslam ailemi bugün içinde bulunduğumuz noktada olmazdı. Ortadoğu bu noktada olmazdı. Dünya bile bugün kanaatime göre bu durumda olmazdı. Eğer o dönemde rahmetli hocamızın kurmuş oldukları D-8’leri biz bugüne getirip çalışır bir halde bıraksaydık bunların hiç biri olmayacaktı. Çünkü 1-1,5 milyarlık bir İslam alemi olacaktı. Hocanın ideali sadece İslam alemi için değil insanlık içindi. Bizler de Hocanın çizgisinden idelinde sapmadan davayı devam ettirmeyi çalışıyoruz. Biz geçmişten gelen tecrübe ile bu işi görerek hükümeti uyarıyoruz” dedi.

Üzülerek seyrediyoruz

Birlik ve beraberliğin önemine değinen Yurtbay; “Allah muhafaza bizim gidecek bir yerimiz yok. Onun için iktidarın dikkatli olması gerekiyor. Şu dönemde kavgaların bırakılması gerekiyor. Birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde şu sıkıntıları geçirmemiz gerekiyor. Bu da tabii ki hükümete ve Cumhurbaşkanına düşüyor. Şu olaylar başladığında bizim beklediğimiz, “Arkadaşlar ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Ben Cumhurbaşkanı olarak rozetimi çıkarıp şuraya koyuyorum. Bütün STK’lar bütün partileri bir araya getirip şu sıkıntılı süreci atlatana kadar siyaseti bir kenarı bırakarak el birliği ile şu süreçten geçelim” demesini beklerdim. Ama maalesef bu yapılmadığı gibi ülkeyi germekten başka bir şey hala yapmıyorlar. Üzülerek seyrediyoruz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535