• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • Bartın 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Bolu 5 °C
  • Kastamonu 6 °C
  • Zonguldak 8 °C
  • Karabük 8 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

İl Başkanları toplantısının ana gündemi Afrin ve seçim ittifakı oldu

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.
İl Başkanları toplantısının ana gündemi Afrin ve seçim ittifakı oldu

AK Parti Genişletilmiş 122. İl Başkanları Toplantısı, AK Parti Genel Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen toplantıya 81 ilden yoğun ilgi olurken, ilimizden AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya ve Gençlik Kolları Başkanı Ali Kıranoğlu katılım sağladı. Ülke gündemi ile ilgili konuların da görüşüldüğü toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Zeytin Dalı Harekâtı ve seçim ittifakı ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Yepyeni bir yönetim sistemine geçecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TSK'nın Afrin'de terör hedeflerine yönelik gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekâtı’nda sivil hassasiyetine dikkati çekti.  Erdoğan, Afrin'in merkezinin hızla kuşatılacağını ve yeni bir stratejiyle harekâta devam edileceğini söylerken "Doğu Guta'da her gün çocuğun, yaşlının, gencin öldürülmesinden rahatsızlık duymuyorsun. Bu harekâttan rahatsızlık duyuyorsun. Biz sivil terörist ayırt etmeseydik, Afrin çoktan bitmişti." şeklinde konuştu. Toplantı ile ilgili bilgiler veren AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı; “AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısını gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu toplantıda Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili bilgiler verdi Tabii ülke gündemi ile ilgili de konular görüşüldü. Sayın Cumhurbaşkanımız konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Büyük Kongre için hazırlıklarımıza başlayacağız. Milletimizin teveccühüne layık olabilmek için hep birlikte daha çok çalışmak zorundayız.

Kanun teklifini Meclis'e sunduk

Her geçen gün 2019 seçimlerine hazırlık hususunda attığımız adımları sıklaştırmak çalışmaları yoğunlaştırmak zorundayız. 2019 seçimleri herhangi bir seçim değildir. 2019 seçimleriyle Türkiye yepyeni bir yönetim sistemine geçecektir. Şimdiden mahalli idareler seçimlerindeki hedefimizi de yüzde 50'nin üzerinde olarak görmek zorundayız. Milletvekili seçiminde partinin ağırlığı çok önemlidir, mahalli idareler partiyle kazanılmaz, seçeceğimiz adaylarla da çok ilintilidir. 2019 seçimleri herhangi bir seçim değildir. Türkiye yeni bir yönetim sistemine geçecektir. Bu partinin çatısı altında siyaset yapan her arkadaşımın vizyonu tüm dünyayı içine alacak zenginlikte olmak durumundadır. Aksi taktirde başka partilerde şahit olduğumuz gibi sinsi ayak oyunlarının altında kaybolup gideriz. Her kim AK Parti'yi böyle bir kısır döngüye sokmaya çalışırsa şahsımı karşısında bulur.

Her parti kendi listesiyle seçime gidecek

Türkiye böyle bir tarihi süreçten geçerken hiç kimsenin kişisel hesabıyla kibriyle uğraşamayız, vakit kaybedemeyiz. Çalışacağız daha çok çalışacağız. AK Parti ve MHP olarak kurduğumuz ortak komisyon seçim ittifaklarıyla ilgili çalışmalarını tamamladı. Kanun teklifini Meclis'e sunduk. Bu kanun teklifinde mahalli seçimlerle ilgili herhangi bir yenilik yok. Ağırlık Cumhurbaşkanı ve parlamentoyu ilgilendiren bölümde. Oylar, aynı zarfa yerleştirilip aynı sandığa atılacak. Herkes kendi adayını gösterecek. Asıl yenilik milletvekili seçimlerinde olacak. Birden parti bir araya gelerek seçimlere ittifakla gidebilecek. Seçim pusulasında ittifakın içinde yer alan partilerin isimleri aynı çerçevede yer alacak. Her parti kendi listesiyle seçime gidecek.

Oylar birlikte sayılarak milletvekili sayısı belirlenecek

Hedef nedir? Oydaki zayiatı minimize etmek. Seçmenler hangi partiyi istiyorsa ona mührünü vuracak ama oylar birlikte sayılarak milletvekili sayısı belirlenecek. İttifak bölümüne vurulmuş olan ancak herhangi bir partinin amblemine denk gelmeyen oylar da geçerli sayılacak. Örneğin Büyük Birlik Partisi (BBP) başta olmak üzere bu oluşum içinde yer almak isteyen ancak oy dağılımı itibarıyla kendi başına milletvekili çıkarma imkânı bulunmayan partiler ise ittifaktaki herhangi bir partinin listesinde seçime girebileceklerdir. Seçmenler oy kabininde her ikisiyle de tercihlerini yapıp aynı zarf içinde sandığa atacaklardır. Seçim sisteminin özünde herhangi bir değişiklik yok. Her parti kendi milletvekillerini çıkaracak. Tek fark ittifak partileridir. 2019 seçimlerde milletvekili ve cumhurbaşkanı adaylarının pusulaları birlikte verilecektir. Pusulanın neresine mühür basılırsa basılsın oyun geçerli sayılması önemli bir yeniliktir. Milletin karşısına gizli saklı değil. Her şey önceden ilan edilerek çıkılmış olacak. İttifaklar hukuki bir zemine kavuşturuluyor. CHP başta olmak üzere muhalefet partilerinin itirazlarına baktığımızda mantıklı bir taraf olmadığını görüyoruz. MHP ile başlattığımız bu süreci 2019 seçimlerinde kararlılıkla hayata geçireceğiz. Bu yolculukta tereddüte yer yoktur.

Adım adım Afrin'e ilerliyor

Türkiye'nin güney sınırlarını terör örgütlerinden koruma kararlılığını her geçen gün tüm dünyaya gösteriyoruz. Her iki ülkenin de kısa sürece yeniden huzura kavuşmasını ümit ettik. Ülkemizde misafir ettiğimiz 3,5 milyon Suriyeli kardeşimiz için elimizden geleni yaptık. Suriye'de işlerin yoluna girmesi yerine terörün topraklarımıza kadar ulaştığını gördük. Ülkemize yönelik saldırıların altın vuruş mahiyetindeki 15 Temmuz milletimizin yeniden şahlanışına vesile oldu. Fırat Kalkanı Harekatıyla Cerablus, El Bab DEAŞ ve PYD teröristlerinden temizlenmiş oldu. Burada yaşayan 140 bin insan topraklarına döndü. Bunu biz sağladık. Yıllarca ülkemizi terör örgütleri üzerinden tehdit edenlere karşı verdiğimiz bu cevap yeni hamlelerinde önünü açtı. Zeytin Dalı bu hamlelerden biridir. Mehmedimiz büyük bir fedakârlık ve cesaretle terör örgütlerinin Türkiye'ye karşı hazırladığı tahkimatları teröristlerin başına geçirerek adım adım Afrin'e ilerliyor. Bu sabah itibariyle 1873 terörist etkisiz hale getirildi, 415 kilometrekare alanında civarı kontrol altına aldık. 1000 köy teröristlerden arındırıldı.

Teröristlerin dışarıyla temasını kesiyoruz

Derdimiz 3,5 milyon o bölgelerin insanı var. Onları biran önce kendi topraklarına nasıl döndürebiliriz onun derdindeyiz. Bütün bu sürecin stratejisi vardır, taktikleri vardır. Bu yol haritasını yavaş yavaş uygulamaya koymamız gerekir. Bölgedeki hakim tepeler teröristlerden temizlendiği için harekatın daha hızlı ilerleyeceğini düşünüyoruz. Sisiyle kötü hava koşullarıyla yürüyen bir mücadele. Kar bora demeden askerimiz yola devam ediyor. Afrin şehir merkezini biran önce kuşatıp, teröristlerin dışarıyla temasını kestikten sonra yeni bir stratejiyle yola devam edeceğiz. Ülkemizin varlığı sadece teröristleri ve terörist sevicileri rahatsız ediyor. Afrin'i teröristlerden temizleyerek bölge sakinlerinin kendi yurtlarına dönmelerini sağlayacağız. Kendilerini önce silahlandırdıkları teröristlerin katlettiği evlatlarını zorla ellerinden aldığı sivillere sahip çıkmaya davet ediyoruz. PKK'yı kırk kılığa sokarken düştükleri acınası durumu yüzlerine vurmaktan usandık. Bir yetkilerinin söylediğini öbürü yalanlıyor. Buna rağmen kendilerine çeki düzen vermiyorlar.

Başını bu yolda feda etmeye hazır olanlar işte meydan diyoruz

Bir terör örgütüne kimin desteği sağladığına bakıyoruz. Bütçeden kalkıp da bunlara destek çıkarsa ne diyeceğiz? Terörün nasıl beslendiği, belgelerle ortada. Gördüğümüz simalarda hep aynı. Münbiç'teki en tepeden başlayan söylemlerini ortaya koyduğumuz yüzlerce dosya var. Bunu söylediğimizde haklı olduğumuzu söylüyorlar. Yalan makinesi bunlar. Bu yaz hem terör örgütleri ve onları destekleyenler için sıcak geçecek. Hiç durmadan yolumuza devam edeceğiz. İdlib, Halep ortada. Rejim kendi topraklarını kurtarmanın peşinde değil. Varsa başını bu yolda feda etmeye hazır olanlar işte meydan diyoruz. Terör örgütlerinin arkasından bayrak sağlamakla demokrat, özgürlük yanlısı olunmaz, olsa olsa terör örgütü yardakçısı olur.” Sayın Cumhurbaşkanımız Afrin’e düzenlenen harekâtla ilgili vermiş olduğu bilgilerin yanında ittifak ve seçimle ilgili de düşüncelerini paylaştı. Bu toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535