• BIST 9548.09
  • Altın 2498.086
  • Dolar 32.4993
  • Euro 34.5477
  • Bartın 26 °C
  • Ankara 23 °C
  • Bolu 25 °C
  • Kastamonu 24 °C
  • Zonguldak 25 °C
  • Karabük 24 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

İl Başkanlığına aday değilim

Ak Parti Bartın İl Başkanı Av. Hüseyin Manav, kongre süreci hakkında parti binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.
İl Başkanlığına aday değilim

AK Parti Bartın İl Başkanı Hüseyin Manav, kongre süreci hakkında parti binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Akşam saatlerinde parti binasında gerçekleştirlen basın toplantısında Merkez İlçe Başkanı Ali Eyüpustaoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanları da hazır bulundu. Kongre süreçlerinin devam ettiğini belirten Manav, 2019 milletvekili seçimlerinde aday olmak istediğini ifade ederek, il başkanlığına aday olmayacağını açıkladı. 27. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde Aday Adayı olmayı düşündüğünü belirten Manav; “2003’de il yönetim kurulunda başladığımız maceramız zaman içerisinde 2004’de Belediye Başkan Aday Adaylığı, İl Genel Meclis Üyeliği, İl Genel Meclis Başkanlığı tekrar 2012’de İl Başkan Yardımcılığı ve İl Başkanlığı ile bugüne kadar geldik. 2019’da yapılması muhtemel 27. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde Aday Adayı olmayı düşündüğüm için 6. Olağan kongre döneminde AK Parti Bartın İl Başkanlığı’na aday olmayacağım” diye konuştu.

İlçe kongrelerine devam ediyoruz

İl Başkanı Manav; “Partimizin girmiş olduğu 6. Olağan kongre dönemi ile ilgili bazı açıklamalar yapma gereği duyduk. Bunun için sizleri davet ettik. Malumunuz Ağustos ayında partimizin 6. Olağan kongre dönemi başladı. Delege seçimleri beldelerde seçim yapılan yerlerde belde seçimlerini yaptık. Atamalar yapıldı. Ağustosun başından beride ilçe kongrelerine devam ediyoruz. Cuma günü mesela Zonguldak’ta Çaycuma’da vardı. Bizde henüz ilçe tarihlerimiz henüz belli değil. Kendi aramızda kararlaştırıp genel merkeze bildirmiştik 23-24 Eylül diye ancak arada geçen zaman içerisinde henüz ilçelerimizin tarihleri belli olmadı. Ama en kısa zamanda belli olacaktır. Bu bağlamda belde, ilçe ve ardından da il kongreleri geliyor” dedi.

AK Parti bayrağını aşağı düşürmedik

AK Parti’nin başarısı için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Manav; “Biz 10 Ocak 2015 tarihinde yaptığımız 5. Olağan Kongre ile AK Parti İl Başkanlığı görevine arkadaşlarımızla beraber geldik. O günden bugüne devam ediyoruz. AK Parti kadrolarında görev alanlar her zaman bayrağı bir öncekinden devir aldıklarından biraz daha yukarıya taşımak isterler. Biz bizden önceki il başkanımız Yaşar Arslan’dan devir aldığımız bayrağı bir kademe daha yukarıya kaldırdık aşağı düşürmedik. Bu ülkenin milletin kaderini değiştiren 15 yılda çok şeyi bu millete devlete kazandıran AK Parti’yi ve onun tartışmasız lideri Sayın Cumhurbaşkanımızın şapkasını Bartın’da yere düşürmedik. Bu mutluluk, bu gönül rahatlığı, bu huzur, bu başarı bizler için kafi” diye konuştu.

Milletvekilliğine aday adayı olmayı düşünüyorum

Manav, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Netice itibariyle 4 tane ilçe başkanımız burada. Onlarla ilgili süreç devam ediyor. Ancak sürecin sıkışması anlamında bizimde bir karar vermemiz gerekti. Sonuç itibariyle 2003’de il yönetim kurulunda başladığımız maceramız zaman içerisinde 2004’de Belediye Başkan Aday Adaylığı, İl Genel Meclis Üyeliği, İl Genel Meclis Başkanlığı tekrar 2012’de İl Başkan Yardımcılığı ve İl Başkanlığı ile bugüne kadar geldik. Genel merkezle de bu konuda gittik istişarelerimizi gerçekleştirdik. 2019’da yapılması muhtemel 27. Dönem Milletvekilliği Seçimlerinde aday adayı olmayı düşündüğüm için 6. Olağan kongre döneminde AK Parti Bartın İl Başkanlığı’na aday olmayacağım. Bunu hem kıymetli yönetim kurulu ve ilçe başkanlarımız karşısında hem de basın mensubu arkadaşlarımızın karşısında topluma deklare etmek istedim. Hayırlı olur inşallah.

Adayların onun önünü açmış olalım

Tüm ekiple beraber bu başarıları yaşadığımız sürece unutmayacağız. Bizden sonra bu görevi kim devir alacaksa alsın mutlaka aynı amaçla, aynı duygularla, aynı düşüncelerle aynı çabayı göstererek bizden teslim aldığı bayrağı bizden daha yukarıya taşıyacaktır. Şimdi bunu niye burada bugün açıklıyoruz da kongrede aday çıkmıyoruz derseniz malumunuz bizim bir aday belirleme süreçlerimiz var. Teşkilat kademelerindeki seçimlerde hem yerel seçimlerde hem milletvekilliğinde bir aday belirleme usulü var. Biz bunları bugün açıklıyoruz ki genel merkezimiz bizden sonra görev yapacak veya görev tebliğ edilecek il başkanımızı belirlemek için onun önünü açmış olalım. İnşallah hayırlısı olur.

Biz partimizin neferiyiz

Tabi dediğimiz gibi aday olmayıp 2019’a kadar geçecek çok dönem var. Allah ömür verirse 2019’da yapılacak olan seçimlerde Milletvekilliği Aday Adayı olmayı düşündüğümüzden şimdilik İl Başkanlığına aday olmuyorum. Bu demek değildir ki partimize olan hizmetimizi çalışmalarımızı sürdürmeyeceğiz. Biz partimizin neferiyiz. Her zaman Bartın’da veya başka bir yerde ne şekilde nasıl bize ihtiyaç duyulursa orada o görevi almaya her zaman hazırız. Bana biz Bartın İl Başkanı adayımızı belirledik denilene kadar görevimin başında olacağım. O söz söylendiğinde istifamızı verip arkadaşımızın önünü açarız.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535