• BIST 9524.59
  • Altın 2498.54
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7112
  • Bartın 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Bolu 11 °C
  • Kastamonu 12 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 13 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

İl Genel Meclisi 2 tesisin kurulmasına izin verdi

İl Genel Meclisi Eylül Ayı Toplantılarının ilk oturumu gerçekleştirildi. İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun’un başkanlık ettiği toplantıya AK Parti İl Genel Meclis Üyesi ve Katip Üye Murat Erfındık dışında tam katılım sağlandı.
İl Genel Meclisi 2 tesisin kurulmasına izin verdi

İl Genel Meclisi Eylül Ayı Toplantılarının ilk oturumu Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirildi. 14 gündem maddesiyle başlayan toplantıya K Parti İl Genel Meclis Üyesi ve Katip Üye Murat Erfındık dışında tam katılım sağlandı. Erfındık’ın yerine Katip Üye olarak AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Regaip Bayraktar görev aldı.

Hayırlı olmasını diliyorum

Meclis gündemine geçilmeden önce konuşma yapan İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, İl Genel Meclis Üyelerinin bayramını tebrik etti. Arakan’da yaşanılanlar nedeniyle buruk bir bayramın geçtiğini belirten Dursun; “Öncelikle 1 Eylül' de başlayıp 4 Eylül’de sona eren mübarek Kurban Bayramı bizler için buruk geçti. Arakan’da yaşayan Müslümanlara yapılan vahşet tüm Müslüman alemini büyük bir üzüntüye boğdu. O nedenle buruk bir bayramı geride bıraktık. Arakan’da Allah ve peygamber inancı nedeniyle Myanmar Ordusu tarafından hunharca katledilerek şehit edilen tüm kardeşlerimize Rabbim cennetiyle muamele etsin. Yapılan bu insanlık dışı işkenceler nedeniyle yine topraklarını terk etmek zorunda kalan tüm kardeşlerimizin de rabbim yar ve yardımcısı olsun. Özellikle insan hakları savunucusu sözde ülkeler yaşanan vahşete sessiz kalmakla bir kez daha sınıfta kaldı. Yaşanan bu vahşete Türkiye'nin devlet başkanlığı düzeyinde sessiz kalmamasının da tüm İslam aleminin yeniden silkinmesine ve yüreklenmesine vesile olması en büyük dileğimiz. Yaşanan tüm bu acılara rağmen geride bıraktığımız mübarek Kurban Bayramı'nı tekrar kutluyor, Eylül ayı toplantılarımızın şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yatırımlara engel olamayız

Meclis gündemiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Dursun; “5. gün sürecek olan Eylül ayı toplantılarında yine çok önemli kararlar alınacak. 13 gündemle başlayan Eylül ayı toplantılarında komisyon süreçleri tamamlanan yine 13 dosyanın komisyon raporları Meclis Başkanlığına ulaştı. Komisyon raporları üzerinde yapılacak görüşmelerin ardından da bu dosyalar üzerinde karar verilecek. 2 tesis kurulumu ile ilgili maddemiz var. Yatırımlara engel olamayız. Bu anlayışla hareket ediyoruz. İnşallah belirtilen şartları yerine getirerek, kurulacak olan tesisler bir an önce faaliyete geçer” diye konuştu.

Eylül mesaisi 2018 bütçesine ışık tutacak

Dursun; “5302 sayılı özel idare yasası gereği 2018 yılı çalışma ve yatırım programı ve buna bağlı bütçenin Eylül ayının ilk haftasında il encümeninde görüşmeleri başlayacak. İl Encümeninde yürütülecek bir aylık inceleme süreç önemli. Bu süreç meclisimize büyük sorumluluk yüklüyor.  O nedenle üzerlerindeki sorumluluğun bilinci ile hareket ederek geçmişte başarıyla gerçekleştirdik. 6.dönem meclisinin geride bıraktığı 41 aylık süreye bakıldığında 2015 ve 2016 yıllarını kapsayan denk bütçeleriyle hafızalarda yerini aldı. yine 2017 bütçesinin yarı yıl göstergeleri baz alındığında burada da sevindirici gelişmelerin yaşandığını görüyoruz. 2017 yılsonu hedeflerinde de önemli bir sapma yaşanmayacak. Artık bu dönemin üçte ikilik bölümü tamamlandı. Kalan 19 aylık süre içerisinde yine 2 bütçe dönemi var. bunlardan ilkinin hemen 2 ay sonra 2018 yılını kapsayan bütçe çalışması olarak Meclise gelecek. 3 bütçe dönemini başarıyla geride bırakan bu meclisin yine aynı anlayış ile yürüteceği çalışmalarla 2018 ve 2019 bütçelerinde planlayarak Bartın’ın büyümesine ve gelişmesine katkı sunmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Akaryakıt ve LPG İstasyonu kurulacak

Başkan Dursun’un konuşmasının akabinde Meclis gündemine geçildi. Gündemin 1.maddesinde yer alan Akaryakıt ve LPG İstasyonu İmar Planı ile ilgili komisyon raporu görüşüldü. İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen rapor onaylanarak, Amasra İlçesine bağlı Yahyazıcılar Köyü Büyük Meydan mevkiine Akaryakıt ve LPG İstasyonu kurulmasına izin verildi.

Tarım ve Hayvancılık Tesisi kurulacak

Gündemin 2.maddesinde yer alan Tarım ve Hayvancılık Tesisi Alanı İmar Planı ile ilgili komisyon raporu da görüşülerek karara bağlandı. Tarım Komisyonu ile İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun raporları değerlendirildi. Rapaorların Meclis Üyelerinin tamamının oyuyla kabul edilmesiyle birlikte Merkez ilçeye bağlı Akıncılar Köyü Yeraltı Mevkiine kurulmak istenen Tarım ve Hayvancılık Tesisine izin verildi.  2 Maddenin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Eylül Ayı Toplantılarının birinci oturumu 6 Eylül Çarşamba günü yeniden toplanmak üzere sona erdi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535