• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

İl Genel Meclisi, Bakanlığın Uşak’tan alıp ilimize gönderdiği 100 bin TL ile ilgili kararını verdi

​​​​​​​İl Genel Meclisi Aralık Ayı Dördüncü Birleşimi Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında gerçekleştirildi. 3 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda en dikkat çeken madde 75.Yıl Huzurevi binasının onarım işi oldu.
İl Genel Meclisi, Bakanlığın Uşak’tan alıp ilimize gönderdiği 100 bin TL ile ilgili kararını verdi

İl Genel Meclisi Aralık Ayı Toplantılarının Dördüncü Birleşimi İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında yapılan oturumda gündeme 2 madde eklendi. Gündemin 12.maddesine İhtisas Komisyonlarına Üye Seçimi eklenirken, gündemin 13.maddesine de Özel Eğitim Alanı İmar Planı ile ilgili dosya eklendi. 3 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda en dikkat çeken madde 75.Yıl Huzurevi binasının onarım işi oldu. Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Bartın İl Özel İdaresi’ne aktarılan Uşak İl Özel İdaresi’nin kullanamadığı 100 bin TL ile 75.Yıl Huzurevi binasının onarılması kararlaştırıldı.

Huzurevimizin onarımında kullanıyoruz

Maddenin kabul edilmesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Meclis Başkanı Dursun; “Uşak İl Özel İdaresi tarafından kullanılamayan 100 bin TL Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Bartın İl Özel İdaresi’ne aktarıldı. Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün böyle bir talebi vardı. Uşak İl Özel İdaresi’nin bu konuda kullanamadığı bir ödenek bakanlık tarafından Bartın İl Özel İdaresi’ne aktarılınca bu talebi yerine getiriyoruz. 100 bin TL’lik bu ödeneği huzurevimizin onarımında kullanıyoruz” dedi.

Bütün insanlık sahip çıkacaktır

Yoklama ve bir önceki Mecliste alınan karar özetlerinin okunmasıyla aşlayan toplantıda ilk olarak Meclis Başkanı Kenan Dursun, Amerika Birleşik Devletleri’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacaklarını belirten açıklamasını kınadı. Başkan Dursun; “ABD’nin Müslümanların ilk kıblesi ve göz bebeği olan Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı uluslararası hukuka aykırı bir karar. O nedenle bölgenin geleceğini tehdit eden bu karar 1.5 milyarlık İslam aleminin  tanımayacağı bir karardır. Müslümanların ilk kıblesi Kudüs’e başta aziz milletimiz İslam dünyası ve bütün insanlık sahip çıkacaktır” dedi.

75.Yıl Huzurevi binası onarılacak

Başkan Dursun’un Kudüs ile ilgili değerlendirmesinin ardından Meclis gündemine geçildi. Gündemin 8.maddesinde yer alan 75.Yıl Huzurevi Binası Onarımı Projesinin 2017-2018 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Uşak İl Özel İdaresi tarafından kullanılamayan ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Bartın İl Özel İdaresi’ne aktarılan 100 bin TL ile bu onarım işinin yapılması kararlaştırıldı. Başkan Dursun; “Bakanlıktan aktarılan 100 TL ile huzurevimizin onarımını gerçekleştireceğiz. Uşak’ın kullanamadığı parayı biz hizmete dönüştürüyoruz. İnşallah gelen ödenekle bu onarım işini tamamlayacağız. Hayırlı olsun” dedi.

Konteynır kulübe alınacak

Gündemin 9.maddesinde yer alan Konteynır Kulübe Alımı Projesinin 2017-2018 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına Alınmasıyla ilgili Plan Bütçe Komisyonu raporu değerlendirildi. Kemer’de sosyal tesislerde askerlerin konaklayabilmesi için 23 bin TL’lik ödenekle konteynır alınmasına karar verildi. Maddenin kabul edilmesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Dursun; “Emniyet ve Jandarmamıza gereken desteği sağlıyoruz. 2018 yılı bütçesinden de önemli bir kaynak ayırdık. Bu kaynakların yanında da bu tür eksikliklerini gidermeye çalışıyoruz. Bizden bu konuda bir talepleri vardı. İnşallah 23 bin TL’lik ödenekle bu sorunu da çözmüş olacağız. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Projelerin gerçekleşme oranı önemli

Gündemin 10.maddesinde yer alan 2017 Mali Yılı Ek Ödenek Verilmesi ile ilgili dosya görüşülerek, Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 2017 yılı bütçesinin 1 milyon bütçe fazlası vereceğini tahmin ettiklerini belirten Dursun; “2017 yılı bütçesiyle ilgili önümüzdeki günlerde daha net konuşabileceğiz. 1 milyonun üzerinde bütçe fazlası bekliyoruz. 2017 yılında bütçemizin gerçekleşme oranı yüzde yüzü aştı. Tabii projelerin de gerçekleşme oranı önemli. Tüm müdürlüklerimiz projelerini tamamlamak için uğraş veriyor” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535