• BIST 9674.32
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • Bolu 28 °C
  • Kastamonu 27 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 26 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

İl Genel Meclisi Başkanı Dursun, 2018 yılı hedeflerini anlattı

İl Genel Meclisi Şubat Ayı Toplantılarının birinci oturumu Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.
İl Genel Meclisi Başkanı Dursun, 2018 yılı hedeflerini anlattı

İl Genel Meclisi Şubat Ayı Toplantılarının Birinci Oturumu İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında yapılan oturum 2 madde görüşülerek karara bağlandı. Oturum öncesi 2018 yılı hedeflerini anlatan Başkan Dursun, “Borç batağına düşmeden, yatırımlarını istikrarla sürdüren bir anlayışla Bartın'a hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Amaç teröristleri etkisiz hale getirmek

Yoklama ile başlayan oturumda Başkan Dursun, ilk olarak Zeytin Dalı Harekâtının önemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, görev alan Mehmetçiğe kolaylıklar diledi. Harekât sırasında şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet ve gazilerimize de şifalar dileyen Başkan Dursun, harekâtın başarıyla sonuçlanacağını ifade etti. Dursun; “Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terör örgütleri PKK/PYD-YPG ile DEAŞ'ın kontrolünde bulunan Suriye'nin Afrin kentine yönelik operasyonu çok önemli. Zeytin Dalı Harekâtı’nın amacı ülke sınırlarının güvenliğini sağlamak, Afrin bölgesindeki teröristleri etkisiz hale getirmek ve bu suretle dost ve kardeş bölge halkını teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmaktır. Bu kapsamda yürütülen harekâtta Türk Silahlı Kuvvetlerimize muvaffakiyet diliyor, operasyon esnasında şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz” dedi.

5 gün sürecek

Meclis gündem maddeleri ile ilgili değerlendirmelerde de bulunan Başkan Dursun, “Öncelikle 17 gündemle ilk birleşimini gerçekleştirecek olduğumuz Şubat ayı toplantılarımızın Bartın'ımıza ve İdaremize hayırlı olmasını diliyorum. 5 gün sürecek toplantılarda Meclis çalışmalarına katılarak Bartın'ın büyümesine ve gelişmesini katkı sağlayan tüm Meclis üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. 17 gündem maddesinden 12’sini karar bağlayacağız. 5 gündem maddesi de komisyonlara havale edilecek. Diğer dosyalar ise meclisteki çalışma süreçlerinin tamamlanmasının ardından mart ayı toplantılarında karara bağlanacak” diye konuştu.

Abdipaşa'ya hayırlı olmasını diliyoruz

İmar çalışmalarının çoğunlukta olduğu Şubat ayı toplantılarında bazı önemli maddelerin de bulunduğunu aktaran Başkan Dursun, gündemin 2. maddesinde yer alan Abdipaşa Beldesi Yeşilpazar Mahallesi Kanalizasyon Yapım işi için Kültür ve Turizm Bakanlığından gelen 100 bin TL ödenek ile Abdipaşa Belediyesine ilgili malzemelerin ihale yoluyla temin edilerek 2018 yılı ek çalışma yatırım programına alınacağını söyledi. Belediyelerin bakanlıklardan gelen bu tür ödeneklerinin ihale süreçlerinin her zaman özel idare üzerinden yürütüldüğünü belirten Dursun, “Bizler meclis olarak belediyelerimize gelen bu ödeneklerin bir an önce yatırıma dönüşmesi için elimizden gelen gayreti ve hassasiyeti her zaman gösteriyoruz dedi. Abdipaşa Belediye Başkanlığımızın da yapım işini üstleneceği bu önemli projenin şimdiden Yeşilpazar Mahallesine ve Abdipaşa'ya hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Balıkçılara idari bina müjdesi

Yine gündemin 3.maddesinde yer alan Tarım İl Müdürlüğünün teklifiyle Tarlaağzı Balıkçı Barınağı İdari Binasının Yapım İşinin ilgili komisyonlarda değerlendirildiğini, bu projenin de meclisteki görüşmeler sonucunda 2018 yılı ek çalışma ve yatırım programına alınmasını karara bağlayacaklarını ifade eden Dursun, “Tarlaağzı Balıkçı Barınağının bölgede balıkçılık ile iştigal eden balıkçılarımız açısından önemli bir ihtiyacı giderdi. Fakat balıkçıların idari faaliyetlerini yürütecek bir idari binalarının olmayışı balıkçılarımızın faaliyetlerini olumsuz yönde etkiliyor. Balıkçılarımızın merakla beklediği idari binanın yapım işi de 2018 yılı ek çalışma programına alınacak” dedi.

Şirket taşeron işçilere yönelik olacak

Başkan Dursun, gündemin 9. maddesinde yer alan özel idare bünyesinde kurulacak olan sermaye şirketi hakkında yaptığı değerlendirmede de “696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle belediyeler ve özel idarelerde taşeron üzerinden yapılan hizmet alımıyla çalıştırılan tüm personellerin kurulacak sermaye şirketine devredilmesiyle özel idarelerde taşeron dönemi artık sona erecek. Bartın İl Özel İdaresi bünyesinde kurulacak olan bu yeni şirketin iştigal alanı komisyonlarda her yönüyle değerlendirilecek. Bakanlığımızın bu konudaki tavsiyesi özel idare bünyesinde kurulacak şirketlerin bugün için sadece taşerondan devralacakları işçileri kapsaması yönünde. Bu karara uyarak 100 bin TL sermaye ile Bartın Bütün Kent Personel Hizmetleri Anonim Şirketinin kurulabilmesi için Bartın Valisi Sayın Nusret Dirim’e Meclis kararıyla yetki vereceğiz. Şirketimizin öncelikle çalışanlarımıza ve idaremize şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Amasra sahası ile ilgili açıklama

Dursun ayrıca, gündemin 16 maddesinde yer alan Amasra Beton Tribünü Yapım İşinin Revizesi ile ilgili açıklamasında 2016 yılı özel idare programında 140 bin TL ödenek ile Amasra Futbol Sahası Tribün Yapım İşinin il genel meclis kararıyla yatırım programına alındığını, işin yapımının da aynı yıl içerisinde ihale edildiğini ancak ihaleyi alan firmanın, kendi sorunları başta olmak üzere yine başkaca nedenlerden kaynaklanan hukuki nedenlerinde dikkate alınarak ilgili firmanın yapılacak işle ilgisinin sonlandırıldığını kaydetti.  Dursun, “Meclisin ve idarenin elinde olmayan sebeplerden dolayı bugüne kadar yapılamayan bu projeyi hiçbir zaman gündemimizden çıkartmadık. Kasım ayında gerçekleştirilen 2018 yılı bütçe görüşmelerinde projenin soyunma odaları ve tribün yapımı olarak 260 bin TL ödenek ile yeniden programa aldık. Şimdi meclis olarak 2016 yılında tribün yapımı olarak programa alınan ve yapılamayan bu projeyi iptal ederek ödeneğini 2018 yılı çalışma yatırım programında yer alan modern soyunma odaları ile tribünü yapım işiyle birleştireceğiz ve projenin 2018 yılında yapımının gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Borçsuz şekilde çalışacağız

43 milyon 600 bin TL olarak 1 Ocak tarihinde yürürlüğe giren 2018 yılı bütçesinin hedefleri ile ilgili de değerlendirme bulunan Başkan Dursun, “Öncelikle il genel meclisimizin üzerinde uzun süren çalışmalar sonucunda hazırlanan çalışma yatırım programının yüzde 45 gibi önemli bir oranın yatırımlara ayrılmış olması Bartın il özel idaremizi diğer birçok özel idarelerden farklı kıldı. Borç batağına düşmeden, yatırımlarını istikrarla sürdüren bir anlayışla Bartın'a hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

Büyük pay kırsalda yaşayanlara

2018 yılının bütçesi içerisinde en büyük payı yine kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın ulaşımdaki konforunu artırmak için kullanacaklarını aktaran Dursun, “Bu kapsamda il genelinde 33 kilometre sıcak asfalt, 11.5 kilometre sathi kaplama, 16 kilometre kilitli parke, 8 kilometre beton yol,  6 kilometre stabilize, 16 kilometre yeni yol açma çalışmaları planlandığı şekliyle yapılacak. Bunun yanında yine KÖYDES projesiyle bu çalışmaların kapsamı artırılarak kırsalda hizmet bekleyen vatandaşlarımızın yaşam kalitesine etki edecek tüm projeler hayata geçirilecek” dedi.

Eğitime desteğimiz sürecek

2018 yılının bir başka önemli yatırımının da eğitim yatırımları olacağını söyleyen Dursun,  Mili Eğitim Bakanlığınca ilimize son 10 yılda yaklaşık 40 adet modern eğitim yuvasının yapıldığını, bu çalışmalara yerelden de destek verilmesinin son derece önemli olduğunu ifade etti. Dursun, il genel meclisi olarak eğitim yatırımlarına her dönem büyük önem verdiklerini ve bu nedenle 2018 programlarında bu kapsamda anaokulu olmayan Kurucaşile, Kozcağız,  Hasankadı, Kumluca ve Merkez Kutlubey Üniversite kampüsü olmak üzere toplam 5 adet anaokulunun programlarda yerini aldığını aktardı.

Köylere oyun grupları konulacak

Merkezde lise öğrencilerinin büyük bir özlemle bekledikleri 2 adet kapalı spor salonlarının da yapılacağını, bunun yanı sıra ilköğretim okullarının bahçelerinin uygun olan alanlarında spor sahalarının yapılacağını kaydeden Dursun, “İlimize modern eğitim yuvalarının kazandırılmasında büyük emeği olan başta Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç olmak üzere Sayın Valimiz Nusret Dirim’e ve meclis üyelerimize teşekkür ediyoruz. Yine Tarımsal Hizmetler Müdürlüğümüz bünyesinde köylerde kurulumuna büyük önem verdiğimiz çocuk oyun grupları ile yine yolcu bekleme duraklarının sayılarını artırarak bu hizmetten de tüm köylerimizin ve mahallelerimizin istifade etmesini sağlayacağız. Bu kapsamda 2018 yılı programlarıyla yine 135 köyün mahallerine yolcu bekleme durağı ile 17 adet çocuk oyun gruplarının kurulumunu gerçekleştireceğiz” dedi.

Köylerimizi önemsiyoruz

2018 yılı sonu itibarıyla 480 noktada yolcu bekleme durağı ile 217 noktada çocuk oyun grupları kurulumunun tamamlanmış olacağını anlatan Dursun,  bu alandaki köylerin tüm mahallelerini kapsayacak şekilde planlama yaptıklarını açıkladı. Dursun, yine 7 köyde kanalizasyon alt yapıları ve arıtma sistemlerinin kurulumunun gerçekleştirileceğini söyleyerek köylerdeki  yaşam kalitesinin artırılacağını ifade etti. Sağlık Müdürlüğünce yürütülen çevre yatırımları hakkında da değerlendirmelerde bulunan Dursun, il özel idaresinin imar ve çevreyle ilgili görev ve sorumluluk alanının ildeki 8 belediyenin 8 kat büyüklüğündeki bir alanda sürdürüldüğünü belirtti. Özellikle çevre temizliğinin köylerdeki evsel atıkların çevreye ve insan sağlığına olumsuz etki etmeden mahallinden alınmasıyla ilgili son dönemde önemli ölçüde iyileştirmeler yaptıklarını belirten Dursun, bu kapsamda 2018 programlarında konteynır ve çöp nakil araçlarının alımlarını gerçekleştirerek kırsalda yürütülen bu önemli hizmeti daha kaliteli hale getireceklerini açıkladı.

Sahillerimizi turizme kazandırıyoruz

Dursun, “Bir başka önemli çalışmalarımız arasında yer alan imar ile ilgili işlerinde öncelikle deniz turizmine uygun olan köylerde kesintisiz bir şekilde devam edecek. 2017 yılı içerisinde Büyükkızılkum sahilinde gerçekleştirilen 1/1000 ve 1/5000 ölçekli planlarının tamamlandığı ve buna bağlı olarak 18 uygulamaları ile sosyal alanlar ve parsel aralarındaki yollar ortaya çıkarıldı. Uygulama sonrası oluşan yeni tapular da 2018 yılı içerisinde parsel sahiplerine idaremizce teslim edilecek Ayrıca 2018 yılı içerisinde Güzelcehisar sahilinde devam edecek olan bu uygulamalar ile sahillerde geniş yaşam alanları oluşturmaya devam edeceğiz. Bu çalışmaların en önemli amacı Bartın'ın gerdanlığı olarak nitelendirdiğimiz sahillerimizi doğru bir şekilde planlayarak turizme kazandırmaktır” diye konuştu.

100 bin TL ile kanalizasyon işi yapılacak

Toplantıda gündem maddesinde yer alan Ocak ayında havalesi gerçekleştirilen Abdipaşa Belediyesi 'Yeşilpazar Mahallesi Kanalizasyon Yapım İşinin 2018 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına Alınması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyon Raporu okutularak Meclisin oy birliği ile karara bağlandı. Kültür Bakanlığı’ndan gelen 100 bin TL ödenek ile kanalizasyon işinin yapılmasına karar verildi.

150 bin TL ödenekle idari bina yapılacak

Yine gündemin 3’üncü maddesinde yer alan Ocak ayında havalesi gerçekleştirilen İlimiz Tarlaağzı Balıkçı Barınağında 'Prefabrik Balıkçılık İdari Binasının Yapılması İşinin'  2018 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına Alınması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarım Komisyonu Raporu okutularak Meclisin oy birliği ile karara bağlandı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen 150 bin TL ödenekle yapılması kararlaştırıldı. Maddenin kabul edilmesiyle birlikte söz konusu bölgede soğuk hava deposu ihtiyacı olduğunu da belirten Meclis Başkanı Kenan Dursun, deponun yapılmasıyla ilgili adımların atılması gerektiğini söyledi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535