• BIST 9524.59
  • Altın 2491.578
  • Dolar 32.5711
  • Euro 34.7377
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 15 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

İl Genel Meclisi Ekim Ayı mesaisi başladı

Bartın İl Genel Meclisi, Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında Ekim Ayı toplantılarına başladı.
İl Genel Meclisi Ekim Ayı mesaisi başladı

Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; İl Genel Meclis üyeleri Ali Eyüpustaoğlu, Uğur Yılmaz, Göker Giray Gülsoy, Bekir Karabacak, Ayhan Özçelik, Atnen Aydoğan, Bahattin Kazguç, Abdullah Kaleli ve Orhan Ölçek, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Metin Çetin, birim müdürleri katıldı.  Toplantı öncesi değerlendirmelerde bulunan Meclis Başkanı Dursun, “Eylül ayı toplarında ihtisas komisyonlarına havale edilen dosyaların komisyonlarca değerlendirmeleri tamamlandı ve hazırlanan komisyon raporları Meclis Başkanlığına ulaştırıldı. O nedenle bu dönemde gayretle çalışan başta Komisyon Başkanlarımız olmak üzere Komisyon Üyelerimize ve Meclis Çalışmalarına eksiksiz katılarak bu çalışmalarımıza katkı sağlayan tüm Meclis Üyelerimize, idaremizin müdürlerine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

“Yoğun bir hazırlık dönemi geçireceğiz”

Ardından da Ekim ayı gündeminde yer alan dosyalarla ilgili bilgi veren Dursun, Ekim ayı toplantılarının yoğun geçeceğini belirtirken “Toplantılarımız 6 gündemle başladı. Toplantılarımız devam ederken Meclis’e sunulacak ilave dosyalar da olabilecek. Bunun yanında Ekim ayı toplantıları; Kasım ayı toplantılarında 20 günlük mesaiye konu olacak stratejik plan doğrultusunda hazırlanan 2023 yılı çalışma ve yatırım programı ile buna bağlı olarak belirlenen 195 milyonluk tahmini bütçe ve bütçenin çalışma programları ön hazırlıklarıyla devam edecek. Bu vesileyle Kasım ayı toplantıları öncesi yoğun bir hazırlık dönemi geçireceğiz. Üç bütçe dönemini başarıyla geride bırakan 7. Dönem Meclisi, yine aynı anlayış ile çalışmalarına devam ederek Bartın’ın büyümesine ve gelişmesine katkı sağlamaya devam edecektir” diye konuştu.

“9 milyon TL ödenek verildi”

2022 Yılı Özel İdare Programları ile ilgili de açıklamalarda da bulunan Dursun, İl Genel Meclisi kararıyla 2022 yılı bütçesiyle Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğüne 9 milyon TL ödenek verildiğini ifade etti. Bu ödenek ile çalışma yatırım programına 13 kilometre sıcak asfalt,  20 kilometre kuru beton, 13 kilometre fillerli stabilize, 6.4 kilometre yeni yol açma, 2.5 kilometre kilitli parke taşı yol yapımı, 2.6 kilometre ıslak beton yol yapımı olarak yer verdiklerini ve çalışmaların büyük bir bölümünün tamamlanarak programların yapımına devam edildiğini kaydeden Dursun, “Bunun yanında yıl içerisinde AK Parti Grup Başkanvekili Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’un girişimleriyle 30 milyon İller Bankası Kredisi, 15 milyon Cumhurbaşkanlığı hibesi, 47 milyon KÖYDES ödenekleriyle toplam 92 milyonu bulan ödeneklerle il genelinde 260 köy ve 907 bağlısında öncelikle asfalt bakım onarım işleri olmak üzere yine ana yollarımızdaki ulaşım standartlarının yükseltilmesine devam edildi. Bunun yanında yine köylerimizin içme ve kullanma sularında şebeke ve tesis yenilenecek. Yapmış olduğumuz tesislerle çok daha sürdürülebilir su kullanıma ulaşılacak” ifadelerini kullandı.

Köylerin su sorunu çözülecek!

Bu projeler kapsamında ilimize gönderilen 92 milyon TL ek ödeneğin tamamının Yol ve Ulaşım Hizmetleri ile içme suları projelerine aktarıldığını vurgulayan Dursun, içme ve kullanma sularında 20 milyon 612 bin 521 TL ile 97 köyün içme suyu şebekeleri ve tesislerin birçoğunda yenileme ve revizyon çalışmalarının gerçekleşeceğini söyledi. Planlanan çalışmaların da yıl sonuna kadar tamamlanacağını belirterek içme ve kullanma suyunda sorun yaşayan köylerin çalışmaların bitiminde suya erişimlerinin çok daha kolaylaşacağını ifade eden Dursun, “Yeni yapılan tesislerin köylerimize tekrar hayırlı olmasını diliyoruz” dedi. Su kaynağına ulaşılamayan köylerde ise yine farklı arayışın devam ettiğine dikkat çeken Dursun, yapılacak sondajlarla da içme suyu sıkıntısı yaşayan köyleri bol ve kaliteli suya kavuşturmayı hedeflediklerini belirtti.

“Yol ağında çalışmalar sürüyor”

Bartın İl Özel İdaresi sorumluluk alanında bulunan köylerdeki yol ağlarında standardın yükseltileceğini kaydeden Dursun, açıklamasının devamında da şu ifadelere yer verdi:  “Ödeneğin diğer kısmıyla ağır geçen kış şartlarında ilimizde yaşanan son afette aşırı şekilde deforme olan 2 bin 336 kilometre yol ağımızdaki standartların yükseltilmesi için 43 milyon 383 bin TL ödenek ile 46 bin 19 ton sıcak asfalt üreterek yaklaşık 66 kilometrelik bir yol uzunluğu iyileştirildi. Köy içlerinde 10 milyon 627 bin 982 TL ödenek ile 47 bin 475 metre kare 9.5 kilometre uzunluğunda kilitli parke yol düzenlemesi yapılacak. 9 milyon 720 bin 908 TL ödenek ile 18.7 kilometre uzunluğunda kuru beton yol yapılacak. 226 bin 863 bin TL ödenek ile 206 metre küp 700 metre uzunluğunda klasik beton yapılacak. 1 milyon 486 bin TL ile 17 kilometre uzunluğunda stabilize, 485 bin TL ile 12.4 kilometre, tabi malzemeli stabilize, 600 bin 75 TL ödenek ile 1,6 kilometre 1. kat sathi kaplama, 1 milyon 583 bin 872 TL ile sanat yapısı için ayrıldığını toplamda bu çalışmaların sonucunda yıl içerisindeki programlarla 79 kilometre sıcak asfalt, 38.7 kilometre kuru beton, 12 kilometre kilitli parke, 30 kilometre stabilize, 18.8 kilometre tabi malzemeli stabilize, 3,3 kilometre ıslak beton, 1.6 kilometre sathi kaplama ile yol ağının iyileştirilerek il genelinde 183.4 kilometrelik yol ağında çalışmalar sürüyor.

Emeği geçenlere teşekkür!

Kırsala hizmet götürebilmemizi sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yine bu ödeneklerin ilimize aktarılmasında önemli katkıları olan TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç ve Bartın Valimiz Sayın Dr. Nurtaç Arslan’a, ayrıca programların oluşmasını sağlayan il genel meclis üyelerimize teşekkür ediyor, alanda bu projeleri başarıyla uygulayan tüm ekibimize de kolaylık ve başarılar diliyoruz.” Ekim Ayı Meclis Toplantısının 1. Birleşiminde ilk gündem maddesinde yer alan Gıda Denetim Aracının Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne bedelsiz olarak devredilmesi ile ilgili dosyan komisyon raporu doğrultusunda yapılan değerlendirmelerin ardından Meclisin oy birliği ile kabul edildi.

 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535