• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 12 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 15 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

İl Genel Meclisi’nin 2018 mesaisi başladı

İl Genel Meclisi Ocak Ayı Toplantılarının Birinci Oturumunu Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında gerçekleştirildi. Tek gündem maddesinin görüşüldüğü oturumla İl Genel Meclisi 2018 yılı ilk toplantısını gerçekleştirmiş oldu.
İl Genel Meclisi’nin 2018 mesaisi başladı

İl Genel Meclisi Ocak Ayı Toplantılarının Birinci Oturumu İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında yapılan oturumla İl Genel Meclisi 2018 yılı ilk toplantısını gerçekleştirmiş oldu. Tek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen Özel Eğitim Alanı İmar Planı ile ilgili rapor görüşülerek karara bağlandı. Özel ilkokul yapımı için hazırlanan imar planı oy birliğiyle kabul edildi.

Coğrafyaya sahip çıkma zorunluluğum var

Meclis gündemine geçilmeden önce değerlendirmelerde bulunan Meclis Başkanı Kenan Dursun; “2018 yılının ilk toplantısını gerçekleştirecek olmanın heyecanı içerisindeyiz. Öncelikle yeni yılın ülkemize, milletimize, tüm İslam alemine ve dünya mazlumlarına barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Bu dönemde yaşadığımız coğrafyadan kaynaklanan nedenlerle ülkemizin ve milletimizin üzerinde yürütülen her türlü hain planların gün yüzüne çıkmış olması millet olarak bir kez daha silkinerek yaşadığımız bu coğrafyaya sahip çıkma zorunluluğumuzu ortaya koymuştur” dedi.

Terör örgütleriyle mücadelemize devam ediyoruz

Başkan Dursun; “Birçok terör örgütüyle mücadele ediyoruz. Bu terör örgütleri önümüze çıkartılan engellerdir. Biz bu terör örgütleriyle mücadelemize devam ediyoruz. Asırlar boyu bu coğrafyanın en ağır bedellerini ödeyen Türk milletinin yine aynı bedelleri ödemekten de hiç bir zaman çekinmediği tüm dünyaya gösterildi.  Bu uğurda vatan savunmasında hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor ve gazilerimize de acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Çok önemli başarıya imza attık

Mahalli İdareler Seçimleri ile 2014 yılının Nisan ayında göreve gelen 6. dönem meclisinin geride bıraktığı 45 aylık süreyi değerlendiren Dursun; “45 aylık sürenin her bir günü elbette güllük gülistanlık olmadı. Bu konuda bazen siyasi bazen de idari zorluklar yaşanmasının işin doğası gereği olduğunun bilincindeyiz.  Bu konuda ortak paydanın her zaman Bartın’ın gelişmesini ön planda tuttuk. O nedenle 6. dönem meclisinin büyük bir gayret ve samimiyetle yürütmüş olduğu bütçe çalışmalarında 2015-2016 ve 2017 yılı bütçeleri bütçe açığı vermedi. Bunun yanında en önemlisi ise Özel İdare tarihinde de bir ilk olan 2015 ve 2017 bütçelerinde bütçe fazlası vererek çok önemli başarıya imza attık” dedi.

Hiç bir kurum ya da kuruluşa borç yok

Başkan Dursun; “Geride kalan 3 bütçe yılında yatırımlara ayrılan yıllık ortalama her bir bütçe yılı için ortalama yüzde 44 gibi büyük bir oranla gerçekleştirildi.  Buna mukabil yine geriye dönük hiç bir kurum ya da kuruluşa borcu olmayan bir yapı muhafaza edildi. O nedenle 45 aylık sürenin yatırım ve başarılarla dolu bir dönem olarak hafızalarda yerini aldı. Bu dönemi gayretli çalışmalarıyla taçlandırarak unutulmaz kılan tüm meclis üyelerine ve idaremizin tüm çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Hizmet etmeye devam edecek

2018 yılı bütçesinin de yatırım eksenli olduğunu belirten Dursun; “2017 yılının Kasım ayında 20 gün süren meclis çalışmalarıyla 43 milyon altı yüz bin TL olarak belirlenen 2018 mali yılı bütçesi de 2015-2016 ve 2017 yıllarını kapsayan başarılı çalışmalar ışığında yürütüldü. O nedenle aynı anlayışla hazırlanan bu bütçe de yatırım eksenli. 01.01.2018 tarihi itibarıyla Sayın Valimiz Nusret Dirim’in de onayıyla yürürlüğe giren 2018 yılı bütçesi ve buna bağlı çalışma programlarıyla yine toplumun tüm kesimlerine hizmet etmeye devam edecek” dedi.

Bir önceki yılın gelir ve giderleri incelenecek

Ocak ayı toplantılarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Dursun, şu ifadeleri kullandı; “Yılın ilk toplantı dönemine 10 gündem maddesiyle başladık. Yine Ocak ayı içerisinde 5 gün sürecek toplantılarda çoğunlukla imar planları ile yine 2018 yılı çalışma yatırım programlarına ilave ek çalışma ve yatırım programları görüşülecek. Gündemin 10’uncu maddesinde yer alan Denetim Komisyonu’na Üye Seçimi ile ilgili konu da önemli. Özel İdareler iç ve dış denetim adı altında iki türlü denetime tabi. Bu kapsamda İl Özel İdare Kanununun 17. Maddesi ile İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21. maddesi gereği her yıl Ocak ayı meclis toplantıları döneminde il genel meclis üyeleri arasından seçilen 5 üye ile oluşturulan komisyon marifetiyle bir önceki yılın gelir ve giderleri inceleniyor.

Meclise bilgi olarak sunulması gerekiyor

Komisyonun çalışma süresi Ocak ayı meclis toplantılarının bitimiyle başlayacak. Şubat ayının son gününe kadar sürecek. Bu süre içerisinde komisyonca hazırlanacak olan raporu da 15 Mart tarihine kadar meclis başkanlığına ulaştırılacak. Ardından ilgili raporunda Nisan ayı toplantılarında meclise bilgi olarak sunulması gerekiyor. Kanun gereği yukarıda ifade edilen denetim çalışmalarını yürütmek üzere 5 meclis üyesinden oluşacak olan Denetim Komisyonu seçimleri de bu toplantı döneminde yapılacak.” Başkan Dursun’un konuşmasının akabinde gündemin 2.  maddesinde yer alan Özel Eğitim Alanı İmar Planı ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyon Raporunu oybirliğiyle kabul edildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535