• BIST 9772.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 22 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 24 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

İl Müdürü Bayram, Engin’in köşe yazısına yanıt verdi

Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, Ajans Bartın Kurucusu Sercan Engin’in İl Müdürlüğü’nün etkinliklerinde basına haber verilmediği yönünde düşüncelerini paylaştığı ‘Bartın’da Basın Unutuluyor’ başlıklı yazısına yanıt verdi.
İl Müdürü Bayram, Engin’in köşe yazısına yanıt verdi

‘Basın gözümüz ve kulağımız’

Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram, Ajans Bartın Kurucusu Sercan Engin’in ‘Bartın’da Basın Unutuluyor’ başlıklı köşe yazısına yanıt verdi. Tarım İl Müdürlüğü’nün etkinliklerinde basına haber verilmemesini eleştiren Engin, kurumların basını unuttuğunu ifade etmişti. Engin’in eleştirilerine yanıt veren İl Müdürü Bayram, ‘Öncelikle yorumlarınız ve hassasiyetleriniz için teşekkür ettiğimi belirtmek isterim. Basının her zaman gözümüz ve kulağımız gibi olduğu düşüncesindeyim. Ben ayrıca bu tür eleştiri ve yorumlarınızın kurumumuza ve ilimizin kalkınmasına katkı sağladığını düşünüyorum. Bundan dolayı tekrar size ve tüm basınımız mensuplarına teşekkür ediyor, çalışmalarınızda muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

"Bartın Basın" grubunu kurdum

Bayram, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Kurumumuzla ilgili yazınızı okudum. Öncelikle yorumlarınız ve hassasiyetleriniz için teşekkür ettiğimi belirtmek isterim. Siz de biliyorsunuz ki çalışmalarımızla ilgili basınımızı haberdar etmek amacıyla "Bartın Basın" grubunu kurdum ve o gruptan sizleri davet ettim, ediyorum da; ancak bazen basından katılımın az olduğunu müşahade ettim. Sebebini arkadaşlarıma sorduğumda "sizin siteden alıyoruz" diyorlar, dediler. Ben de bunun üzerine haber değerine göre sizlere bilgi/haber vermeye başladım. Ayrıca arkadaşlarıma da buna göre basına bilgilendirme noktasında talimat verdim.

Tüm basın mensuplarına teşekkür ediyorum

Son etkinliğimizle ilgili olarak ta; talihsiz bir durum yaşadık. Etkinlik maalesef Üniversitenin açılışı ve Bakan Beyin İlimize gelişine denk geldi. Böyle olunca gelemezler diye basını ve birçok kurumumuzu davet edemedik. İştirak eden arkadaşlardan Milli Eğitim ve Spor İl Müdürümüz tesadüfen karşılaşmamız sonucu davetimiz üzerine geldiler. Sendika başkanı ise etkinlik yaptığımız köyde görevli olduğundan katılım sağlamıştır. Katılımlarından dolayı hem kendilerine ve hem de o gün katılım sağlayan herkese bu vesileyle teşekkür ediyorum. Durum bundan ibarettir. Yoksa sizde takdir edersiniz ki her zaman basınımızın bizim gözümüz, kulağımız gibi olduğu düşüncesinde olduğumu.Ben ayrıca bu tür eleştiri ve yorumlarınızın kurumumuza ve ilimizin kalkınmasına katkı sağladığını düşünüyorum. Bundan dolayı tekrar size ve tüm basın mensuplarına teşekkür ediyor, çalışmalarınızda muvaffakiyetler diliyorum.”

Basına mesafeli davranıyor

Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulsetter Bayram’ın yanıt verdiği Muhabirimiz Sercan Engin’e ait ‘Bartın’da Basın Unutuluyor’ başlıklı köşe yazısı da şu şekilde; “Bartın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ilimizde önemli çalışmalara imza atıyor. Düzenlediği etkinliklerle veya eğitimlerle vatandaşların takdirini kazanıyor. Kazınıyor da bu etkinlikleri kamuoyuna duyurma gibi bir çalışma içerisine girmiyor. Bu kurumun basın yayın işleriyle her kim ve kimler ilgileniyorsa ne hikmetse basın hiç akla gelmiyor. Buna bir sürü örnekler vermek mümkün. Tarım İl Müdürlüğü ile basın arasında bir kopukluk olduğu açık. Sayın İl Müdürü kurdukları basın grubundan sadece link atmakla yeterli görüyor. Basına mesafeli davranıyor.

Kime ne zararı olur?

Yapılan faaliyetlerin herkes tarafından bilinecek olmasının kime ne zararı olur? Aynı sıkıntıyı Bartın Valiliği’nde de yaşadığımızı ifade etmiştim. Vali Beye yaklaşmak ve onun toplantılarını takip etmek mümkün değil. Etrafını saran bir Özel Kalem ağı var. Bu ağı geçmek imkansız. Hatta İstanbul’dan gelen bazı dernek yöneticileri de Vali Beye ulaşamadıklarını belirtip, sosyal medyadan tepki göstermişti. Biz basın mensupları olarak Vali Beyle bire bir görüşüp iletmeyi de düşündük. Fakat randevu alabilene aşk olsun. Şimdi aynı sıkıntı İl Müdürlüklerinde başlıyor. İl Müdürlerine ulaşma anlamında sıkıntı yok. İl Müdürlerimizin tamamına ulaşıp bilgi almak mümkün. O konuda haksızlık edemem. Fakat kurum etkinliklerinde haber verilmemesini eleştiriyorum.

Bartın’da basına değer verilmiyor

Mesela son olarak İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bakanlığımız Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığının 2017 Yılı "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi" başlığı altında yer alan "Kadın Çiftçiler Tarımsal Yayım Programınca" desteklenerek uygulamaya konulan "Bamya Yeni Ellerle Buluşuyor Projesi" kapsamında Tarla Günü etkinliği düzenledi. Kutlubey Demirci Köyü’nde birçok çiftçinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte tarımla alakası olmayan sendika temsilcileri dahi yer alırken basın mensupları neden yoktu? Bu etkinlikte basını çağırmayacak kadar özel ne olabilir? Benim verdiğim örnek bunlardan bir tanesi. Her şey olup bitiyor basının haberi ondan sonra oluyor. Bu böyle olmamalı…Aynı yere geliyoruz galiba. Bartın’da basına değer verilmiyor.

Hazır habercilik iyi bir şey değil

Değer veren ve yapılan faaliyetlerin kamuoyuna duyurulmasından büyük memnuniyet duyan kurumlar da var. Maalesef tersini düşünenler de olabiliyor. Hangi basın mensuplarına haber verildi? Herkes sosyal medyadan aldığı fotoğraflarla haber yazmaya çalışıyor. Çünkü biliyor ki o davet etmeyenler, basın bunun fotoğraflarını alıp yazar. Şimdi söz konusu etkinliği İl Müdürlüğü sitesine de koydu. Basın mensupları etkinliği alıp haber yapacak. Ben de dahil. Gelin neden haber verilmediğini hep birlikte sorgulayalım. Bu hale aslında biraz da biz getirdik. Bunu düzeltecek olan da yine biziz. Hazır habercilik iyi bir şey değil. Nasıl olsa siteye koyuyorlar demeyelim. Hazır bilgiyi resmi siteden almak birilerine kolay gelebilir. Bu yazdıklarım birilerinin işine gelmeyebilir. Görmezden gelenler olacaktır. Ancak biz görmezden geldiğimiz sürece daha da kötüye gidecek.

Gelin hep birlikte basının varlığını hissettirelim

Tabii köşe yazımı yazarken Tarım İl Müdürlüğü’nü aradım. Aramamdaki amaç neden çağırmadıklarını öğrenmek. Telefonda görüştüğüm yetkiliye neden bu tür etkinliklere çağırılmadığımızı sordum. ‘Kurum içerisinde yapalım istedik. Ancak katılım oldukça iyi oldu. Biz katılımın olmayacağını düşünmüştük. Sonradan çağırmadığımıza pişman olduk açıkçası. Müdür Bey de bir şey demeyince çağırılmadı. Sizden de bir talep gelmedi’ cevabını aldım. Bence basın akla bile gelmedi. Basın etkinliğin yapılacağını bilse kendisi de gelirdi. Bu yazıyı yazmamdaki amaç iyiye gitmiyoruz. Bartın’da basın mensuplarının olduğunu akıllara getirelim. Kurumlar bizi unutuyor. Eğer böyle giderse herkes sosyal medyadan aldığı bilgilerle gazete çıkartacak. Gelin hep birlikte basının varlığını hissettirelim.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535