• BIST 9089.58
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Bartın 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • Bolu 22 °C
  • Kastamonu 20 °C
  • Zonguldak 23 °C
  • Karabük 22 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

İmar Barışı anlatıldı

Bartın Valisi Nusret Dirim’in katılımı ile gerçekleşen İmar Barışı’ konulu bilgilendirme toplantısında, proje ile ilgili merak edilenler anlatıldı.
İmar Barışı anlatıldı

Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından Bartın Kültür Merkezi’nde ‘İmar Barışı’ konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Vali Nusret Dirim’in katımı ile gerçekleşen toplantıda; İmar ve Planlamadan Sorumlu Şube Müdürü Yüksel Çiçek tarafından İmar Barışı’na ilişkin merak edilenleri detaylı şekilde anlattı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bartın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, şunları söyledi: “Bilindiği üzere 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun 18.05.2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanmış ve Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin hükümleri yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Kayıt altına alma imkanı tanındı

Kamuoyunda ‘İmar Barışı’ olarak da bilinen bu düzenlemeye göre 08 Haziran 2018 Cuma gününden itibaren başvurular alınmaya başlanmış olup, vatandaşlarımızın imar barışı konusunda azami seviyede bilgi sahibi olmalarını ve faydalanabilmelerini sağlamak amacıyla mahalle ve köy muhtarlarımız ile Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerini bilgilendirmek maksadıyla toplanmış bulunmaktayız. İmar Barışı, İmar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesi ile vatandaşlarımızın sorunlarının çözülmesidir. Bu yasal düzenlemedeki hedef ise; Vatandaşlarımızın devletle ihtilaflı durumunu ortadan kaldırmak, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırmaktır. Vatandaşlarımıza, kendilerine ait yapıları e-devlet yoluyla başvuru yaparak kayıt altına alma imkanı tanınmıştır.

100 bine yakın başvuru oldu

İmar Barışıyla ülkemiz genelinde yaklaşık 13 milyon yapının kayıt altına alınması beklenmektedir. Bu kapsamda İl Müdürlüğümüzde vatandaşlarımızın kolayca erişebilecekleri "İmar Barışı Bankoları" oluşturulmuş ve konu hakkında yeterli sayıda ve nitelikte personel görevlendirilerek 8 Haziran 2018 Cuma gününden itibaren vatandaşlarımız “İmar Barışı” hakkında bilgilendirilmeye başlanmıştır. Bugün itibariyle Müdürlüğümüzce 3 iş gününde yaklaşık 500 kişiye bilgilendirme yapılmıştır. Ülkemiz genelinde de günde neredeyse 100 bine yakın başvuru olmuş, 3 gün içerisinde ise başvurularını onaylayan 250 bin kişiden fazla vatandaşımız bulunmaktadır. Bu bağlamda Siz değerli muhtarlarımızın vatandaşların imar barışı hakkında azami seviyede bilgi sahibi olmalarına katkı sağlayacağını bekliyor, toplantımıza katılımlarından dolayı başta Sayın Valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.”

Vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştıracak

Bartın Valisi Nusret Dirim ise konuşmasında şunları kaydetti: “Önemli bir konu. Şu anda Türkiye’nin gündemine kısa bir sürede geldi ve Mayıs ayında yasalaştı. Uygulamasını da doğru bir şekilde yapabilmemiz için toplumun bu konuda bütün sorumlu kesimlerini sağlıklı bir şekilde bilgilendirmemiz gerekiyor. Bu bağlamda öncelikle muhtarlarımızın bu konuyu bilmesi gerekiyor. Meslek odalarımızın, mimarların bu konuları sağlıklı bir şekilde bilmesi vatandaşlarımızın işlerini kolaylaştıracaktır. Türkiye’nin yapı stokunun 18 milyon civarında olduğu söyleniyor. Bunun 13 milyonun kanuni olarak sorunlu olduğu ifade ediliyor Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından. Maalesef önemli bir kısmının sorunlu olduğunu biliyoruz. İmar Barışı bir şekilde kaçak yapılaşmayı teşvik edici veya insanları bu anlamda iştahlandırıcı bir şey değil bu şekilde asla algılanmamalı. Sadece devletle sorunu olan kitleleri rahatlatmaktır.

Vatandaşlarımız açısından önem arz ediyor

Bu uygulama 8 Haziran itibariyle başladı. Bu konuda öncelikle muhtarlarımızın bilgi sahibi olmaları vatandaşlarımız açısından önem arz etmektedir. Bu uygulamanın ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan devletle vatandaşı karşı karşıya getiren sorunlardan olan birini çözeceğini umuyorum. Bu uygulama sonucunda da birçok vatandaşımızın rahat bir nefes alacağını düşünüyorum.” Açılış konuşmalarının ardından toplantı ‘İmar Barışı Başvurusu’ isimli kısa tanıtım filmi ile devam etti. Daha sonra İmar ve Planlamadan Sorumlu Şube Müdürü Yüksel Çiçek tarafından sunum gerçekleştirildi. Büyük katılım altında yapılan toplantı soru cevap bölümü ile sona erdi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535