• BIST 9749.61
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • Bolu 28 °C
  • Kastamonu 27 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 26 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

“İnsan Hayatına Dokunmak Çok Önemli”

Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde sekizinci söyleşi Yeminli Tercüman, Maden Yüksek Mühendisi, Şair-Yazar Oral Yılmaz tarafından gerçekleştirildi.
“İnsan Hayatına Dokunmak Çok Önemli”

Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı etkinlikleri çerçevesinde sekizinci söyleşi Yeminli Tercüman, Maden Yüksek Mühendisi, Şair-Yazar Oral Yılmaz tarafından gerçekleştirildi. “Sonuna Kadar Git” adı altında Belediye Cep Sineması’nda gerçekleştirilen söyleşide Yılmaz, kendi hayat hikayesi üzerinden çocuklara ve gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Görev aldığı “Hayata Dokun” projesi ile ilgili de bilgi veren Yılmaz, proje kapsamında okullarda öğrencilerle bir araya gelerek, onların kendilerini tanımlarına yardımcı olmaya çalıştığını ifade etti.

“İnsanların Kendilerini Tanımalarını Sağlamak Benim İçin Çok Kıymetli”

Yılmaz; “Böylesine zorlu bir süreçte Kitap Fuarı’nın düzenlenmesini sağlayan değerli Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın’a teşekkür ediyorum. Geçirmiş olduğu kaza nedeniyle de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Gençlerin ve çocukların hayatına dokunabilmek için “Hayatıma Dokun” projesi kapsamında sürekli onlarla birlikte oldum. Şuan pandemi nedeniyle öğrenci kardeşlerimizle bir araya gelemiyoruz. Onlara kendi hayat hikâyemi anlatarak, örnekler vermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda da öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunabilme adına “Sonuna Kadar Git” isimli kitabımı hazırladım. “İnsan hayatına dokunmak” çok önemli. İnsanların kendilerini tanımalarını sağlamak benim için çok kıymetli. Kitabımda bir insana bilerek veya bilmeyerek, isteyerek veya kasıtlı olarak nasıl dokunulduğunu ve bu dokunmanın sonucu olarak o insanın nelere maruz kaldığını anlattım. Hayatımda yaşadıklarım beni bu yöne itti. Her yerde ve her fırsatta insanlarımızın hayatına dokunmaya devam ediyorum. Umarım sizlerde bundan böyle daha dikkatli olur, birilerinin yanlış dokunuşlarını da telafi etmek adına, yurdumun güzel insanlarının hayatlarına pozitif dokunursunuz” dedi.

Kendisine İletilen Soruları İçtenlikle Yanıtladı

Yapılan konuşmaların ardından söyleşi katılımcılarla karşılıklı soru cevap sohbet şeklinde sürdü. Söyleşi sonunda Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu tarafından Şair-Yazar Oral Yılmaz’a Bartın Belediyesi 24. Uluslararası Kitap Fuarı’na vermiş oldukları destekler için plaket ve çeşitli hediyeler takdim edildi.

Oral Yılmaz Kimdir?

“10 Ağustos 1949 tarihinde Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 3 kardeşin en küçüğü olarak dünyaya geldi. 1960 yılında Çaycuma Barbaros İlkokulu’nu bitirirken babasını kaybetti. 1963 yılında Çaycuma Ortaokulu’ndan mezun olduktan sonra devam ettiği M. Çelikel Lisesi’nden ayrılarak 1964 yılı Ocak ayında “Dövizsiz Özel Öğrenci” olarak Almanya’ya gitti. 1967 yılında Dinslaken Maden Meslek Okulu’nu bitirdi. 1972 yılına kadar madenlerde çalıştıktan sonra eğitim hayatına devam ederek 1972-1974 yılları arasında eşzamanlı olarak Moers Maden Teknik Okulu’nu ve Essen Yüksek Teknik Okulu’nu bitirdi. 1974 yılında başladığı Fachhochschule Bochum’dan 1977 yılında maden yüksek mühendisi ünvanıyla erken mezun oldu. 1969 yılından itibaren mütercim tercüman olarak çeşitli görevler aldı ve 1975 yılında Düsseldorf’ta uluslararası mütercim tercüman diplomasının sahibi oldu. 1977-1978 yıllarında maden yüksek mühendisi olarak Ruhr Havzası’nda çalıştıktan sonra istifa etti. 1979 yılında Duisburg’ta tercüme bürosu açarak Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti ağır ceza mahkemelerinde ve çeşitli emniyet müdürlüklerinde mütercim tercüman olarak takriben 6.000 olayın duruşmasında ve operasyonlarında görev aldı. 1984 yılında Münih Üniversitesi’nin hazırladığı yarışmada “İki Dilli Dünya” isimli şiiriyle “Şair-Yazar” ünvanının sahibi oldu ve şiiri “İki Dilde Yaşamak” isimli kitapta yayımlandı. 1984 yılında Türkiye’ye kesin dönüş yaptıktan sonra Bolu’da faaliyete geçirdiği tekstil şirketini 25 yıl boyunca yönetip emekli oldu. Bu süre zarfında on yılı aşkın bir süre içinde yerel bir gazetede köşe yazarlığı yaptı. 2010 yılından beri Bartın’da yaşamaktadır ve 2017 yılında anı-roman türünde “Oğlum Nerede?” ile 2018 yılında Almanya’da yaşadığı adli vakaları içeren “Tercüman” isimli kitapları yazmıştır. Son olarak yazdığı “Sonuna Kadar Git” isimli romanı basım aşamasındadır. Evli ve 3 çocuk babasıdır.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535