• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 18 °C
  • Kastamonu 21 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 22 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘İnsanlar baskı altında’

Saadet Partisi Bartın Milletvekili Adayı Ünal Yurtbay, iktidar partisi gibi düşünmeyenlerin ciddi bir baskı altında olduğunu ve AKP seçmeninin büyük bir çoğunluğunun da bu durumdan rahatsız olduğunu belirtti.
‘İnsanlar baskı altında’

Saadet Partisi Bartın Milletvekili Adayı Ünal Yurtbay, iktidar partisi gibi düşünmeyenlerin ciddi bir baskı altında olduğunu ve AKP seçmeninin büyük bir çoğunluğunun da bu durumdan rahatsız olduğunu belirtti. Yurtbay; “Herkes istediğini söyleyebilir ama benim gibi düşünmeyenin canına okurum’ gibi bir mantıkla giderseniz ve medyanın yüzde 90'ını inhisarınızın altına alırsanız, burada insanlar ‘Hürriyet var demokrasi var, hak ve hukuka saygı gösteriliyor’ diyebilir mi? Diyemez. AK Parti 2002 yılındaki seçim beyannamesinde hak, hukuk, basın özgürlüğü, demokrasi ve yolsuzluktan bahsediyordu. O dönem ne dedilerse bugün onun tam tersini yapıyorlar Mevcut hükümet politikalarını değiştirmeden iktidarda kalması halinde, ekonomi, dış politika ve eğitimde “önümüz çok karanlık. Zaten hukuk tarumar olmuş. Bu kadar tekebbür ile bir ülke yönetilemez. Adaletsiz bir ülke yönetilemez. Dış politikada herkesle bu kadar kavgalı bir ülke yönetilemez” dedi.

216 milyar dolar faize ödendi

15 yılda satılan ülke değerlerini Özelleştirme İdaresi’nin rakamlarıyla ortaya koyan Yurtbay; “101 kuruluş, 10 liman, 90 elektrik santrali, 40 işletme, 11 sosyal tesis, 37 maden sahası, 3 bin 703 taşınmaz, 6 bin 808 kalem makine-teçhizat ve 155 adet isim hakkı… Ne buldularsa satmışlar. Bu satılanların İçlerinde Tüpraş, Petkim, Telekom gibi Türkiye’nin en karlı en, en stratejik kuruluşları var. 100 yılda yaptıklarımız 15 yılda gitti. Ne kadara? 60 milyar dolara… Peki, aynı 15 yılda faiz lobisine ödenen para ne kadar? 216 milyar dolar! 3.5 katı. Özelleştirme bu memlekete bir fayda vermiyor. Delik o kadar büyük ki açıkları bile kapatamıyor” dedi.

Çiftçi perişan

Çiftçi ve üreticinin perişan olduğunun altını çizen Yurtbay; “Peki bu kadar şeyi sattılar da ülke düze mi çıktı! Tütün üreticisi zaten bitmişti. 300 bin çiftçi zarar gördü göç etti. Şimdi pancar üreticisini tamamen bitiriyorlar. 500 bin çiftçi pancardan gelir sağlardı şuanda 125 bine düştü. Şimdi onu sıfırlamak istiyorlar. Dün Patates üreticileri partimize ulaştı. 300 bin ton patates depolarda adeta çürümeyi bekliyor. Niğde ve Nevşehir’de binlerce aile patates üretiminden ekmek yiyor. Şimdi hepsi perişan. Zorlukla üretiyor ama bu seferde ürettiğini satamıyor. Niye? Çünkü iktidarın bir üretim planlaması, bir Pazar stratejisi yokta ondan. Tarım Bakanlığı ne işle uğraştığı belli olmayan bir bakanlık. Yeri geldiğinde bizim gibi o da şikayet ediyor. Ama yeri geldiğinde göğsüne madalya takmaktan da geri durmuyor. Devletin çiftçisine sahip çıkması lazım. Devlet bunun için var. Üreticisini, çiftçisini korumak için, desteklemek için var” şeklinde konuştu.

İsrail ile ilişkilerimizi keselim

Hükümetin İsrail politikalarını da eleştiren Yurtbay; “İslam ülkelerinin içine düştüğü kaos ve istikrarsızlık, İsrail’i daha da pervasızlaştırıyor. Bu Filistin’de yaşanan zulmün ve dramın devam etmesinde önemli bir sebep oluyor. Kendi iç çekişmelerimizle boğuşmaktan İsrail’in ve emperyalizmin entrikalarına karşı politika üretemedik. Cılız açıklamalarla, kınamalarla yetiniliyor. Ak Parti hükümetinin açıklamaları milletin hoşuna gidiyor ancak yaşanan zulmün son bulmasına çare olmuyor. Hükümet sadece bağırıp çağırıyor. İsrail ile didişirken, söz düellosunda bulunurken İsrail'in pozisyonunu güçlendirecek adımlar atıyor. Lafla peynir gemisi yürümez. Herkes bilmeli ki, İsrail, laftan değil ancak güçten anlar. Hamasi söylemler ile değil sonuç getirecek yaptırımlar uygulanmalıdır” diye konuştu.

TV kanallarına yüklendi

Seçime yönelik rekabet koşullarını eleştiren Yurtbay, muhalefet adaylarına ekranlarında yeterince yer vermeyen televizyon kanalları için de şu yorumda bulundu: “Televizyonlarda bizlere verilen süre ile iktidara verilen süre aynı değil. Bizler neredeyse ulusal basında hiç yer alamıyoruz. Biri uçakla giderken biri yürüyerek gidiyor. Adaletli bir yarış yok. Ancak Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Temel Beyin çıkışları kamuoyunda karşılık buldu. İnsanların beklediği söylemler bunlardı. Tabii kanallarda çıkmaya başlayınca bu sefer yine müdahale geldi. İnsanlar, bu televizyonlarda bir kere bile bir adayı çıkarmadan her gün onun aleyhinde iftira yapacak inancı nerede buluyorlar ben ona şaşırıyorum. Ulusal medyada yokuz diyebilirim. İşimiz zor. Ancak bizler zora talibiz” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535