• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 18 °C
  • Bolu 21 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘İnsanlık kazanacak ABD kaybedecek’

ABD’nin Kudüs’ü ABD’nin başkenti olarak tanıması kararına ilişkin Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal, öğlen namazı sonrası Arap Camii önünde açıklamada bulundu.
‘İnsanlık kazanacak ABD kaybedecek’

Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal, "ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma” ve "Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına” yönelik kirli planına tepki gösterdi. Öğlen namazı sonrası Arap Camii önünde toplanan sendika üyeleri, eylem yaptı.  Eyleme İl Temsilcisi Ünsal’ın yanı sıra MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Yaşar Sinoplu, Türk Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok, İHH İnsani Yardım Vakfı Bartın Temsilcisi Selami Ünsal, sendika üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kan gölüne çevriliyor

ABD Başkanı Donald Tramp’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını kınayan İl Temsilcisi Ünsal; “ABD Başkanı Donald Tramp’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasını kınıyor, bu kararın yüzyıllardır bölgemizi kan gölüne çeviren İslam düşmanı, emperyalist anlayışın bir ürünü olduğunu ifade ediyoruz. Kudüs, 3 semavi dinin de kutsal kabul ettiği değerleri içinde barındıran, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biridir. İnsanlık binlerce yıllık tarihinde en kanlı mücadelelerini din üzerinden yürütmüştür. Kudüs ise Müslümanların kadim kıblegâhı, bütün semavi dinlerin ortak mekanıdır. Bugün İslam coğrafyası küresel sömürü düzeninin kıskacında kan gölüne çevriliyor” dedi.

img_2087.jpg

İşgal ve soykırımı meşru hale getirme girişimi

Dün kendini muasır medeniyetler seviyesinde gören Avrupa'nın merkezinde Bosna'da yaşanan soykırım hafızlarımızda taze iken, Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de, Filistin'de her gün bir insanlık dramı yaşanırken, Arakan'da kimyasal silahlarla masum çocuklar ve kadınlar katledilmekte, bundan dolayı milyonlarca insan yerlerinden yurtlarından ayrılmak durumunda kaldı. Silahların menşei dünyanın kan emici vampirleri olan sömürgeci ülkeler arasında değişirken, ölenlerin hep savunmasız Müslümanlar olduğu açık şekilde görülüyor. Bir yandan gönül coğrafyamıza ölümler yağdırılırken, bir yandan da kutsallarımız çiğnenip topraklarımıza el uzatılıyor. Hadsizliğin, hukuksuzluğun geldiği son nokta olarak Siyonizm’in bu devirdeki kullanışlı piyonu Tramp, aracılığıyla ilk kez Kudüs'ümüzü işgalci İsraillilerin Siyonist emelleri doğrultusunda başkent ilan etme cüretinde bulundular.

img_2073.jpgAğır bir darbe

ABD’nin bu hamlesi, uluslararası hukukta yeri olmayan bir işgal ve soykırımı meşru hale getirme girişimi olarak görülmektedir. Bu karar, bütün dünyada var olan gerginlikleri bir kademe daha yukarıya çıkaracak, akla ve mantığa uygun olmayan bir adım olmuştur. Böyle bir durum ne İsrail’in ne Müslümanların ne de Hristiyanların yararına değildir. Bu karar, Filistin-İsrail barış çabalarına ve Ortadoğu’ya istikrar getirme sürecine indirilmiş ağır bir darbedir. ABD'nin başkanı sarışın şizofren Tramp tarafından Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak ilan etmesine Orta Doğu coğrafyasında bulunan Müslüman ülkelerin şarlatan kukla liderleri, basiretsiz yöneticilerinden hiç ses çıkmaması çok manidardır. Orta Doğu'daki bu liderlerin çok büyük vebali ve sorumluluğu olduğunu hatırlatmak isterim.

img_2122.jpgHükümetimizin beyanatları son derece yerinde

Orta Doğu'da dine dayalı savaşların fitilini ateşleyecek bu açıklamayı kabul etmiyor ve şiddetle kınıyoruz. Bu sorumsuz davranışın Orta Doğu coğrafyasını daha da içinden çıkılmaz bir hale getireceği muhakkaktır.  Özellikle Osmanlı İmparatorluğu döneminde yüzyıllar boyunca bütün inanç sahiplerinin hoşgörü ve huzur içinde yaşadığı bu kutsal şehir, İsrail işgali altında geçen yarım asırdan beri kanlı mücadelelere sahne olmuştur. İsrail’in Doğu Kudüs’te yıllardan beri uluslararası hukuka aykırı bir biçimde sürdürdüğü Müslüman bölgelerine Yahudi kökenli vatandaşlarını yerleştirmesi politikası, bölgede gerginliklerin bir türlü sona ermemesine neden olurken, Kudüs’ü başkent ilan etmesi de uluslararası çevrelerde de kabul görmemişti. Hükümetimizin, BM kararlarına aykırı, gayri ahlaki, gayri hukuki ve akıl dışı bu kararı tanımadığı yolundaki beyanatları son derece yerindedir.

img_2100.jpgZalimler eninde sonunda kaybedecek

Zaten alev alev yanmakta olan Ortadoğu’da çok tehlikeli bir gerginlik ve çatışma alanı daha açmakla ABD aslında insanlığa karşı bir suç işlemektedir. Türk Diyanet Vakıf-Sen olarak bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarına sonuna kadar destek olmaya devam edeceğiz. Daha fazla silah satmak, daha fazla petrol elde etmek, daha fazla para kazanmak uğruna tüm dünyayı ateşe vermeyi göze alan bu azgın anlayış, insanlığın sağduyusu karşısında pes edecek, zalimler eninde sonunda kaybedecek, insanlık mutlaka kazanacaktır. On binlerce kilometre ötelerden gelip her türlü hile ve desise ile bölgemizi ateşe atanlar, bir gün kendi yaktıkları bu ateşin yakıcı azabını elbet tadacaktır. Bugün gelinen noktada Müslüman dünyası paramparçadır. Kan deryasıdır. Müslümanlar uyutulmuştur.

Filistin ve Kudüs’ün özgürleştirme çabaları başlatılmalı

Ey Kudüs! Yüzyılımızın Selahaddin'i çok gecikti. Bu durum karşısında hüznün kat kat artmaktadır. Senin bu esaretin karşısında, sana sevdalı olan müminler daha bir mahzun olmaktadır. Senin esaretin bizim hüznümüzdür. Çıkacak olan Selahaddin'in sedası bizim öfkemiz olacaktır. Müslümanın bir duruşu, bir bakışı, bir derdi ve bir davası Kudüs gibi bir sevdası olması gerekiyor. Bu günden tezi yok hemen Filistin ve Kudüs’ün özgürleştirme çabaları başlatılmalıdır. Orta Doğudaki Müslüman Ülkelerin tamamı İsrail ile olan siyasi, ticari, ekonomik, diplomatik ilişkilerini hemen kesmelidir. Keşke bu tepkiyi diğer Arap ülkeleri de verebilseydi. Ümmet bu kadar zelil duruma düşmezdi.

Kudüs Filistin’in başkentidir

Kudüs Filistin’in başkentidir ve bütün Müslümanların kutsalıdır. Rabbim kahhar ismiyle ABD, İsrail ve İngiliz’i kahru perişan eylesin inşallah. Zulümle abad olanın sonu berbat olur. Beter olsunlar. Biz de İslam dünyası olarak uyanalım ve bir bütün olalım. Bu lanetli Yahudi ancak güçten anlar. Güçlü olursak ancak bunlarla baş edebiliriz. Rabbim Müslümanların yar ve yardımcısı olsun.  “Yüzü dost özü düşmandan usandım. Dili mümin kalbi şeytandan usandım. Dostum herkesin kahrı çekilir de ben davasız Müslümandan usandım” diyen Şemseddin-i Tebriz’i ve “Kudüs haçlı işgali altındayken, bana gülmek haramdır” diyen Selahattin Eyyubilere ihtiyacımız var. Hepiniz Allah a emanet olunuz. Kudüs özgür değilse dünya tutsaktır.” 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535