• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 22 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 24 °C
  • Karabük 23 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

İş'te Anne Projesi ile çalışmak isteyen anneye 70 TL harçlık, 400 TL kreş desteği verilecek

Bartın İŞKUR İl Müdürü Adnan Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 Ağustos 2018 tarihinde açıklanan 100 Günlük Eylem Planı kapsamında “Kadın İstihdamının İşte Anne Projesi İle Desteklenmesi” projesi ile ilgili açıklama yaptı.
İş'te Anne Projesi ile çalışmak isteyen anneye 70 TL harçlık, 400 TL kreş desteği verilecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çalışmak isteyen anneleri teşvik edecek önemli bir destek programı başlattı. ıİş'te Anne projesine katılacak olan annelere 70 TL harçlık, 400 TL kreş desteği sağlanacak. 100 Günlük Eylem Planı kapsamında hayata geçirilen proje, İŞKUR şemsiyesi altında işleyecek. Çalışmak isteyen kadınlar, mesleki eğitim kursları veya işbaşı eğitim programlarına yönlendirilecek.

70 lira cep harçlığı verilecek

Mesleki eğitim kursuna devam eden annelere günlük 70 lira cep harçlığı verilecek. İŞKUR, kursiyerlerin genel sağlık sigortası primlerini de karşılayacak. Böylece kurs süresince ücretsiz sağlık hizmeti alabilecekler. Sanayi veya imalat sektöründeki programlara katılan anneler, kreş çağındaki çocukları için bakım desteği de alabilecek. 2-5 yaş arasındaki çocuklar için aylık 400 lira destek ödemesi yapılacak. Bu destek kurs veya program süresince devam edecek.

Başvuru için gerekli belgeler nelerdir?

Çocuğa ait nüfus cüzdanı aslı ve kreş ya da gündüz bakımevinin faturası isteniyor. Kreşten alınacak SGK sicil numarasının yer aldığı belge ile İŞKUR'a başvuru yapılabilecek. Başvurular Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüklerine yapılabilecek.

Meslek Eğitim Kursları başvuru şartları nelerdir?

İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, Yetiştirilecekleri mesleğe uygun özelliklere sahip olmak, İşverenin aradığı özel şartları taşımak, İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak, Emekli olmamak gerekiyor. Eğitimlere katılmalarına ve kurs sonunda da istihdam edilmelerine engel durumları bulunmadığı il müdürlüğünce uygun görülen yükseköğretim ve açık öğretimde okuyan öğrenciler de kurslara katılabilecekler.

İşbaşı Eğitim Program başvuru şartları nelerdir?

 İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, 15 yaşını tamamlamış olmak, İşverenin birinci veya ikinci dereceden kan hısmı veya eşi olmamak, emekli olmamak, programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmaması gerekiyor.

400’ye kadar ödeme yapılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 Ağustos 2018 tarihinde açıklanan 100 Günlük Eylem Planı kapsamında “Kadın İstihdamının İşte Anne Projesi İle Desteklenmesi” projesi ile ilgili açıklama yapan Bartın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Adnan Arslan, projenin, anneleri işgücü piyasasına kazandıracağını belirterek, "Kadınlarımız annelik sorumluluklarından feragat etmeden işlerini yapabilecekler" dedi. Projeden yalnızca 0-15 yaş arasında (15 yaş dâhil) çocuğu olan kadınların yararlanabileceğini söyleyen Arslan, şu ifadeleri kullandı; “Çocuğun proje devam ederken 15 yaşını tamamlaması projeden yararlanmaya engel olmayacaktır. Kadınların evlatlık edindiği çocukları için de destekten yararlanma hakkı bulunmaktadır. 0-15 yaş arasında çocuğu olan kadınların çocuğa ait Nüfus Cüzdanı aslını İl Müdürlüğüne ibraz etmesi gerekmektedir.

Şartların sağlanması gerekiyor

‘Sanayi Sektöründeki Mesleklerde Düzenlenen Mesleki Eğitim Kurslarına ve İmalat Sektöründeki Mesleklerde Düzenlenen İşbaşı Eğitim Programlarına Katılan Kadınlara Çocuk Bakım Desteği Verilmesine İlişkin Usul Ve Esaslar’ kapsamında düzenlenen kurs veya programlara katılanlardan da 2-5 yaş çocuğu olan kadınların çocuk bakım desteğinden yararlanma şartlarını taşıyanlara ayrıca Bakım Desteği de ödenebilecektir. Bu kapsamda şartları uyanların kreş faturalarını İl Müdürlüğümüze ibrazı halinde 400’ye kadar ödeme yapılacak.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535