• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • Bartın 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 22 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 25 °C
  • Karabük 23 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Jandarma ve Emniyet taleplerini sıraladı

İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantılarının onuncu Birleşimi Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında yapıldı.
Jandarma ve Emniyet taleplerini sıraladı

Toplamda 3 milyon 255 bin TL destek istendi

İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantılarının onuncu Birleşimi İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında yapılan toplantı 2 oturumda gerçekleştirildi. Toplantının ilk oturumuna katılan İl Emniyet Müdürü Ogün Vural 310 bin TL ve İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Selim Kapancı da 2 milyon 945 bin TL’lik bütçe talep etti. Yapılan konuşmaların ardından birleşime 10 dakika ara verildi. Toplantının 2.oturumunda da Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün 2 milyon 745 bin TL öngörülen bütçesinden 75 bin TL havuza alındı. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün 2 milyon 100 bin TL tahmini bütçesinden 192 bin TL havuza aktarıldı.

52 noktaya 84 kamera kurulacak

İlk olarak teçhizat alımları ile ihtiyaçlarını sıralayan İl Jandarma Alay Komutanı Kapancı; Hizmet binalarının engellilere uygun hale getirilmesi, kent güvenliği sistemi kapsamında 52 noktaya 84 kamera kurulumu, izleme noktası kurulumu, 4X4 ATV alımı, ilçelere nöbet kulesi, konferans salonu yapımı, Arıt Jandarma Karakol Komutanlığı hizmet binası yapımı ile ilgili toplam 2 milyon 945 TL’lik bütçe desteği istedi.

6 yılda 13 bin 222 olay meydana geldi

Bartın İl Jandarma Komutanlığı ile ilgili bilgiler veren Kapancı; “Bugünkü toplantıya bizleri davet ettiğiniz için saygılarımı sunuyorum. Kurumumuzla ilgili bilgiler vereyim. Bartın İl Jandarma Komutanlığı 2068 kilometrelik sorumluluk alanı içerisinde 118 bin 833 kişinin yaşadığı belde, köy ve mahallelerden sorumludur. Toplam 494 personel ile emniyet ve asayiş hizmetlerini yürütüyoruz.  Son beş yıla baktığımız zaman 2012 yılında 1746, 2013 yılında 1911, 2014 yılında 1946, 2015 yılında 2340, 2016 yılında 2683 ve 2017 yılının 10 ayında 2596 olmak üzere toplamda 13 bin 222 olay meydana geldi.

2 adet köpek alındı

Tamamlanan faaliyetleri de anlatan Kapancı; “2017 yılı içerisinde tamamlanan faaliyetler kapsamında Bartın İl Özel İdaresince emniyet ve asayiş hizmetlerinde kullanılmak maksadıyla Bartın İl jandarma Komutanlığı’na 1 adet bomba imha ve bir adet de iz takip köpeği, 30 kişilik toplumsal olaylara müdahale teçhizatı ve bir adet 4X4 ATV aracı alındı. 3 noktada kontrol girişi engellilere uygun hale getirildi. İl Jandarma Komutanlığı, İlçe Jandarma Komutanlıkları ve karakolların tabelaları yenilendi. Malumunuz üzerine Jandarma Genel Komutanlığı İç İşleri Bakanlığı’na bağlandı. Eskiden tabelalarımız Jandarma Genel Komutanlığı İl Jandarma Komutanlığı yazardı. Şimdi Bartın Valiliği İl Jandarma Komutanlığı yazıyor” diye konuştu.

Kontrol noktalarına kameralı güvenlik sistemi yapılacak

Devam eden birçok proje olduğunu da belirten Kapancı; “Bartın İl Özel İdaresi tarafından er ve erbaşların iskanı için bir adet 63 metrekare prefabrik yapılıyor. Karayolları üzerindeki kontrol ve arama noktasına konteynır ve kameralı güvenlik sistemi planlandı. 2017 yılında Bartın İl Özel İdaresince Bartın İl Jandarma Komutanlığı için harcanan ve devam eden projeler kapsamında 151 bin 589 TL kullandırıldı. Bu bütçenin ayrılmasından dolayı İl Jandarma Komutanlığı adına başta Sayın Valimiz olmak üzere İl Genel Meclisi başkanı ve üyeleriyle İl Özel İdare Genel Sekreterine teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Toplam 2 milyon 945 TL bütçe gerekiyor

Konuşmasının sonunda taleplerini de sıralayan Kapancı; “Kent Güvenliği sistemi kapsamında 52 noktada 84 kamera ve ilçe jandarma komutanlıklarında izleme merkezi kurulumu için 1 milyon 800 bin TL, Kurucaşile İlçe Jandarma Komutanlığı hizmet binasının engellilere uygun hale getirilmesi için 30 bin TL, Bartın İl Jandarma Komutanlığı hizmet binası ve bağlı birliklerinde güvenlik kamera sistemi kurulumu için 175 bin TL, Bartın İl Jandarma Komutanlığı nizamiyesine X-Ray Cihazı ve güvenlik kamera sistemi kurulumu için 150 bin TL, 4X4 ATV alımı için 40 bin TL, İlçe Jandarma Komutanlıkları ile Karakol Komutanlıklarının nizamiyelerine 22 adet kurşun geçirmez özellikli nöbet kulübesi yapımı için 100 bin TL, eğitim ve seminer faaliyetlerinde kullanılmak üzere konferans ve toplantı salonu yapımı için 30 bin TL, Arıt Jandarma Karakol Komutanlığı’nın hizmet binasının yetersiz olması nedeniyle personelin barınma ve sosyal ihtiyaçlarının karşılanması maksadıyla 63 metrekare prefabrik bina yapımı için 70 bin TL gerektiği planlandı. İhtiyaçların karşılanması için toplam 2 milyon 945 TL bütçe gerekiyor. Takdir sizlerin” şeklinde konuştu.

310 bin TL’lik bütçe desteği istedi

Kapancı’nın konuşmasının akabinde kürsüye gelen İl Emniyet Müdürü Ogün Vural ise konuşmasında; İl Emniyet Müdürlüğü giriş kontrol noktasının zırhlı ve güvenlikli hale getirilmesi, 800 adet bariyer alımı, bir adet X-Ray Cihazı alımı, bir adet drone alımı ile ilgili toplam 310 bin TL’lik bütçe desteği istedi. Vural; “Öncelikle bize bu fırsatı verdiğiniz için şükranlarımı sunuyorum. Mal ve hizmet alımı konusunda Bartın İl Emniyet Müdürlüğü olarak daha önce sizlere sunumuz olmuştu. 2016-2017 yılarında trafik ve asayiş hizmetlerinde kullanılmak üzere 4 adet motosiklet alımı için 160 bin TL ödenek ayrılmıştı. Ancak bu araçların alımı çeşitli sıkıntılar nedeniyle gerçekleştirilemedi.  Bu ayrılan ödeneğin 2018 yılında 800 adet bariyer ihtiyacımızda kullanılmasını istiyoruz. Bundan daha aciliyet gerektiren 60 bin TL değerinde X-Ray Cihazı ihtiyacımız var. Göçmen kaçakçılığı, trafik asayişini sağlamak ve toplumsal olayları önlemek amacıyla da sadece emniyet hizmetlerinde kullanılması için 110 bin TL değerinde bir adet drone alımını talep ediyoruz. İl Emniyet Müdürlüğü’nün girişinde bulunan giriş kontrol noktasının zırhlı ve güvenlikli hale getirilebilmesi için 200 bin TL’nin bütçeye eklenmesini istiyoruz” dedi.

Çok önemli çalışmaları var

Talepleri dinleyen Meclis Başkanı Kenan Dursun, istenilen teçhizatlarla ilgili değerlendirmenin yapılacağını söyledi. Bakan Dursun, konuşmasında; “Bugün aramızda Bartın ilinin değerli müdürleri bulunuyor. Bu toplantıya katılmalarını arzu ettim. Taleplerini bizzat kendilerinin iletmesini istedim. Asayiş ve güvenliği sağlama adına iki müdürlüğümüzün de çok önemli çalışmaları var. Bu çalışmalarından dolayı kendilerine ve teşkilatlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

2 müdürlüğün planı görüşüldü

Yapılan konuşmaların ardından birleşime 10 dakika ara verildi. Toplantının 2.oturumunda da Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün 2 milyon 745 bin TL öngörülen bütçesi planlandı. Söz konusu müdürlükten 75 bin TL havuza alındı. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nün 2 milyon 100 bin TL tahmini bütçesinden 192 bin TL havuza aktarıldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535