• BIST 8741.63
  • Altın 2240.368
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1631
  • Bartın 4 °C
  • Ankara 3 °C
  • Bolu 0 °C
  • Kastamonu 2 °C
  • Zonguldak 5 °C
  • Karabük 3 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

"Kaç yaz mevsimi geçti de, elektrik onarım işi yeni mi aklınıza geldi?"

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Bartın ve çevresinde üçüncü gününe giren elektrik kesintisi hakkında açıklamalarda bulundu.
"Kaç yaz mevsimi geçti de, elektrik onarım işi yeni mi aklınıza geldi?"

CHP Bartın Milletvekili, Parti Meclisi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu üyesi Av. Aysu Bankoğlu, Bartın ili, ilçeleri ve köylerinde üçüncü gününe giren elektrik kesintisi hakkında açıklamalarda bulundu. Bankoğlu, gerek merkezden gerekse ilçe ve köylerden pek çok yurttaşın kendisine ulaşarak şikayetlerini ve mağduriyetlerini dile getirdiklerini belirtti. Yurttaşların ağır kış koşulları, pandemi tehdidi ve ekonomik buhranın üzerine elektrik kesintisiyle yaşamlarının daha da katlanılmaz hale geldiğini söylediklerini ekledi. Bankoğlu, açıklamasında, Bartınlılarla yaptığı görüşmelerde yurttaşların hava koşullarına bağlı sıkıntıları haklı olarak kabul edemediklerini, 19 yıldır yönetimde olanların elektrik direkleri ve altyapıya ilişkin gerekli kontrolleri neden bugüne dek yapmadıklarını ve önlemleri zamanında almadıklarını merak ettiklerini aktardı.

Onarımları neden parti parti yapmadınız?

CHP Milletvekili, konuya ilişkin olarak "İlimiz Bartın ve çevresine üçüncü gündür elektrik verilemiyor olmasına ilişkin olarak başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olmak üzere EnerjiSA yetkililerine sorulması gereken şudur; bütün yaz ve hatta 19 yaz mevsimini neden Ağustos böceği gibi geçirdiniz? Daha düne kadar tarihin en sıcak kış mevsimi yaşanırken onarımları neden parti parti yapmadınız? Faturaları tahsil ederken, elektriği kesip sayaçları mühürlerken gösterdiğiniz sorumluluğu ve sürati, neden hizmet verirken gösteremiyorsunuz? Ülke ekonomik buhranla, Korona virüs illetiyle, Bartın olumsuz hava koşullarıyla boğuşurken bir değil üç değil beş değil 72 saate yakındır elektriksiz bırakılmış bir ilden, ilçelerinden, köylerinden söz ediyoruz.

Pes diyoruz

21. yüzyıl dünyasında 21 dakikalık elektrik kesintisine tahammül etmek dahi mümkün değilken, bu kar kış ortasında, herkesin sağlığına azami dikkat etmeye çalıştığı bu ortamda, üstelik solunum cihazıyla yaşamını sürdüren hastalar varken “sözde bakım onarım” için ancak pes diyoruz. Liyakatin öneminden söz etmeye gerek bile yok, olanlar ortadadır. Kurumlar da tıpkı ülke gibi büyük bir iş bilmezlik ve keyfilikle yönetilmektedir. Böylesine büyük ve uzun süreli bir kesintinin hele ki Arap coğrafyasının saat dilimini kabul ederek 5 senedir kazancına kazanç katan elektrik şirketleri Bartın’da, güneşin 08.00’da doğup havanın 18.00’da karardığını da mı bilmiyor? 14 saati karanlığa, soğuğa, sağlık cihazlarının kullanımından mahrum kalmaya, eğitime uzaktan bile devam edememeye mahkum edilmiş olan İlimize, ivedilikle elektrik verilmelidir. Bu öyle bir konudur ki takvimi, kademesi yapılamaz. Başta hastanelerde ve evinde cihaza bağlı yurttaşlar için kabul edilemez bir mağduriyettir. Merkezdeki ya da köylerdeki bebekler, çocuklar ya da yaşlılar arasında da bir fark yoktur. Esnafın nefesini kesmiş olan hükümetin beceriksizliği, Elektrik İdaresi ile perçinlenmiş oldu." şeklinde açıklama yaptı.

Gecikmenin bedeli kesinti ve cezadır

Bankoğlu, CHP İl Başkanı’nın da konuyu yakından takip ettiğini belirtirken; Bartın BEDAŞ Müdürü ile yaptıkları görüşmelerde, mevcut ekiplerin dört katına çıkarıldığı bilgisini aldıklarını ancak özellikle Ulus ve çevresi gibi ormanlık alanlara yakın köy yollarının kapalı olması sebebiyle sıkıntılar yaşandığını öğrendiklerini belirtti. Bankoğlu, yetkililerin ana arterlerde elektrik vermeye başladıklarını, ulaşabildikleri hastalara ekipler tarafından jeneratör ve benzin desteği verildiğini belirttiklerini, gün içinde Ulus'a elektrik verileceğini ancak köylerin bir gün daha bekleyebileceği bilgisi aldıklarını aktardı.  Bankoğlu, açıklamalarını "Bu açıklamayı yaptığım dakikalarda Bartın’a elektrik verilmiş olmasını, bu sefilliğin bir an önce bitmesini diliyorum. Kayıp kaçak bedelini, sayaç okuma bedelini, enerji fonu bedeli ve üzerine TRT katkı payını da ekleyerek tüketimlerinin iki katını günü gününe ödeyenleri iki günden fazladır elektriksiz bırakmak apaçık eziyettir. Gecikmenin bedeli kesinti ve cezadır. Şu bilinmeli ki, yurttaşlar da bu keyfilikler ile önemli eksiklikleri unutmayacak ve cezasını sandıkta kesecek." sözleriyle tamamladı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535