• BIST 9681.39
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 24 °C
  • Ankara 27 °C
  • Bolu 28 °C
  • Kastamonu 27 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 26 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Kalaycı, Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katıldı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.
Kalaycı, Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katıldı

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi. AK Parti 127. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, AK Parti Genel Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen toplantıya 81 ilden yoğun ilgi olurken, ilimizden AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya ve Gençlik Kolları Başkanı Onur Özkaya katılım sağladı.

Çok büyük atılımlar yapılıyor

Toplantı ile ilgili düşüncelerini paylaşan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı; “AK Parti 127.İl Başkanları Toplantımızı Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirdik. Ak Parti Genel Merkezinde toplantımızda ülke gündemi ile ilgili konuları görüştük. Gerçekleşen toplantımızın ülkemize milletimize ve partimize hayırlı olmasını diliyorum. Tabii toplantımızın açılış konuşmasını Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin üzerinden yaklaşık 4 ay geçtiğini hatırlatan Sayın Cumhurbaşkanımız, bu sürede olup bitenlerin, başka ülkelerin, toplumların 4 yılda, hatta 14 yılda yaşadıklarından daha fazlasına tekabül ettiğini dile getirdi. Ana muhalefet partisinin seçim sonuçlarının üzerine gölge düşürmeye çalıştığını ancak başarılı olamadığını kaydeden Sayın Cumhurbaşkanımız, milletin ortaya koyduğu iradenin açık ve net olduğu için sonuçları kabullenmek zorunda kaldığını söyledi. Bu arada kabinenin kurulduğunu, yeni yönetim sistemini bilfiil çalıştırmaya başladıklarını anlatan Cumhurbaşkanımız, hem içeride hem dışarıda siyasi ve ekonomik olarak çok büyük atılımlar yapıldığını vurguladı.

Herkesten sabır istiyoruz

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Terör örgütleriyle diz çöktüremeyenlerin ekonomi kozunu da boşa çıkardık. Bir anda tırmanışa geçen döviz kurlarını, faizlerin artışı ve enflasyonun yükselişi takip etti. Maalesef ülkemiz içindeki kimi kesimler de bu ateşi söndürme gayretlerimize destek vermek yerine adeta ateşe odun taşıdılar. Her şeyde bir hayır vardır. Bu vesileyle özellikle cari açığımızı düşürmeye ve tasarrufları artırmaya yönelik yapısal reformlarımızı hızlandırmış olduk. Türkiye'ye sosyal gerilimlerle, siyasi kaosla, darbe girişimleriyle, terör örgütleriyle diz çöktüremeyenlerin ekonomi kozunu da boşa çıkardık. Nasıl bugün birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz, ülkemizin siyasi ve askeri gücü eskisinden daha iyi bir yerdeyse, ekonomimiz de aynı şekilde daha ileri bir seviyeye ulaşmış durumda. Piyasalarda nakit sıkışıklığı yaşandığını, kredi kanallarının daraldığını, buna bağlı olarak üretim ve istihdamda dikkatle üzerinde durulması gereken gelişmelerin yaşandığını da biliyoruz. Bunların hepsiyle ilgili hazırlıklarımız, çalışmalarımız, planlarımız var. Öncelikli sorunları hal yoluna koyduktan sonra bu sıkıntıları aşmak çok daha rahat olacaktır. Sanayicimizden esnafımıza, çiftçimizden inşaatçılarımıza kadar herkesten sabır istiyoruz. Tüm kesimlerin kendi kaynaklarını daha etkin şekilde kullanarak çarkların dönmesini sağlaması çok ama çok önemlidir. Darbe girişiminin ertesi günü bile işinin başında olan, üretimine, hizmetine, ticaretine ara vermeyen milletimizden bugün de aynı dirayetli ve milli tavrı göstermesini bekliyoruz. Fevkalede dönemler, fevkalede tedbirler ve onunla birlikte fedakarlıklar gerektirir. Devletiyle, milletiyle fedakarlığımızı yaptık ve bu sürecin üstesinden geldik. İnşallah bundan sonra işimiz daha da kolay olacaktır.

Bu mesele, devlet ve millet olarak beka meselesidir

AK Parti milletiyle birlikte yola çıktı. Bugüne kadar karşılaştığı tüm engelleri milletiyle beraber aştı. Milletimizin gönlünü fethetmeden hedeflerimize ulaşamayız. Bu mesele sadece bir seçim meselesi değildir. Bu mesele, devlet ve millet olarak beka meselesidir, çocuklarımızın geleceği meselesidir, 2023 hedeflerimiz, 2053 ve 2071 vizyonlarımız meselesidir. AK Parti'nin her bir mensubu işte böylesine büyük bir davanın sorumluluğunu üstlendiğinin bilinciyle hareket etmek zorundadır. Çünkü bizim kitabımızda ben yoktur, biz vardır. 'Ete kemiğe büründü, Yunus diye göründü.' Mesele budur. Biz AK Parti'nin kaderiyle ülkemizin kaderini aynı görüyoruz. Bu ülke varsa, ayaktaysa, güçlüyse, hedeflerine doğru ilerliyorsa AK Parti işini doğru yapıyor demektir. Türkiye'nin başına bir hal gelirse, AK Parti olsa ne olur, olmasa ne olur. Onun için ülkemize sahip çıkacağız. Onun için 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' diyeceğiz.

Mahalli seçimlerde herkes kendi yolunu takip edecek

MHP ile ülke ve millet meseleleri konusunda birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Ama mahalli seçimlerde herkes kendi yolunu takip edecek. Tüm seçim çevrelerinde kendi adaylarımızla, kendi programımızla milletimizin karşısına çıkacağız. Son 16 yılda her alanda Türkiye'ye kazandırdığımız hizmetler bizim en büyük referansımız. Bunu anlatmakta acze düşersek yazıklar olsun bize. Bunları her fırsatta milletimize anlatmalıyız. Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları bunu en ideal şekilde anlatmalıyız. Ayrıca gerek yerel, gerekse ülke genelinde devam eden veya başlayacak olan çok büyük projelere sahibiz.

Açık konuşuyorum, külahları değiştiririz

AK Parti millete hizmet için kuruldu. Kim ki işte bu asli misyonunu unutup, partimizin kendi heva ve heveslerinin aracı haline dönüştürmeye çalışırsa, onunla, açık konuşuyorum, külahları değiştiririz.  Bu tür konumda olan arkadaşlarımız varsa zaten aday adayı olarak bile karşımıza gelmesin, bizi de yormasınlar. Aday adayı olmasın, 'Bana müsaade' desin ve kenara çekilsin, yeni isimlerle yolumuza devam edelim, herhalde bununla da ne demek istediğimi anlıyorsunuz. Çünkü partimizin 'AK' olan o isminin güzelliğini kimsenin lekelemeye hakkı yok. AK Parti kapısından içeri gurur, kibir, riya, fitne, fesat, hizipçilik, bencillik, haram, yalan kesinlikle girilemeyecek bir partidir, bunu böyle bilelim. Tarihimizden ve medeniyetimizden tevarüs ettiğimiz kutlu davamızı hedefine ulaştırmak dışında hiçbir gayenin peşinden gidemeyiz. Unutmayınız, milletimiz bizi kara kaşımız, kara gözümüz, endamımız, hoş sohbetimiz için değil, yaptığımız ve yapacağımız hizmetler için bu görevlere getirdi, bu görevlere getiriyor. Bu görevini unutup, kerameti kendinden veya kendinde görmeye başlayanlar eninde sonunda bu milletin tokadını yemeye mahkumdur. İnşallah önümüzdeki seçimlere bu hakikatler ışığında hazırlanacak ve bir kez daha milletimizin teveccühüne mazhar olacağız.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535