• BIST 8986.16
  • Altın 2297.275
  • Dolar 32.3247
  • Euro 35.0665
  • Bartın 23 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 22 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 25 °C
  • Karabük 23 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Kalaycı, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde sandık başına giderek tercihini AK Parti ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullanan Bartın halkına teşekkür etti.
Kalaycı, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulundu

‘Aziz milletimize minnettarız’

Cumhurbaşkanlığı ve 27. dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde ilimizden 146.888 seçmenden 128.658’i oy kullandı. Kesin olmayan sonuçlara göre sandıktan Cumhurbaşkanlığında yüzde 64,1 oranla Cumhur İttifakı çıkarken, Millet İttifakı ise yüzde 33,6 oy oranında kaldı. Milletvekilliğinde ise AK Parti 59.671 oy (%47), CHP 32.302 oy (%25,5), MHP 21.602 oy (%17), HDP 1.525(%1,24), Saadet Partisi de 2.692 oy(%2,1) oy aldı. Kesin olmayan bu sonuçlara göre AK Parti 59.671 kişinin oyunu alarak %47 oy oranıyla 1 milletvekilliğini aldı. Bu sonuçlara göre 81.273 oy alan Cumhur İttifakı, 42.399 oy alan Millet İttifakını 2’ye katlayamadı. AK Parti Bartın 1.Sıra Adayı Yılmaz Tunç yeniden Meclisin yolunu tutarken, AK Parti Bartın 2.Sıra Adayı Yaşar Arslan ise kesin olmayan sonuçlara göre Meclise gidemedi. 

Yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı oldu

Seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, sandık başına giderek tercihini AK Parti ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullanan Bartın halkına teşekkür etti. Seçim sonuçlarının ardından ülkenin güne istikrarla başladığını belirten Kalaycı; “Türkiye demokratik bir ortamda yoluna devam ediyor. Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan yeni sistemin ilk Cumhurbaşkanı olmuştur. Yapılan seçimlerin sonucuna baktığımız zaman, bir taraftan Meclis'te çok güçlü bir temsil olduğunu görüyoruz, Meclis'te hemen hemen bütün partilerin temsilcileri olacak. Önümüzdeki dönem Türkiye'de, hem temsil gücü çok yüksek bir Meclis, hem de istikrarı çok güçlü bir hükümet olacak. Bu inşallah ülkemizin demokratik bir ortamda hedeflerine yürümesine katkıda bulunacak. AK Parti olarak da Cumhurbaşkanımızla bu süreçte halkımızın hizmetinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

Aziz milletimize ve hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum

Kalaycı; “24 Haziran günü milletimiz bir bayram daha yaşamıştır. ramazan bayramından sonraki ikinci bayram 24 Haziran olmuştur. 81 milyonun kazandığı, kaybedeni olmayan bir seçimi geride bıraktık. 24 Haziran seçimleri demokrasi tarihimizin en önemli dönüm noktası olmuştur. Aziz milletimize minnettarız, şükranlarımızı sunuyoruz. Türkiye'ye yakışan demokratik olgunlukta bir seçimi başarıyla tamamladık. Bu zafer milletimizindir. Türkiye'yi durdurmak isteyenler, dize getirmek isteyenler dize gelmiştir, millet kazanmıştır. Milletin adamı Türkiye sevdalısı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Türkiye daha güçlü demokrasisiyle, daha sağlam temellere oturmuş bir Türkiye olarak yoluna devam edecektir. Seçimlere bu kadar yüksek katılım olması vatandaşımızın Türkiye'nin geleceğine olan inancını, güvenini en güzel şekilde göstermiştir. Bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İlimiz Sayın Cumhurbaşkanımıza Türkiye ortalamasının üzerinde bir oy oranıyla destek verdi. Milletvekilliğinde de gereken desteği vererek, güçlü meclise katkıda bulundu. Ben aziz milletimize ve hemşehrilerimize şükranlarımı sunuyorum. Gece gündüz demeden koşuşturan kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, merkez ilçe teşkilatımıza, il teşkilatımıza ve partililere çok teşekkür ediyorum. Çok büyük emek verdiler” diye konuştu.

Milletimiz istiklaline ve istikbaline sahip çıktı

Seçim sonuçlarının hayırlara vesile olmasını Allah'tan niyaz eden Kalaycı; "Bu seçimin galibi demokrasidir, milli iradedir, milletimizdir. Bu seçimin galibi 81 milyon vatandaşımızın her bir ferdidir. Türk siyasi tarihinin en yüksek katılımlı serbest seçiminde sandığa giderek bu demokrasi şölenine katılan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Gelişmiş ülkeler başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde seçimler bizdekinin yarısını bile bulmayan katılımlarla yapılıyor. Türk milleti sandığa, sandıkta tezahür ettirdiği iradesine sahip çıkarak, demokrasiye ve onun ayrılmaz bir parçası olan haklarına ve özgürlüklerine ne kadar önem verdiğini bu seçimde tekrar göstermiştir. Dün darbecilerin tanklarını, toplarını, uçaklarını, helikopterlerini, silahlarını çıplak elleriyle durduran bu millet bugün aynı ellerle istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535