• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 22 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 24 °C
  • Karabük 23 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

‘Kamulaştırmalar elimizi kolumuzu bağlıyor’

Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Bartın Valisi Nusret Dirim başkanlığında gerçekleştirilen İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılının ikinci toplantısında söz alarak Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün ilimizde devam eden yatırımlarını anlattı.
‘Kamulaştırmalar elimizi kolumuzu bağlıyor’

Karayolları 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, Bartın Valisi Nusret Dirim başkanlığında toplanan İl Koordinasyon Kurulu’nda Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün ilimizde gerçekleştirdiği yatırımlarla ilgili bilgi verdi. 2018 yılının ikinci toplantısında söz alarak devam eden ve tamamlanan yatırımları anlatan Özendi, Bartın Üniversitesi Köprülü Kavşak Projesi, Bartın Şehir Geçişi Projesi ve Kışla Sel Kapanı Projesi kapsamında yapılacak olan 2.2 kilometrelik yolun kamulaştırma sıkıntıları nedeniyle bitirilemediğini ifade etti. Özendi; “Bartın Şehir Geçişinde da çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz bu yılsonuna kadar şehir geçişini tamamlamak. Yalnız İl Özel İdaresinin karşısında bulunan 3 katlı bir bina ile ilgili mahkeme süreci devam ediyor. Kamulaştırma sıkıntısı nedeniyle bitiremeyeceğiz. Yine Kışla Sel Kapanı Projesi çerçevesinde yapılması gereken 2.2 kilometrelik bir yolumuz var. Bu yolumuzda da kamulaştırma sıkıntıları nedeniyle çalışmalara başlayamıyoruz. Kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu yolu yapıp bitireceğiz. Tabii uzun süredir devam eden Bartın Üniversitesi Köprülü Kavşak Projesi var. 2 parselle ilgili mahkeme süreci hala bitmedi. Yargımız eğer bir karar verişe 1.5 ayda yolu bitiririz“ dedi.

Bartın ilinde yapımı sürdürülen 12 tane projemiz var

5 milyar 367 milyon 156 bin TL değerinde 12 Projenin olduğunu belirten Özendi; “Koordinasyon toplantısının Bartın ilimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Karayolları 15.Bölge Müdürlüğü’nün Bartın ili sınırları 131 Kilometresi devlet yolu, 163 kilometresi il yolu olmak üzere toplamda 294 kilometre yol ağı vardır. Bu yol ağının 73 kilometresi bölünmüş yoldur. 33 kilometresi BSK asfalttır. 257 kilometresi sathi kaplama asfalt ve 4 kilometresi de beton parke kaplamadır. Bartın ilinde yapımı sürdürülen 12 tane projemiz var. 12 projenin toplam bedeli 5 milyar 367 milyon 156 bin TL’dir. Zonguldak, Amasra, Kurucaşile ve Cide yolumuzda Çakraz Kurucaşile arasında bulunan T3, T4 ve T5 tünellerinde tüm hızıyla çalışmalarımız devam ediyor. 24 saat esasına göre çalışılıyor. Ödenek noktasında çok ciddi sıkıntı var. Cumayanı Viyadüğü tamamlandı. Kurucaşile ve Cide arasında kalan kısım için de proje çalışmalarımız bitmek üzere. Temmuz ve Ağustos aylarında buranın da ihale edilmesi için hazır hale geleceğiz. Genel Müdürlüğümüz ihalesinin yapılıp yapılmayacağını takdir edecek” diye konuştu.

Bartın Şehir Geçişi yılsonunda bitirilecek

Özendi; “Bartın Şehir Geçişi de bu aksta kalıyor. Toplantı öncesi buradaki şantiyemizi gezdim. Burada da çalışmalarımız devam ediyor. Hedefimiz bu yılsonuna kadar şehir geçişini tamamlamak. Yalnız İl Özel İdaresinin karşısında bulunan 3 katlı bir bina ile ilgili mahkeme süreci devam ediyor. Mayıs’ın 25’inde mahkemesi var. İnşallah sonuç alınırsa bitireceğiz. Eğer mahkeme karar vermese o ara aynı üniversite kavşağında olduğu gibi kalacak. Kamulaştırma dışında kalan kısımları inşallah sene sonuna doğru tamamlamayı hedeflemekteyiz. Bartın Terminalinden başlayarak Kozcağız ve Yeniceye giden yolumuzda çalışma yapıyoruz. Toplam 45 kilometrelik bir yol. Bu yolun 32 kilometresi Bartın’da 13 kilometresi de Karabük ilinde. Bartın Terminal ve Kozcağız arasında ki 14 kilometrelik yolun ihalesini yaptık. Müteahhit firma çalışmalar başladı. Yine ödenekler kısıtlı. Ödenekler çerçevesinde çalışmalar yürütülecek. Bu bölgede Kışla Sel Kapanı Projemiz var. 2.2 kilometrelik alana kamulaştırmadan dolayı giremiyoruz. Kamulaştırma çalışmalarının tamamlanmasının ardından bu yolu yapıp bitireceğiz” dedi.

Hasankadı yolunda yaşanan heyelana çözüm bulunacak

Sorunların çözümü için projeler ürettiklerini belirten Özendi, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Hasankadı yolunda heyelan sorunumuz var. Emanet ekiplerimizle heyelan olan bölgeye müdahale ettik. Ancak burası için kalıcı bir proje geliştiriyoruz. Artık nasıl karar verilirse ona göre çalışmalara başlanacak. Fore kazıklı çözüm, tünelle geçiş veya yolun farklı bir güzergâhtan yapılması gündeme gelebilir. Verilen karara göre hareket edeceğiz. Hasankadı’nın bu sorunun çözümü için uğraşıyoruz. Kirazlı Köprü Barajının olduğu bölgede Bartın’dan Abdipaşa’ya ve buradan da Safranbolu Karabük’e uzanan aksımızda çalışmalar yapılacak. Bu yolumuz toplam 74 kilometredir. Bu yolun 32 kilometresi Bartın’da iken, 42 kilometresi de Karabük ilindendir. Bartın ile Kirazlı Köprü Barajı veryantı arasındaki 15 kilometrelik kesim geçtiğimiz yıllarda bölünmüş yol olarak tamamlandı. Buranın BSK yapılabilmesi için proje hazırlattırıyoruz. Kirazlı Köprü Barajı veryantında 7.9 kilometrelik kesim bitti. Barajda su tutulduğu gün yolu ulaşıma açtık. Tünellerde aydınlatma çalışmaları devam ediyor. Burada köy yolu bağlantısı sorunu var. Bununla ilgili de çalışmalara başlıyoruz. İnşallah bu sezon sonuna kadar da köy yolu bağlantısını bitirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Tünelli geçiş için proje çalışması yapılıyor

Buranın devamında Karabük’e kadar olan 37 kilometrelik kısımda da tünelli bir geçiş için proje çalışması yapıyoruz. Fizibilite çalışması devam ediyor. Bu yol Eflani yol ayrımına kadar olacak. Eflani yol ayrımı ve Karabük arasında kalan 14 kilometrelik kesimde de BSK çalışmalarımız devam ediyor. Abdipaşa beldemizde kaldırım çalışmalarımız var. Bartın, Çaycuma ve Devrek Zonguldak ayrım yolu ile ilgili projemiz devam ediyor. Dolaşıklar mevkiinde tünel projelendirdik. 51 kilometrelik yolun BSK yapılması kararı alındı. Yıl içerisinde ihaleye hazır hale gelecektir. 

Arıt Aydınlar yolunda yine sıkıntı yaşandı

Arıt Aydınlar yolunda mahkeme süreci yaşıyoruz. Uzun uğraşlar sonucunda alan müteahhit firma çalışmalar başladı. Ancak ihaleyi kaybeden firma yargıya gitmişti. Yargı 1.5 yıl sonra karar verdi. İhalenin durdurulup diğer firmaya verilmesine karar verdi. Şuandaki firmaya bir ay süre verdik. Yeni firma Kirazlı Köprü Barajını yapan firma. İnşallah yeni firmanın çalışmalara başlamasıyla kaybedilen zaman telafi edilecektir. Ancak bu güzergâh sıkıntılı bir yer. İnşallah önümüzdeki süreçte bir düzene girecektir. 32 kilometrelik Kozcağız-Kumluca yolunda 5.5 kilometrelik kısmı DSİ yapacak.  Kalan kesimlerin de ileriki yıllarda yapılması planlanmakta. 97 kilometrelik Ulus, Pınarbaşı ve Azdavay yolunun 31 kilometresi Bartın’da bulunuyor. Geri kalanda Kastamonu ilinde. Bu yol içinde proje hazırlanıyor. Proje çalışmaları tamamlandıktan sonra ihale aşamasına geçilecek.

Bartın çevre yolunun proje çalışmaları bu yıl tamamlanacak

Bartın Çevre Yolu 20.75 kilometre olacak. Bu yolda 2 tane tünel, 16 tane köprü, 5 tane farklı seviyeli olmak üzere bir tane de hemzemin kavşak planlanıyor. Şu anda proje ihalesi yapıldı. Firma hızlı bir şekilde çalışıyor. İnşallah sene sonuna kadar bitirişe önümüzde sene Bartın çevre yolunun yapım ihalesi gündeme gelir.  Bartın Üniversitesi Köprülü kavşağında çalışmalarımız devam ediyor. Yalnız 2 parselle ilgili mahkeme süreci hala bitmedi. 23 Mayıs’ta mahkemesi var. Gün gün takip ediyoruz. Yargımız eğer bir karar verişe 1.5 ayda yolu bitiririz. Biz hazırız. Ancak 2 yıldır mahkeme sürecini bekliyoruz. Üst kısımda çalışmalar dediğim gibi devam ediyor. Ancak alttaki bağlantı yolunun yapılabilmesi için mahkemenin karar vermesi şart.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535