• BIST 9681.57
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Bartın 27 °C
  • Ankara 29 °C
  • Bolu 26 °C
  • Kastamonu 25 °C
  • Zonguldak 26 °C
  • Karabük 32 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Kapalı oldukları süreler için vergi alınmayacak!

Bartın Belediyesi, Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Odası Başkanı Ayhan Tepe’nin “Pandemi sürecinde kapalı olan iş yerlerinden ilan-reklam ve çevre temizlik vergisinin alınmaması” yönündeki talebine olumlu yanıt geldi.
Kapalı oldukları süreler için vergi alınmayacak!

Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Esnaf Odası Başkanı Ayhan Tepe’nin “Pandemi sürecinde kapalı olan iş yerlerinden ilan-reklam ve çevre temizlik vergisinin alınmaması” yönündeki talebine Bartın Belediyesi’nden olumlu yanıt geldi. Buna göre; İçişleri Bakanlığı genelgesine istinaden kapatılan işyerlerinden kapalı olduğu süreler için ilan reklam vergisi ve çevre temizlik vergisi alınmayacak.

Dilekçe ile başvuru yapılmıştı

Pandemi süreci nedeniyle zor günler geçiren esnafa nefes aldıracak çözüm arayışları içerisinde olan Tepe, söz konusu dilekçede şöyle demişti: “Pandemi salgınının görüldüğü andan itibaren Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda; Salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, sosyal mesafeyi koruma, yayılım hızını kontrol altında tutma ve etkilerini azaltmak maksadı ile alınan tedbirler doğrultusunda İçişleri Bakanlığı’nın 81 İl Valiliği’ne göndermiş olduğu genelge ile; tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri 16 Mart itibariyle geçici olarak durdurulmuştu. Mayıs ayı itibariyle virüsün yayılma ve bulaşma hızında görülen azalma, vaka artış sayılarındaki olumlu gelişmeler doğrultusunda kontrollü normalleşme sürecine geçilmiş, İçişleri Bakanlığı’nca yayımlanan genelge ile lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokallerinin kısıtlamaları 1 Haziran 2020 tarihi itibariyle kısmen de olsa kaldırılmıştı. Normalleşme süreci kapsamında bir kısım işletme 1 Haziran itibariyle kısmen de olsa açılırken müzikhol tarzı işletmeler başta olmak üzere kahvehane, kıraathane ve kantin işletmeleri normalleşememiş ve mağduriyetlikleri ise maalesef devam etmiştir. Ne kadar kontrollü normalleşme sürecine geçilmeye çalışılmışsa da virüsün yayılma/bulaşma hızındaki artış ile vaka ve hasta sayılarındaki artış nedeniyle tekrar kısıtlamalar gündeme gelmiş ve 20 Kasım 2020 tarihi itibariyle isimlerini zikrettiğimiz işletmeler Bakanlık tarafından tekrar kapatılmış ya da ticaretleri kısıtlanmıştır. Yaşanılan bu zorlu süreçte günlük hayatlarını idame etmekte dahi zorlanan bu üyelerimizin yaşamlarını bir nebze de olsa kolaylaştırma adına kapalı oldukları döneme ait belediyemize ödemeleri gereken yıllık, ilan reklam, çevre temizlik ve eğlence vergilerinin alınmamasını üyelerimiz adına talep ediyoruz.”

Belediye’den olumlu yanıt geldi

Esnaf Odası Başkanı Ayhan Tepe’nin bu talebine yanıt gecikmedi. Söz konusu talebe ilişkin olarak Bartın Belediyesi’nden gelen olumlu yanıtta “Covid-19 pandemisi nedeniyle İçişleri Bakanlığı genelgesine istinaden kapatılan işyerleri için talep etmiş olduğunuz kapalı olduğu süreler için ilan reklam vergisi ve çevre temizlik vergisi alınmaması konulu dilekçeniz ile ilgili olarak, genelge kapsamında kapatılan işyerleri sahiplerinin yazılı dilekçe ile ekine işyeri ruhsatlarının fotokopisini ekleyerek başvurmaları durumunda işlemlerinin yapılacağı hususunda bilgilerinize rica ederim” denildi.

 İşte o vergiden muaf olacak işletmeler!

Bu doğrultuda; vergi muafiyetinden İçişleri Bakanlığı genelgesi ile kapatılan tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, çalgılı müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, her türlü oyun salonları, kapalı çocuk oyun alanları, çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri yararlanabilecek.

Tepe’den Başkan Akın’a teşekkür mesajı

 Taleplerine olumlu yanıt gelmesi üzerine Kahveciler ve Şerbetçiler Odası Başkanı Ayhan Tepe, bir mesaj yayınlayarak Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’a teşekkür etti. Yaşanılan bu zorlu süreçte günlük hayatlarını idame etmekte zorlanan esnafın yaşamlarını bir nebze de olsa kolaylaştırma adına ortaya konulan irade ve alınan karardan dolayı Başkan Akın’a teşekkür eden Tepe, mesajında “03/12/2020 tarihli dilekçemizle pandemi salgının görüldüğü andan itibaren kapatılan işyerlerimizden kapalı kaldıkları süreler için ilan reklam ve çevre temizlik vergilerinin alınmamasını belediyemizden talep etmiştik. 09/12/2020 tarihli cevabi yazıyla tarafımıza; pandemi salgını nedeniyle kapatılan işyerleri sahiplerinin yazılı dilekçe ve ekinde ruhsat fotokopisi ile başvuru yapmaları halinde işlemlerinin yapılacağı bildirilmiştir. Yaşanılan bu zorlu süreçte günlük hayatlarını idame etmekte zorlanan üyelerimizin yaşamlarını bir nebze de olsa kolaylaştırma adına ortaya konulan irade ve alınan karardan dolayı Belediye Başkanımız Sn. Cemal Akın’a Üyelerimiz adına teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535