• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 15 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 19 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Kapatılan yurt binası Kozcağız Entegre Hastanesi’ne dönüştürülecek

İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantılarının İkinci Birleşimi gerçekleştirildi. 2 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda en dikkat çeken madde ‘Kozcağız Aile Sağlığı Merkezi Ek Bina Onarımı’ ile ilgili dosya oldu.
Kapatılan yurt binası Kozcağız Entegre Hastanesi’ne dönüştürülecek

İl Genel Meclisi Mart Ayı Toplantılarının İkinci Oturumu İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında yapılan oturumda 2 madde görüşüldü. Amasra beton tribün yapım projesinin revize edilmesi ve 112 Acil Çağrı Merkezine ilave kat yapılması gibi önemli konuların değerlendirildiği toplantıda en dikkat çeken madde ‘Kozcağız Aile Sağlığı Merkezi Ek Bina Onarımı’ ile ilgili dosya oldu. Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Kozcağız beldesinde kapatılan yurt binasının Kozcağız Entegre Hastanesi’ne dönüştürülmesi oy birliğiyle kabul edildi. 

Hep gurur duyduk ve gurur duyacağız

Toplantı öncesinde konuşma yapan İl Genel Meclis Başkanı Dursun, Afrin terör örgütlerine yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekâtında, güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı olan tüm askerlerimize de acil şifalar diledi. Afrin’deki operasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak terörü bir kez daha lanetleyen Meclis Başkanı Dursun; “Suriye’de 8 evladımızı şehit verdik. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemiz 40 günü aşkın bir süredir sınırımızın ötesinde bir savaş halinde. Bu coğrafyada bu tür sıkıntılar hiçbir zaman bitmedi, anlıyoruz ki bundan sonra da kolay kolay bitmeyecek. Aslında dış güçler güçsüz, dizlerinin üzerine çökmüş ve ayağının üzerine kalkamayan eski bir Türkiye istiyorlar. Ama bugün onların istediği Türkiye yok, bunu da herkes görüyor. Bugün artık kendi ayaklarının üzerinde duran, ülkesinin etrafındaki sınırlarda oluşan tehdide gidip orada müdahale eden bir Türkiye var. Bu ülkenin evlatları olarak biz bundan hep gurur duyduk ve gurur duyacağız” dedi.

Biz de onları üzeceğiz

Dursun; “Bizim ‘atak’ isimli bir helikopterimiz varmış, skorskyden daha üstün olan yerli bir savaş helikopterimiz olmuş bizim. Fırtına obüslerimiz olmuş, uydudan sinyali alıp yer tespit ederek o hainlerin tepesine bombaları bırakıyor. Yine insansız hava araçlarımız olmuş bizim. Yani İsrail’e mahkûm olmayan bir ülkeyiz, her şeyiyle artık dünyada söz sahibi olmaya çalışan bir Türkiye var. Ülkemizle ve o bölgedeki evlatlarımızla hep gurur duyuyoruz. Bu mücadeleyi bizim ordumuz başaracaktır. Ülkemiz savaş halinde ama inşallah bu uzun sürmez. Bu kararlı mücadele inşallah Afrin’e kadar gidecek, oradaki terör unsurları yaptıklarının bedelini ödeyecek. Tüm terör örgütlerini de buradan bir kez daha nefretle, lanetle kınıyoruz. 2023’te onların istediği gibi bir Türkiye’yi değil daha güçlü bir Türkiye’yi de herkes görecek. Onlar bizi üzdü biz de onları üzeceğiz” diye konuştu.

Gündeme 4 madde eklendi

Yapılan konuşmaların ardından Meclis gündemine 4 madde eklendi.  Gündemin 13.maddesine Ulus İlçesine bağlı Alıçlı Köyü Köy Yerleşik Alan Tespiti, gündemin 14.maddesine Amasra Makaracı Köyü Köy Yerleşik Alan Tespiti, gündemin 15.maddesinde yer alan Kurucaşile İlçesine bağlı Dizlermezeci Köyü Köy Yerleşik Alan Tespiti ve gündemin 16.maddesinde yer alan İl Emniyet Müdürlüğü motosiklet alımı projesinin revize edilmesi talebi ilave edildi. 

Projeden vazgeçmedik

Eklenen maddelerin akabinde Meclis gündemine geçildi. Gündemin 4.maddesinde yer alan 2017 yılı Çalışma ve Yatırım programında bulunan “Amasra Beton Tribün Yapımı” projesinin revizesi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen rapor değerlendirilerek, kabul edildi. Proje ilgili değerlendirmede bulunan Dursun, “Amasra’da 2016 yılı çalışma ve yatırım programında tribün yapımıyla ilgili bir projemiz vardı. Aynı yıl içerisinde bu tribün yapım işini ihale etmemiş olmasına rağmen İl Özel İdaremizden kaynaklanmayan sebeplerden dolayı yüklenici firmanın orada yaşamış olduğu maddi sıkıntılardan ötürü işe başlayamamış olması neticesinde iş süresinin de bitmesiyle projenin iptali gerçekleşmişti. Daha sonra bu işin yapılması için 2017 yılında başka bir ödenek bulamamıştık ama bu projeden de vazgeçmemiştik” dedi.

260 bin lira programdan ayırdık

Dursun; “2018 yılı Çalışma ve Yatırım Programı hazırlanırken bu projemiz için mahfuz beklettiğimiz 128 bin lirayı da muhafaza ettik. 2018 yılı Çalışma ve Yatırım Programında da daha modern daha günümüz şartlarına uygun tribünü, hakem soyunma odası ve çevre düzenlemesini Amasra’ya kazandırmak istedik.  Burada 2018 yılı Çalışma ve Yatırım Programı içerisinde 260 bin lira olarak yerini buldu ve 128 bin lira da burada bir ödenek var. Komisyon raporlarında da ifade edildiği gibi 128 bin liralık tribün yapımını iptal ediyoruz ama ödeneğini revize ederek 2018 yılı Çalışma ve Yatırım Programı’nda olan 260 bin liraya ilave ediyoruz” diye konuştu. 

Duyarsız kalmıyoruz

Spora önem verdiklerini belirten Meclis Başkanı Dursun; “43 milyonluk 2018 yılı bütçesinden spora 1 milyon liralık bir kaynak ayırdık. Bu projemize toplamda 1 milyon lira gibi bir ödenek lazım. Ama inşallah geri kalan parayı da tamamlayacağız. Bu projeden korkmuyoruz. İnşallah kendi kaynaklarımızdan da bunu parayı toparlayacağız. Bartın İl Özel İdaresi daha önceki yıllarda olduğu gibi 43 milyonluk bütçesi içerisinde spora 1 milyon lira yatırım yapıyor. Bu proje de bunun en büyük örneğidir. Amasra’da bir stadyumumuz var ama tribünü, hakem soyunma odası, futbolcuların soyunma alanı yok. Biz de buna duyarsız kalmıyoruz. Her şeyi de ilgili bakanlığa bırakmıyoruz biz de bu işin bir yerinden tutmak istiyoruz ve onun için spor için ayrılan 1 milyon lirayı ben çok önemsiyorum” şeklinde konuştu.

Yemekhane üst kata alınacak

Gündemin 5.maddesinde yer alan artın 112 Acil Çağrı Merkezi Binası İlave Kat Yapımı, Kozcağız Aile Sağlığı Merkezi Ek Bina Onarımı, Ulus İlçesi Zafer Aile Sağlığı Merkezi Binası Yapımı projelerinin 2018 Malim Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınmasıyla ilgili Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Plan Bütçe Komisyonundan gelen raporlar değerlendirildi. Raporların kabul edilmesiyle birlikte tek maddede 3 önemli konu görüşülmüş oldu. 112 Acil Çağrı Merkezi Binası İlave Kat Yapımı ile ilgili bilgiler veren Dursun; “Gündemimizin bu maddesi tek konu gibi görünse de burada 3 önemli proje var. 112 Acil Çağrı Merkezi’miz aslında bitti ve Bartın’a yeni nesil bir çağrı merkezini kazandırmış olduk. 5’inci Meclis döneminde bunun adımını atmıştık ama bazı şanssızlıklar dolayısıyla bu projeyi biraz geciktirdi. Ama ne olursa olsun modern bir çağrı merkezini Bartın’a kazandırmış olduk. Buranın ek yatırım ve çalışma programına alınmasının nedeni ise yemekhanesiyle ilgili yer değişikliğinden dolayı olacak. Zemin kattaki yemekhane üst kata çıkarılacak. Aslında doğrusu da buydu. Bu nedenle bu projenin yeniden 2018 yılı Ek Yatırım ve Çalışma Programı’na alınması teklif ediliyor” dedi. 

Bartın’ın her noktasına eli değen projelere imza atacağız

Kozcağız Aile Sağlığı Merkezi Ek Bina Onarımı için Sağlık Bakanlığı’ndan 1 milyon lira ödenek geldiğini belirten Dursun; “Yapılması gerek tüm çalışmaları da İl Özel İdare’miz Sağlık Müdürlüğü ile koordineli olarak yaparak Kozcağız’a entegre bir hastane niteliğinde bir tesisi kazandırmış olacaklar. Bu da çok önemli bir proje ve ek çalışma ve yatırım programına alındığında bu projenin de çalışmaları hızlı bir şekilde başlatılacak. Burası için önümüzdeki günlerde yapılacak. Diğer bir projemiz de Ulus İlçesi Zafer Aile Sağlığı Merkezi Binası Yapımı işidir. Bunun da ödeneği hazır. 2018 yılı Çalışma ve Yatırım Programında yer alan Kemer Aile Sağlığı Merkezi, TOKİ Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin yanına bu projeler de ilave edildikten sonra dolu dolu bir çalışma dönemi geçireceğiz. Önümüzdeki 1 yılı biz Özel İdare’nin yatırım yılı olarak değerlendiriyoruz. Bu saydıklarımız sadece sağlık alanındaki yatırımlardır. Bartın’ın her noktasına eli değen projelere imza atacağız” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535