• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • Bartın 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Bolu 5 °C
  • Kastamonu 6 °C
  • Zonguldak 8 °C
  • Karabük 8 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

“Kar nedeniyle kapalı yolumuz kalmadı”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER)’ni toplayarak, kar kaldırma çalışmalarıyla ilgili toplantı gerçekleştirdi.
“Kar nedeniyle kapalı yolumuz kalmadı”

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER)’ni toplayarak,  kar kaldırma çalışmalarıyla ilgili toplantı gerçekleştirdi. Daire müdürlerinin katıldığı toplantıda çalışmaların planlaması yapıldı. Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Akın; “Bartın Belediyesi Acil Hizmet Merkezi (BAHMER) koordinesinde olumsuz hava koşulları nedeni ile oluşabilecek aşırı kar yağışına karşı tedbirlerimizi almıştık. 300 personelimizle 3 vardiya şeklinde 100’er kişilik ekiple 24 saat esasına göre çalışıyoruz. 12 adet kamyon, 1 adet otomatik bıçaklı tuzlama kamyonu, 1 adet manuel bıçaklı tuzlama kamyonu, 6 adet Beko Loder, 1 adet paletli ekskavatör, 1 adet grayder, 1 adet yükleyici kepçe, 1 adet HMK mini yükleyici kepçe ve 3 adet küreyici bıçak ve 2 adet traktör ile alanda çalışıyoruz. Bu araçlarımıza ilave olarak da piyasadan da toplamda 20 adet kamyon ve kepçe kiraladık. Gereken ne ise üzerimize düşeni yaptık” dedi.

“Kar Kaldırma Çalışmalarımızı Yoğunlaştırdık”

Akın; “Soğuk havayla birlikte yollarda oluşabilecek buzlanmaya karşı da önlemlerimizi aldık. Yollardaki buzlanmayı önlemek için tuz ve solüsyon kullandık. Tuz serpme araçları ve elle tuz atan ekiplerle yolları araç ve yaya trafiğine hazır hale getirdik. Depolarımızda hazır bulundurduğumuz 500 ton kum, 100 ton tuz ve 200 ton solüsyonumuzla bu çalışmayı yaptık. Karla mücadele etmek pek kolay değil. Ekiplerimiz ciddi mücadele verdiler. Gece-gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizi en çok zorda bırakan yol kenarlarında park halinde bulunan araçlar oldu. Araç sahiplerini bularak, araçları yol kenarlarından kaldırtmaya çalıştık. Gerçekten ekiplerimiz titizlikle çalıştılar. Bu çalışmalar neticesinde kar nedeniyle kapalı yolumuz kalmadı. Tüm mahallelerimizde kar kaldırma çalışmalarımızı yoğunlaştırdık” diye konuştu.

“Ciddi Emek ve Zaman Alan Bir İş”

Özverili çalışan personele teşekkür eden Akın; “Aynı anda şehir merkezine 1 metre kar yağıyor. Bu karı kaldırmak da öyle bir anda olmuyor. Şehir merkezinde yapılan karla mücadele zordur. Köylerde greyderle veya kamyon önüne takılan bıçaklarla küreniyor. Daha sonra o karlar erimeye bırakılıyor. Kar kaldırma gibi bir yükümlülük yok. Ancak şehir merkezinde karı küreyip bırakamıyorsunuz. Küredikten sonra kaldırımların temizlenmesi de gerekiyor. Kürenen bu karın yol kenarlarından veya dükkan önlerinden kaldırılması şart. Yani karı küredik oldu bitti değil. Ciddi emek ve zaman alan bir iş. Şehir merkezinde 400 km’yi aşkın yolumuz ve 600 km’yi aşkın kaldırımımız var. Aldığımız tedbirler, yaptığımız planlı çalışmalar ve çalışanlarımızın özverili çalışmalarıyla şuan için kapalı yolumuz kalmadı” şeklinde ifade etti.

“Her Türlü Önlemi Alıyoruz ve Almaya Da Devam Edeceğiz”

Akın; “Şehir merkezimizde iş yerleri ve evlerin çatılarında biriken kar, kaldırımda yürüyen vatandaşlar için tehlike oluşturmaya başlamıştı. Karla mücadele çalışmalarını alanda aktif bir şekilde sürdüren belediyemiz bu sorun ile ilgili de çalışma gerçekleştirdi. Çatılardan düşen karlara önlem almaya çalıştık. İtfaiye Müdürlüğümüz tarafından tehlike oluşturan çatılar kardan temizlendi. Bu şekilde tehlike oluşturan yerlerle ilgili bize iletilen talepleri yerine getirmeye devam ediyoruz. Her türlü önlemi alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz “dedi.

“Hafta Sonu Kar Kaldırma Çalışmalarımız Büyük Ölçüde Tamamlanmış Olacak”

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında yollara bırakılan araçlar nedeniyle girilemeyen sokaklarla ilgili çalışma yapılacağını belirten Akın; “Şehrimizin tüm mahallelerinde cadde ve sokaklarında devam eden kar kaldırma çalışmalarında yollara bırakılan araçlar nedeniyle girilemeyen sokaklara da Cumartesi-Pazar günleri uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlaması süresince girilecek. Böylece kar kaldırma çalışmalarımız büyük ölçüde tamamlanmış olacak” diye konuştu.

“Bir Rahmetin Bir Zahmeti Oluyor”

Akın; “Kuraklıkla ilgili uyarılarda bulunurken Allah’a şükürler olsun ki kar yağdı. Bir rahmetin bir zahmeti oluyor. Bu zahmeti hep birlikte yaşıyoruz. Biraz sabırlı olmak lazım. Sahada çalışan ekiplere yardımcı olmak lazım. Hiç yağmur yağmadı aylar oldu. Kaynak sularımızda ciddi azalma olmuştu. Yarı yarıya düşmüştü. Bu rahmetle bu sorun ortadan kalmış oldu. Allah’a şükürler olsun ki rahmeti verdi” dedi.  

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535