• BIST 9687.5
  • Altın 2503.864
  • Dolar 32.587
  • Euro 34.848
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 24 °C
  • Bolu 20 °C
  • Kastamonu 19 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 18 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Kara bulut gibi Bartın’ın üzerinden kalkmadığı sürece şehrin huzur bulma şansı yok’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un iddia ve eleştirilerini yanıtladı.
‘Kara bulut gibi Bartın’ın üzerinden kalkmadığı sürece şehrin huzur bulma şansı yok’

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik teşkilat üyeleriyle birlikte basın toplantısı düzenledi. İl Başkanı Özçelik düzenlediği basın toplantısında AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’un Bartın Belediyesi ve Belediye Başkanı ve Adayı Cemal Akın ile ilgili iddia ve eleştirilerini yanıtladı. İl Başkanı Özçelik yaptığı açıklamada, Milletvekili Tunç ile ilgili sert eleştirilerde bulunurken, “Bartın Milletvekili Sayın Yılmaz Tunç siyaseti geriyor. Yıllardır huzursuzluk yaratıyor. Bu şehirdeki birlik ve beraberliği bozmuş bir siyasetçi. Sayın Yılmaz Tunç bu konuda nedense Bartın’ın en büyük şansızlıklarındandır. Bir kara bulut gibi Bartın’ın üzerinden kalkmadığı sürece bu şehrin huzur bulma şansı hiç yok. Nedendir, burada ne sıkıntısı vardır, neyin hesaplarını görüyor, geçmişte burada ne yaralar almış da bu memlekete zarar veriyor biz anlamış değiliz” dedi.

31 Mart yerel seçimleri sonrasında da bu tablo devam etsin

Özçelik, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bilindiği üzere 31 Mart 2019' da ülkemizde yerel seçimler yapılacaktır. 2019-2024 arası kentimizi yönetecek belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini il genel meclis üyelerini ve muhtarlarımızı seçeceğiz. Seçimler halkın iradesinin sandıkta tecelli edeceği demokrasinin en güzel şekilde hayata geçtiği uygulamalardır. Yerel seçimlerde kentimizi idare edecek projeleriyle Bartın için hayallerini ve ideallerini ortaya koyacak yöneticilerimizi seçeceğiz. Bartın bugüne dek ülkemize örnek olacak siyasi nezaket, birlik ve beraberlik içerisinde seçimlerini gerçekleştirmiştir. Seçimlerden sonra herkes yine dostluk ve samimiyet içerisinde günlük yaşamlarına devam etmiştir yıllardır bu gelenek Bartın’ımız da devam etmektedir. Temennimiz odur ki 31 Mart yerel seçimleri sonrasında da bu tablo devam etsin.

Gerçekleri bilgilendirmek adına sessiz kalmayacağız

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı olarak 8 belediye başkan adayımız belediye meclis üyesi adaylarımız ve il genel meclisi üyesi adaylarımızla geçmişte olduğu gibi Bartın'da sağduyunun sesi olacağız ilimize yakışır bir seçim çalışması yürütüyoruz ve yürüteceğiz. Ancak son günlerde seçmenleri adaylarımız hakkında manipüle etmeye yönelik açıklamalar yapılmaktadır. Huzurlu bir seçim kampanyası yürütmek adına susmamız, nezaket dışı söylemlerin giderek artmasına yol açmaktadır. Bu yalan ve yanlış söylemlerin devam etmesi halinde gerçekleri bilgilendirmek adına sessiz kalmayacağımızı kamuoyuna bildirmek istedik.

Saygısızlık olarak algılamaktayız

10 yıldır kentimizin Belediye Başkanı olan Sayın Cemal Akın altyapısı olmayan içme ve kullanma suyunda problem yaşayan hava kirliliği olan bir ilden bugün doğalgazı bitmiş evde suyu içilebilir hale getirmiş AB IPA projesinden Bartın tarihinin en büyük hibesini alarak atıksu arıtma tesisini ve İnkum derin deniz deşarjını yapmış ödüllü kent müzesi gazhane kültür parkı vb sayısız hizmetlerle Bartın halkının gönlünde yer etmiştir. Yaşlısından gencine üniversite öğrencisinden Bartın'da yaşayan herkesin başkanı olmuştur. Kamuoyu ve halkımız bunu yakından bilmekte ve takdir etmektedir. Özellikle son günler AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç ve Belediye Başkan Adaylarının söylemlerini üzülerek takip etmekteyiz.10 Mart Pazar günü AK Parti Milletvekili Yılmaz Tunç 'un Gölbucağı Mahallesindeki seçim ofislerinin açılışında Bartın Belediye Başkanımız ve Milliyetçi Hareket Partisi Bartın Belediye Başkanı adayımız Sayın Cemal Akın'ın seçim çalışmaları sırasında ‘Kolay gelsin’ şeklindeki siyasi nezakete karşılık olarak 'Gezmekle olmaz o çalışacaksın. Boş sokaklarda el salla' diye cevap vermesini saygısızlık olarak algılamaktayız. Bu Bartın’daki seçim kampanyası tarzı değildir. Bugüne kadar olmamıştır ve bundan sonrada olmamasını arzu etmekteyiz.

Vicdana, ahlaka ve hiçbir şeye sığmamaktadır

Kendisinin Bartın Belediye Başkan Adayı olmadığını yanında belediye başkan adayının bulunduğunu hatırlatırız. Hele ki Bartın belediyesinin cenaze hizmetlerinden ücret aldığını iddia etmek vicdana, ahlaka ve hiçbir şeye sığmamaktadır. Kendisine Bartın Belediyesinin hizmetlerini de iyi irdelemesini tavsiye ediyoruz. AK Parti Milletvekili Sayın Yılmaz Tunç kendi hayal dünyasında yapmış olduğu kurguları kendi başarısızlıklarını, Belediye Başkanımıza mal etmeye kalkmasın. Kendisi 12 yıllık milletvekili. Kamuoyunda en çok tartışılan noktalardan biri olan İnkum Tüneli kendisinin 05.12.2011 tarihinde basında Bartın İl Özel idaresi tarafından ekonomik ve finansman fizibilite etütlerinin yapılmasının ardından başlayacağını ifade ediyor, 12 Haziran seçimlerinde belediye hoparlör konuşmasında İnkum Tünelini yapacaklarını ifade ediyor. Değerli basın mensupları sene 2011, sene 2019 Soruyoruz şimdi sizi tutan mı vardı tam 8 sene geçmiş. Bunun bir belediye projesi olamayacağını karayolları projesi olduğunu sizde bizim kadar biliyorsunuz. Zaten Belediye Başkan Adayınız  facebook canlı yayınında bunun Bartın Belediyesinin değil karayolları projesi olduğunu itiraf etti.

Amasra tünelini Amasra Belediyesi mi yaptı?

Amasra tünelini yaptık, İnkum tünelini de yapacağız diyorsunuz. Soruyoruz Amasra tünelini Amasra Belediyesi mi yaptı? 2014 seçimlerinde de Bartın halkının karşısına devlet projeleri ile çıktınız. Şimdide ırmak ıslah tünel vb projelerle halkımızın karşısına çıkıyorsunuz. Bütün bunların karşılığının olmadığını sizlerde bizim kadar biliyorsunuz. Hükümet ve yerel yönetim uyumu olursa bunların hepsi olur diyorsunuz 'ilçelerde bizleri seçin doğalgaz gelir' diyorsunuz. Bu halka hizmet anlayışı değil tehditkar bir yaklaşımdır.  

Bu söylemlerle halkımızın gönlünden Cemal Akın’ı silemezsiniz

Bunları daha da birçok konuda devam ettirebiliriz. Belediye başkanımız ve adayımız Sayın Cemal Akın ekibiyle beraber birçok konuda Bartın’ın sorunları çözmek için ayağı yere basan projelerle halkımızın karşısına çıktı. Kendi kaynaklarını iyi koruyan vizyonu ile önümüzdeki 50 yılın öngörüsü İle hazırlıklarını tamamlayan ve Bartın halkının gönlünde yer etmiş bir insandır. Bartın Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın Bartın’daki her soruna el atmış ve çözümleriyle 'üretken belediyecilik' anlayışı ile sorunları tek tek çözüme kavuşturmuştur ve devam etmektedir. Burada projelerini tek tek anlatmak istemiyorum o zaten her alanda bunları ifade ediyor. Burada vurgulamak istediğimiz konu Bartın’da ki gerilim siyasetinden yararlanmak isteyenlere bu söylemlerle halkımızın gönlünden Cemal Akını silemezsiniz. Yalan ve gerçekdışı söylemlerle yıpratma kampanyalarınızın halk nezninde karşılığı yoktur.

Nezaket ve saygı çerçevesinde bir seçim kampanyası olmalı

Seçime sayılı günler kala Bartın siyaset geleneğine yakışır sağduyulu nezaket ve saygı çerçevesinde bir seçim kampanyasına herkesi davet ediyoruz. Biz Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı olarak tüm adaylarımızla bugüne kadar sürdürdüğümüz sağduyulu ve samimi seçim kampanyasına devam edeceğiz. Bugüne kadar susmamızı kabul olarak algılayan rakiplerimiz sanmasınlar ki cevaplarımız yok, biz seçimlerden sonra da 1 Nisan da kol kola girip yine Bartın için çalışan insanlar olarak yüz yüze bakabileceğimiz bir ortamı korumak adına her zaman bu tavrımızı sürdüreceğiz. Diğer adaylarında bu konuya dikkat etmelerini rica ediyoruz. Muhataplarımız belediye başkan adaylarımızdır, muhatabımız sayın vekil değildir he kendisi eğer 1 Nisandan sonrada Bartın belediyesini kendisi yönetecekse söylesin o zaman bizde keşke Sayın Yılmaz Tunç belediye başkan adaylığına çıksaydı da muhatabımızı bilseydik ona göre cevap verseydik.

Bu şehirdeki birlik ve beraberliği bozmuş bir siyasetçi

Devlet bekası adına Cumhur İttifakı ile seçimlere girdik. Genel Başkanımızın hassasiyetini herkes biliyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu konudaki hassasiyetini herkes biliyor. Buraya geldiğinde de sadece ve sadece Cumhur İttifakına destek istediğini tüm kamuoyu izledi. Fakat ne hikmetse yerelde Sayın Milletvekilimizin bu hassasiyeti yok. Bartın’da evet söz konusu değil çünkü Bartın’da güçlü bir Belediye güçlü bir Cemal Akın var. Onun için burada ittifak söz konusu değil. Ama yukarıdaki ciddi bir ittifakın yerelde de hassasiyetler içerisinde korunmasına inandığımız için sükut ediyoruz. Bizim bu hassasiyetimizi onların da göstermelerine inancımız sonsuz. Fakat Sayın Yılmaz Tunç bu konuda nedense Bartın’ın en büyük şansızlıklarından bu kara bulut gibi Bartın’ın üzerinden kalkmadığı sürece bu şehrin huzur bulma şansı hiç yok. Bu şehirdeki birlik ve beraberliği bozmuş bir siyasetçi. Nedendir, burada ne sıkıntısı vardır, neyin hesaplarını görüyor, geçmişte burada ne yaralar almış da bu memlekete zarar veriyor biz anlamış değiliz.

İttifakın temellerine çok ciddi zedeleyici yaralar atıyor

31 Mart bir yerel seçim birbirinden değerli adaylar var. Hepsinin Bartın ile ilgili çok güzel hayalleri var. Adaylar çıksın kendilerini anlatsınlar. Bu şehri yönetecek olanlar onlar. Sayın vekil bu işin neresinde kendini neden bir yere koyma arzusunda bilemiyorum. Yoksa kendi adayını yetersiz mi görüyor. Kendi adayının kendisini ifade edemediğini bunun içinde bu seçimleri kazanamayacak korkusuna kapıldı da böyle bir davranış içerisine girdi. Oysaki saygı göstermesi gereken ittifakın temellerine çok ciddi zedeleyici yaralar atıyor. Ama artık Bartın üzerindeki gölgesini karanlık bulutunu kaldırsın üzerinden çeksin. Bu Bartın’ı yönetecek olanlar kendilerini ifade etsinler. Sayın Cemal Akın anketlerde çok yüksek çıkıyor. %60’larda. O aradaki 25-30 puan onu çıldırtıyor. Oysaki bu başarı Bartın’ın başarısıdır. Sayın Cemal Akın dolu dolu bir dönem geçirmiştir. Sayın Cemal Akın eğer bu sınavı başaramadıysa zaten Bartın halkı 31 Martta gereğini yapacaktır. Anket yükseklikleri Sayın Yılmaz Tunç’un haksız olduğunu ve haksızlık içerisinde olduğunu gösteriyor.

Sayın Cumhurbaşkanımızın Bartın’a ziyaretlerinde büyük bir sükuta uğradılar

Sayın Cumhurbaşkanımızın Bartın’a ziyaretlerinde büyük bir sükuta uğradılar. Beklentileri bu değildi ama Sayın Cumhurbaşkanımız Devlet Bahçeli gibi hassasiyetlerle Cumhur ittifakı yaşamalı ve yaşatılmalı anlayışıyla geldi ve gitti.”

  • Yorumlar 1
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535