• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • Bartın 14 °C
  • Ankara 12 °C
  • Bolu 10 °C
  • Kastamonu 10 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 14 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Karayolları Bölge Müdürü Özendi, devam eden yatırımları değerlendirdi

Karayolları Bölge 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı Üçüncü toplantısında karayolları yatırımlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Karayolları Bölge Müdürü Özendi, devam eden yatırımları değerlendirdi

Karayolları Bölge 15. Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, İl Koordinasyon Kurulu 2018 yılı Üçüncü toplantısında karayolları yatırımlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Karayolları Bölge 15. Bölge Müdürlüğünün Bartın sınırları içerisinde 131 kilometresi devlet yolu 163 kilometresi de il yolu olmak üzere toplam 294 kilometre yol ağından sorumlu olduğunu belirten Özendi; “Bartın’da yapım çalışmaları sürdürülen ortak projelerde dahil toplam 12 projemiz var. Bunların toplam proje bedelleri 5 milyar 367 milyon 156 bin TL’dir. Önceki yıllar harcaması 754 milyon 657 bin TL iken 2018 yılı ödeneğimiz 170 milyon 707 bin TL’dir. Bugün itibariyle bu paranın 156 milyon TL’sini harcamış bulunmaktayız” dedi.

Toplam 12 proje var

Gerçekleştirilen çalışmaları tek tek anlatan Özendi, şu ifadeleri kullandı; “Karayolları Bölge 15. Bölge Müdürlüğünün Bartın sınırları içerisinde 131 kilometresi devlet yolu 163 kilometresi de il yolu olmak üzere toplam 294 kilometre yol ağı var. Bu yol ağının 73 kilometresi bölünmüş yol, bu yolların da 33 kilometresi BSK sıcak karışım asfalt, 257 kilometresi statik kaplama asfalt, 4 kilometresi de beton parke kaplamalı yollardır.  Bartın’da yapım çalışmaları sürdürülen ortak projelerde dahil toplam 12 projemiz vardır. Bunların toplam proje bedelleri 5 milyar 367 milyon 156 bin TL’dir.

Çalışmalar gece gündüz demeden devam ediyor

Zonguldak-Çaycuma-Bartın-Amasra-Kurucaşile-Cide sahil yolunun toplam uzunluğu 145 kilometredir. Bartın ilinde bu yolunun 77,5 kilometresi vardır. Önceki yıllarda belirli bir kısmı tamamlandı. Şuanda T3, T4 ve T5 tünellerinde yani Çakraz’la Kurucaşile arasında çalışmalar gece gündüz demeden devam ediyor. T1 tüneli bitti. T2 tüneli de tamamlandı. Sadece içinin elektromekanik işleri kaldı. Bununda ihalesi sonuçlandı. Önümüzdeki günlerde bu çalışmalara başlanacak. Kurucaşile ile Cide arasında proje çalışmaları son safhaya geldi. Önümüzdeki sene belki burası da yol aşamasına gelecek.  Hastane kavşağında başlayıp 2,5 kilometre olan Bartın şehir geçişi yolunda da çalışmalarımız büyük bir hızla devam ediyor. Yalnız orada İl Özel İdaresinin yanında 3 katlı bir bina var. Orayı kamulaştırmamız gerekiyor.  Bizim orada büyük bir kavşak çalışmamız olacak. Bununla ilgili mahkeme devam ediyor.

Şehir geçişini bitirmek için önümüzde tek engel var

24 Ekim’de yine mahkeme var ve avukatlarımız bize bu mahkemenin 2 celse daha ileriye atacağını söylüyor. Bu, bu yolun çalışmalarının önümüzdeki seneye sarkacağı anlamına geliyor. Bizim oradaki ev sahiplerini ikna etmemiz gerekiyor. Biz zaten mahkemenin vereceği bedeli aynen uygulayacağız ama 6 ay için de bu şehrin kaderiyle oynanmasını, şehrin toz, toprak içerisinde kalmasını istemiyoruz. Müteahhittin dosyasını da 31 Aralık itibariyle kapatmak zorunda kalacağız. Yani önümüzdeki seneye bu iş sarkmayacak. Kaldı ki biz de bitirip gitmek istiyoruz.  Şehir geçişini bitirmek için bizim önümüzde başka da bir engel kalmadı.

14 kilometrelik yolun ihalesi yapıldı

Bartın-Kozcağız yolumuz da bizim 45 kilometre uzunluğunda. Bunun 32 kilometresi Bartın, 13 kilometresi Karabük ilinde. Bartın Terminali ile Kozcağız arasında kalan 14 kilometrelik yolun ihalesi yapıldı. Çalışmalarımız devam ediyor. Yine bu hat üzerindeki Kışla Sel Kapanı bölgesinde de kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Kamulaştırma çalışmaları bittikten sonra orayı yapacağız. Kozcağız ile Yenice arasındaki kesimi de bölünmüş yol haline getirmek için etüd proje çalışmalarımız ve güzergâh elverişliliği çalışmalarımız halen daha devam ediyor. Burada 3 ayrı noktada heyelanlar var. Oralarda yol teknik projeleri hazırlattırıyoruz. Önümüzdeki sene o heyelanları ıslah etmek için ihaleler yapmayı planlıyoruz.

Bağlantı yolları açısından çok önemli

Bartın-Safranbolu-Karabük yolunu ise toplamda 74 kilometre. Buranın 33 kilometresi Bartın 41 kilometresi de Karabük ilinde. Kirazlıkköprü Barajı ile Bartın arasında kalan 15 kilometrelik kesimin BSK yapılması için şuanda proje çalışmalarımız devam ediyor. Kirazlıkköprü Barajı varyantındaki 9 kilometrelik kesimi DSİ ile geçen sene bitirdik. Şuanda orada 2 ayrı noktada köy bağlantı yolları çalışmalarımız devam ediyor. Yine orada da kamulaştırma çalışmaları devam eden 3 tane ev var. Onlarda da mahkeme en az 6 ay devam edecek. O evlerin müteahhit gitmeden tahliye olması köy bağlantı yolları açısından çok önemli. Safranbolu ile Eflani yol ayrımında kalan 15 kilometrelik kesimde de BSK yol çalışmalarımız şuanda devam ediyor. Ahmetusta Geçidini de tünelle geçebilmek için proje çalışmalarımız da devam ediyor.

Proje çalışmaları son safhaya geldi

Bartın-Çaycuma-100. Yıl yol ayrımına kadar olan yolumuz ise toplam 51 kilometre. Bu yolun 23 kilometresi Bartın, 28 kilometresi de Zonguldak ilinde.  Burada geçmiş yıllarda bir takım çalışmalar yapıldı. 100. Yılla Bartın arasında kalan 42,5 kilometrelik kesimin BSK yapılması için proje çalışmaları devam ediyor. Burada Dolaşıklar mevkiini tünelle geçeceğiz. Orada da proje çalışmaları hemen hemen son safhaya geldi.

Elimizden geldiği kadar gayret sarf ediyoruz

Arıt-Aydınlar yolunda ihale süresi Danıştay’da maalesef bozuldu. Danıştay ihaleyi şuan ki mevcut firmadan alıp daha evvel KİK kararıyla ihaleyi alan firmaya ihaleyi verdi. Heyelan ihalesi bünyesinde ise çalışmalarımız devam ediyor. HES’in olduğu alanda da yeni bir heyelan daha var. Orayla ilgili de proje çalışmalarımız devam ediyor. Burada da yeni bir heyelan ihalesi yapacağız. Biraz sıkıntılı bir güzergah. Elimizden geldiği kadar gayret sarf ediyoruz.

Tarihi köprülerdeki restorasyon çalışmaları devam ediyor

Kozcağız-Kumluca yolu 32 kilometre uzunluğunda. Burada 5,5 kilometrelik kesimde DSİ tarafından Kozcağız Barajı varyantında bir yol çalışması yapılacak. Diğer kısımlarla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor.  Ulus-Pınarbaşı-Azdavay yolunda da proje çalışmalarımız devam ediyor. Bartın çevre yolunda da proje çalışmaları devam ediyor. Tarihi köprülerdeki restorasyon çalışmalarımız da devam eden işler arasında. Amasra’da bulunan Kemerdere Köprüsü’yle ilgili Bartın Müzeler Müdürlüğü ile bir protokol yaptık. O protokol kapsamında çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535