• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • Bartın 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Bolu 5 °C
  • Kastamonu 6 °C
  • Zonguldak 8 °C
  • Karabük 8 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Kariyer Sohbetleri’nin İlk Konuğu Cemal Akın

Bartın Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlemiş olduğu Kariyer Sohbetleri’nin ilk konuğu Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın oldu.
Kariyer Sohbetleri’nin İlk Konuğu Cemal Akın

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği Online Career Talks etkinliği kapsamında Öğretim Üyesi Pelin Su Altan ile gerçekleştirdiği söyleşi Bartın Üniversitesi Youtube kanalında yayınlandı. Kariyer Sohbetleri'nin ilk konuğu olan Başkan Akın, Covid 19 pandemi döneminde yapılan çalışmaları ve Vefa Sosyal Destek Grubu’nda gerçekleştirilen faaliyetleri anlattı.  Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin önemine değinen Akın, mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulunarak staj döneminin önemiyle ilgili bilgiler verdi.

“Araç Dezenfeksiyon İstasyonumuzu Kurduk”

Üyesi Altan’ın sorularını yanıtlayan Başkan Akın; “Mart ayı itibariyle Türkiye’de virüs yeni yeni yayılırken biz Bartın Belediyesi olarak çalışmaya başladık. İlk olarak Araç Dezenfeksiyon İstasyonumuzu kurduk. Araç dezenfekte işlemlerini gerçekleştirdik. Bu dezenfekte merkezimiz halen hizmet vermeye devam ediyor. Kent merkezimizde 5 bin çöp konteynerini dezenfekte ettik. Yollarımızı da yıkayarak dezenfekte işlemlerini gerçekleştirdik. Halk sağlığını tehdit eden sinek ve haşerelerin çoğalmaları engellemek amacıyla larva ilaçlaması yaptık. Bu çalışmamızın tamamını her gün yapıyoruz” dedi.  

“Vefa Sosyal Destek Grubu’nda Görev Aldık”

Vefa Sosyal Destek Grubu’nda görev alan Bartın Belediyesi’nin çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Akın; “Koronavirüsle mücadele kapsamında Sosyal Hizmet Merkezimizde 65 yaş üstü grubunda olan vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Vefa Sosyal Destek Grubu kuruldu. Bartın Belediyesi olarak bizim burada 10 personelimiz görev alıyor. 4 aracımız da 24 saat esasına göre görevlendirildi. Çok sayıda ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda ulaştırdık. Maskenin bulunamadığı dönemde Belediye olarak binlerce maske dağıttık. Caddelere el dezenfektanı koyduk. İşyerlerinin dezenfekte işlemlerini gerçekleştirdik. Pazaryerlerinde sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyulması yönünde üzerimize düşeni yaptık. Tüm kurumlarımız kendi üzerine düşeni yaptı. Koordineli bir şekilde çalışmamızı gerçekleştirdik” diye konuştu.

“Her zaman yanlarındayız”

Bartın Belediyesi’nin üniversite öğrencilerine yönelik faaliyetlerini de anlatan Akın; “Bartın Üniversitemizde 30 kulüp var. 25’i faal olarak çalışıyor. Her kulübün ayrı ayrı faaliyetleri oluyor. Bu kulüplerimize elimizden gelen desteği veriyoruz. Etkinliklerine katılarak yanlarında oluyoruz. Bildiğiniz gibi pandemi süreci nedeniyle üniversite öğrencilerimiz ilimize gelemiyorlar. İnşallah bu salgın süreci bittiğinde daha fazla destek vereceğiz. Öğrenci kardeşlerimiz ailelerinden bize emanet. O nedenle her zaman yanlarındayız” şeklinde ifade etti.

“Kariyeri planlamak önemli”

Mezun olan öğrencilere tavsiyelerde bulunan Akın; “Eğitim sürecinde gerçekleştirilen stajlar çok önemli. Öğrenci kardeşlerimiz staj yaptıkları yerlerde devam etsinler. Ben Elektrik Mühendisliği mezunuyum. Eyüp Belediyesi’nde elektrikle ilgili stajımı yaptım. Stajımın bir kısmına gittim. Bir kısmına gitmedim. Ancak stajımda gördüğüm bilgilerin ticari hayatımda büyük anlam ifade ettiğini gördüm. O nedenle öğrenci kardeşlerimiz staj sürelerinin tamamı iyi değerlendirsinler. Tabii öğrenci kardeşlerimizden staj için belediyemize başvuru yapanlar oluyor. Başvurularını alıp yardımcı olmaya çalışıyoruz. Stajlarına başlamadan onlarla toplantı yapıp, fikir alışverişinde bulunurum.  Stajın önemini anlatırım. Çünkü gelecekle ilgili net planlar staj döneminden başlar. Kariyeri planlamak önemli. O nedenle Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin önemi çok büyük. Ben bu merkezimize çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535