• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • Bartın 22 °C
  • Ankara 24 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 20 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 24 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Kilitli Parke Taşı Üretim Tesisinin ihalesi 29 Kasım’da gerçekleştirilecek

İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantılarının beşinci Birleşimi Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında yapıldı.
Kilitli Parke Taşı Üretim Tesisinin ihalesi 29 Kasım’da gerçekleştirilecek

İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantılarının beşinci birleşimi bugün saat 15.00’da İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında yapılan oturumda Meclis gündemine 1 madde daha eklenerek, toplamda 18 gündem maddesine ulaşıldı. Toplantıda en dikkat çeken madde Bartın Huzurevi binası yapımı projesinin 2017-2018 mali yılı ek çalışma ve yatırım programına alınması ile ilgili dosya ile 2017 Mali Yılı Yatırım Programında olmayan projelerin programa alınması talebi oldu.

100 kişi kapasiteli huzurevi projelendirilecek

Bartın Huzurevi ile ilgili madde Plan Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’na havale edildi. Komisyon raporları doğrultusunda maddenin kabul edilmesiyle 100 kişi kapasiteli yapılacak olan Bartın Huzurevi’nin projelendirme işlemleri İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilecek. 2017 Mali Yılı Yatırım Programında olmayan projelerin programa alınması talebi de Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 1 milyon TL bütçe fazlasının Kilitli Parke Taşı Üretim Tesisine aktarılmasının önünü açacak olan bu madde de komisyon raporu doğrultusunda değerlendirilecek.

Gündeme bir madde eklendi

Bir öneki Mecliste alınan karar özetleri tutanağının okunmasıyla başlayan 5.birleşimde ilk olarak gündeme bir madde eklendi. 2017 Mali Yılı Ek Yatırım ve Çalışma Programında olmayan projelerin 2017 Mali Yılı Ek Yatırım ve Çalışma Programına alınması talebi ile ilgili dosya 18.madde olarak gündeme alındı. Eklenen maddenin akabinde meclis gündemine geçen Meclis Üyeleri 3 maddeyi karara bağladı. Gündemin 16.maddesinde yer alan Bartın Huzurevi binası yapımı projesinin 2017-2018 mali yılı ek çalışma ve yatırım programına alınması ile ilgili dosya görüşüldü. Dosya oy birliğiyle Plan Bütçe Komisyonu ile Eğitim, Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu’na havale edildi.

Huzurevinin kapasitesi yeterli değil

Maddenin onaylanmasıyla birlikte yaptığı konuşmada Bartın’ın huzurevi ihtiyacı olduğunu belirten Dursun; “Mevcut huzurevinin kapasitesi yeterli değil. Çoğu vatandaşımız sıra bekliyor. Esentepe mevkiinde bir yere huzurevi yapılması düşünülüyor. Tabii İl Özel İdaresi’nin görev ve sorumluluk alanında sosyal hizmetler de var. Bu nedenle konunun değerlendirilmesi için komisyonlara havale edeceğiz. İnşallah komisyondan gelen rapor doğrultusunda burada bu konuyu yeniden değerlendiririz" dedi.

Her zaman elimizi taşın altına koyuyoruz

Gündemin 17.maddesinde yer alan İl jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü’ne teçhizat alınması projelerinin 2017 mali yılı ek çalışma ve yatırım programına alınması ile ilgili dosya da Plan Bütçe Komisyonu ve İç İşleri Komisyonu’na havale edildi. Asayiş ve güvenliğin sağlanması için gereken desteği verdiklerini belirten Başkan Dursun; “İl jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü’ne gereken desteği veriyoruz. Emniyet ve asayişle ilgili projeleri destekliyoruz. Geçtiğimiz yıllarda da ciddi destekler verdik. Vermeye de devam ediyoruz. Her zaman elimizi taşın altına koyuyoruz” diye konuştu.

Bütçe fazlasıyla tesis desteklenecek

Gündemin 18.maddesinde yer alan 2017 Mali Yılı Ek Yatırım ve Çalışma Programında olmayan projelerin 2017 Mali Yılı Ek Yatırım ve Çalışma Programına alınması talebi ile ilgili dosya da Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Program alınacak projeler arasında Kilitli Parke Taşı Üretim Tesisine ek kaynak aktarımı da bulunuyor. Komisyondan gelen rapor doğrultusunda bütçe fazlasından gelen 1 milyonla bu tesisin desteklenmesi bekleniyor.

İki yılda 150 kilometre yol yapabiliriz

Maddenin komisyona gönderilmesinin ardından tesisle ilgili düşüncelerini paylaşan Dursun; “Kilitli Parke Taşı Üretim Tesisi gündemimizde olan ve ihalesini gerçekleştireceğimiz bir dosyamız. Bu projemizin desteklenmesi gerekiyor. 1 milyon bütçe fazlamız var. Bu bütçe fazlasından Plan Bütçe Komisyonu bu tesisi için kaynak aktarmalı. Bu projeyi çok önemsiyorum.29 Kasım’da tesisin ihalesini gerçekleştireceğiz. Kış döneminde de tesisin kurulumunu tamamlayacağız. Bir an önce bu tesisin kurulmasını istiyoruz. Bugüne kadar köylerimizde 10 yılda 150 kilometreye yakın kilitli parka taşı ile yol yaptık. Bu tesisin kurulmasından sonra biz iki yılda 150 kilometre yol yapabiliriz.60 bin metrekare taşı bir yılda tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Performans Planı görüşülecek

Maddenin komisyona havale edilmesiyle birlikte İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantılarının gündemi tamamlanmış oldu. 8 Kasım Çarşamba günü saat 14.30’dan itibaren 2018 Mali Yılı Performans Planının görüşülmesine başlanacak. Komisyonlardan gelen raporlar tek tek değerlendirilecek. 7 gün boyunca yapılacak olan görüşmeler sonunda 2018 Mali Yılı Performans Planı onaylanacak.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535