• BIST 9694.45
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Bartın 25 °C
  • Ankara 28 °C
  • Bolu 27 °C
  • Kastamonu 29 °C
  • Zonguldak 22 °C
  • Karabük 28 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

 ‘Kim bu emanet oylar?’

CHP 19. Dönem Kırşehir Milletvekili, Yaşam Tıp Merkezi Doktoru Hilmi Yükselen, Hacı Gölbucaklı’nın kongreyi kazandıktan sonra yaptığı açıklamada dile getirdiği emanet oyların kimler olduğunun açıklanmasını istedi.
 ‘Kim bu emanet oylar?’

‘CHP’li görünüp MHP için çalışanlar var’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 19. Dönem Kırşehir Milletvekili, Yaşam Tıp Merkezi Doktoru Hilmi Yükselen, Bartın Merkez İlçe kongresinde rakibi olan Hacı Gölbucaklı’nın kongreyi kazandıktan sonra yaptığı açıklamada dile getirdiği emanet oyların kimler olduğunun açıklanmasını istedi. Yükselen; “Geçmiş yıllarda CHP’ye seçim kaybettirenler şimdi İl ve Merkez İlçe yönetimindeler. İl Genel Meclisi Üyeliği için aday gösterilmeyip MHP’ye çalışanlar ve Merkez İlçe Başkanı olmadan önce başka bir partiden aday olarak CHP Bartın Milletvekili Adayı Hasan Akyol’un milletvekili olmasını engelleyenler şimdi yönetimdeler. Hatta Merkez İlçe Başkanlığı yapıyorlar” dedi.

Ben icabet etmeyeceğim

Muhabirimiz Sercan Engin’e açıklama yapan Yükselen “Partiye seçim kaybettiren bu kişi emanet oylardan bahsetmiş. Tanıdığı bu emanet oyların kim olduğunu Sayın Merkez İlçe Başkanı bir açıklasın. Şu an yönetiminde emanet oylardan var mı? Kimler bu emanet oylar? Eğer açıklamazsa ben tek tek açıklayacağım” diye konuştu. Yükselen, CHP Bartın İl Başkanı Hatice İlknur Erkan’ın tüm CHP’lileri mücadeleye çağırmasına da değinerek, “Etrafındakiler CHP’li değil mi de başkalarını çağırıyor. Ben İl Başkanın çağrısına icabet etmeyeceğim” şeklinde konuştu.

Bülbüller Akın’a çalıştı

CHP’li görünüp de Belediye Başkanı Cemal Akın için çalışanlar olduğunu iddia eden Yükselen; “Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı Bey “Giden emanet oylarımızı geri alacağız” diye bir ifade kullanmış. Acaba yönetimde ödünç oy veren var mı? Yönetimde ödünç oy verenler kimler? Bunları açıklamasında fayda var. Eğer yönetimde kimlerin ödünç oy verdiğini bilmiyorsa ben kendisine tüyo verebilirim. Hatta geçmiş dönemdeki İl Başkanlarının Belediye Başkanı Sayın Cemal Akın’a nasıl çalıştıklarını anlatabilirim. DSP’nin şu anda yönetimde yer alan bülbüllerinin Sayın Akın için nasıl çalıştıklarını çok iyi biliyoruz. Hatta yönetim kurulunda bulunan Mustafa Demiroğlu bunu çok iyi bilir. İl Genel Meclisi adayı olamadığı için MHP’ye kimlerin oy verilmesini istediğini biz çok iyi biliyoruz. Biz çok az bir farkla bir İl Genel Meclisini kaybettik” dedi.

CHP’li görünüp MHP için çalışan kişileri tanıyoruz

Yükselen; “Şu anda İlçe Başkanı olan kişinin İlçe Başkanı olmadan önce bir başka partiden aday olarak bize burada Hasan Akyol’un milletvekilliğini nasıl kaybettirdiğini biliyoruz. Bunlar hafızalarımızdan silinmedi. Seçim dönemi CHP’li görünüp de MHP için çalışan kişileri tanıyoruz. Yine yerel seçimler sırasında Cemal Beyin arkasında gezip oy toplayanların şu anda yönetimde olduklarını biliyoruz. DSP bülbüllerinin Kurultayda benim Genel Başkanımı seçecek olması bana acı veriyor. Bunlar kendi başlarına kazanımlar değil. Vesayetle gelen şeyler” diye konuştu.

Ulus ilçesinde çalışma yapmadılar

Referandum sürecinde Ulus’ta çalışma yapılmadığını belirten Yükselen; “Ben politikada söz verdiğim her şeyi yaptım. Merkez İlçe kongresinde de birçok söz vermiştim. Köylüyle CHP’yi barıştıracağımı söylemiştim. Bakalım göreceğiz köylüye ne kadar yakın olabilecekler. Sayın Gölbucaklı sürekli İl Yönetimiyle uyumlu çalışamadığını dile getirip duruyordu. Sayın Gölbucaklı hiç çalışmadı ki uyum olsun. Eteğinde ne varsa döksün de biz de bilelim neler yaptığını. Parti için ne yapmışlar? Referandumda sokağa çıkamadılar. Ulus ilçesinde referandumda çalışma dahi yapamadılar. Ulus’ta o gün çalışmayanlar şimdi İl Yönetimindeler” dedi.

CHP ile ilgisi olmayanlar yönetime girdi

İl ve İlçe yönetimin sadece vesayet altında uygulayıcı konumunda olacağını söyleyen Yükselen; “CHP Bartın İl Yönetimi ve Merkez İlçe Yönetiminin tamamı vesayet altında. Kendi başlarına bir şey yapacak güçte değiller. Sosyal demokrasiyi bünyelerinde benimsemiş insanlar değiller.  Çünkü kararı bir başkası verecek. Onlar sadece uygulayıcı olacaklar. CHP Bartın İl Başkanı Sayın Hatice İlknur Erkan, tüm CHP’lileri partiye çağırıyor. Etrafındakilerin CHP’li olduklarına inanmıyor mu? Yönetimindeki kişilerle beraber çalışsınlar. Gerçek Cumhuriyet Halk Partililer kadro dışı kaldı. CHP ile uzaktan yakından ilgisi olmayanlar yönetime girdi. İsim de verebilirim. Parti için çalışmayan insanlar yönetimde yer alıyorlar” şeklinde konuştu.

Başarılı olacağını sanmıyorum

Yükselen; “Ulus İlçesinde CHP’yi İlçe Başkanıyken şahlandıran arkadaşımızı bilgi ve becerisinden faydalanmak için burada yönetime soktuk. CHP Ulus’ta adı bile anılmayacak kadar sonuncu parti oldu. Bu kadar güzel çalışmıştı bu arkadaşımız. Tabii o da vesayet mekanizmasının bir ucu. Bizim arkadaşlarımız yönetimde olsalardı hiçbir vesayet dinlemeden CHP’nin gerçek menfaatleri için ellerinden gelen her şeyi yaparlardı. Bıkmadan ve usanmadan çalışırlardı. Şu anki İl Başkanımıza başarılar diliyorum. Ancak başarılı olacağını sanmıyorum. Çünkü özgür iradesiyle karar verebileceğine inanmıyorum. İlçe Başkanı da aynı şekilde. Bunlar uygulayıcı konumunda olur. İl Başkanı Hatice İlknur Erkan daha önce 2009 yılında Belediye Başkan Adaylığını kabul etmedi. Acaba ne değişti de şimdi İl Başkanlığını kabul etti? Bir şeyler mi oldu? Bir şeyin pazarlığı mı yapıldı?” diye konuştu.

CHP bu tarz yönetimlerle başarılı olamaz

CHP’yi 2019 seçimlerine hazırlamak için Merkez İlçe Başkanlığına aday olduğunu söyleyen Yükselen; “Ben CHP’nin her kademesinde görev aldım. 50 yıllık parti deneyimimi Bartın’da kullanıp, partimizi zirveye ulaştırmak için Merkez İlçe Başkanlığına aday olmuştum. Partimizi 2019 seçimlerine hazırlamak için aday olmuştum. Ancak partililer böyle uygun gördüler. Bana seçimler sırasında yabancı dediler. Bu seçilenler yerli ve milli arkadaşlar. Bartınlı olmadığım için akılları sıra bu şekilde karalamaya çalıştılar. Burada önemli olan partiyi ileriye taşıyabilmektir.  Bunu bilemeyecek kadar yoksunlar. İlçelerin en büyük görevi üye kaydı yapmaktır. Halen 25 köyümüzde üyemiz yok. 45 köyümüzde tek bir üyemiz var. Seçim zamanı 40 tane sandıkta CHP’li üye yoktu. Kozcağız beldemizde parti binamızın tabelası indirilmiş. Hatta görünmesin diye arka yüzü çevrilmiş. Kozcağız’a ve Kumluca’ya girmeye korkan bir parti yönetimi var. Onun için CHP’nin bu tarz yönetimlerle başarılı olacağını sanmıyorum. Ben burada politika yapmayı düşünmüyorum. Yani bir yerlere gelme amacım yok. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin menfaatleri neredeyse oradayım” dedi.

Ya bu işi adam gibi yapacaklar ya da çekip gidecekler

Yükselen, CHP Bartın İl Başkanı Hatice İlknur Erkan’ın tüm CHP’lileri mücadeleye çağırmasına da değinerek, “Ben İl Başkanının çağrısına icabet etmeyeceğim. Hiçbir arkadaşım da etmeyi düşünmüyor. Genç Parti’den ve DSP’den gelenler CHP’yi yönetiyor. Ben diğer partilerden katılımlar olmasın demiyorum. Arkadaşlarımız gelsinler. Ancak gelir gelmez de kadrolarda yer almasınlar. Önce üye olmayı tatsınlar. CHP’li olmak ayrıcalıktır. CHP bir okuldur. İşte bu okulu bitirmeyenler bugün bu durumdalar. Bizler Cumhuriyet Halk Partisi için ekip kurup kendi imkanlarımızı zorlayacağız. Bu il ve ilçe yönetiminin de nasıl çalıştıklarını gözleyeceğiz. Gördüğümüz eksiklikleri de basın yoluyla duyuracağız. Ya bu işi adam gibi yaparlar ya da yapamıyoruz deyip çeker giderler” şeklinde konuştu. 

Parti içi sabotajla karşı karşıya kaldık

Yükselen; “Geçmişte yaşadıklarımdan örnekler vereyim. Referandum sürecinde Hacıosmanoğlu Köyü tarafında bir kahveye gittim. Gideceğimiz saatte kahvenin boş olduğunu gördüm. Köye İlçeden birileri gelmişler. ‘Onlar köye gelirse kahveyi terk edin. Dinlemeyin’ demişler. Parti içi sabotajla karşı karşıya idik. Yine seçimlerde Kumluca beldesinde konuşturmamak istediler. Ulus İlçe Başkanı Kumluca Belde başkanına ‘Hilmi Beyler gelirse konuşturmayın’ demişler. Belde başkanından bunu duyunca ‘Sabri Bey sıkıyorsa gelsin kendisi söylesin’ dedim.  Sanki biz AK Parti’ye veya MHP’ye çalışıyoruz. Kendileri çalışmadıkları gibi çalışanları da engellemeye çalıştılar” diye konuştu. 

Kırşehir’den adaylık teklifi aldım

Kırşehir Belediye Başkanlığı teklifi aldığını söyleyen Yükselen; “Kırşehir İl Başkanımız ve ilimin yerel basını 2019 yerel seçimlerinde Kırşehir Belediye Başkanlığına aday olmam konusunda sürekli bastırıyor. ‘Bu seçim Hilmi Yükselen ile alınır’ şeklinde haberler yapılıyor. Ancak benim sağlık nedenlerim ve ailemin durumu adaylığımı engeller. Aday olmayacağım. Doktorluğuma devam edeceğim. Yalnız ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Partimin menfaati nerede olacaksa orada görev alırım. Kişisel menfaat hiç düşünmedim. Parti menfaati ne ise ona göre davrandım” şeklinde konuştu.

Tek beklentim CHP’nin iktidarıdır

Yükselen “İlk defa size anlatayım. 1999 seçimlerinde Sayın Erkan Mumcu beni aradı. Erkan Mumcu’nun eşi ile benim eşim aynı okulda öğretmendi. Erkan Bey de Anavatan Partisi’nde Mesut Yılmaz’ın ardından ikinci adamdı. Tabii telefonda kahve içmeye davet etti. Gittiğimde bana seçilebileceğim yerden milletvekilliğine aday gösterileceğimi söyledi. Ben gençlik kollarından bu yana CHP’de görev aldığımı ve başka bir partide görev almak istediğimi söyledim. Bu teklifi elinin tersiyle itecek adamlar çok azdır. Ben hiçbir zaman onurumdan ve partimden ödün vermedim. Ben Milletvekilliğini elinin tersiyle iten birisiyim. Bartın’da İlçe Başkan Adayı olmamda bir beklentim yoktu. Tek beklentim CHP’nin iktidarıdır” ifadesini kullandı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535