• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 16 °C
  • Bolu 19 °C
  • Kastamonu 15 °C
  • Zonguldak 21 °C
  • Karabük 20 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Kitap fuarı 21. kez kapılarını açtı

Bartın Belediyesi tarafından 1997 yılından beri her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kitap Fuarı bu yıl 21. kez kapılarını kitap ve sanatseverlere açtı.10 yayınevinin stant açtığı fuar Belediye Sosyal Tesisleri'nde yapılan açılış töreniyle başladı.
Kitap fuarı 21. kez kapılarını açtı

Bartın Belediyesi tarafından 1997 yılından beri her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kitap Fuarı’nın 21.’si gerçekleşen törenle açıldı. Belediye Sosyal tesislerinde gerçekleşen açılış törenine Bartın Valisi Nusret Dirim, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu, Ak Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, İl Müftüsü Mahmut Gündüz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun,  Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık, Türk Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi, Bartın Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal, Bartın Ülkü Ocakları İl Başkanı Bünyamin Özgüroğlu, MHP Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, Bartın Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

21 yıldır aralıksız düzenleniyor

Törenin açılış konuşmasını Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın gerçekleştirdi. Fuarın önemine değinen Başkan Akın, şu ifadeleri kullandı; “Kitap fuarımız için ülkemizin değişik illerinden gelerek bugün aramızda bulunan dostlarımız, şiir yarışmasında dereceye giren şairlerimiz, jüri üyelerimiz, değerli basın mensuplarımız, değerli kitap dostlarımız hoş geldiniz. Yerel yönetimlerin kültüre, sanata sahip çıkması gerekliliği bilinciyle belediyemizin düzenlediği etkinlikler arasında bulunan Kitap Fuarı, birkaç büyük şehir dışında 70 bin merkez nüfusu bulunan bir Anadolu kentinde 21 yıldır aralıksız düzenleniyor. Bu etkinliğin başlangıcında ve devamlılığında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.

Büyük önem taşıyor

Hz. Muhammet’e gönderilen ilk sure “Yaratan rabbinin adıyla oku” olmuştur. Okumak, öğrenmek, insan yaşamının uyum ve denge içinde kurulabilmesinde büyük önem taşımaktadır. Eğitim, kültür ve sanatla ilişki içinde olmak bireyin kendisini tanımasına, kişiliğini geliştirmesine yardımcı olduğu gibi, ortak duygu ve düşünceler oluşturarak, paylaşımı güçlendirmekte, bireylerin birbirine karşı anlayışlı, hoşgörülü saygılı olmasına ortam hazırlamaktadır. Bireylere olduğu kadar toplumlara da ayna tutan eğitim, kültür ve sanat insanoğlu için tarihin her döneminde vazgeçilmez, kitaplar ise yol gösterici olmuştur. İnsan olmanın, yaşamanın, gelişmenin, hep ileri ve aydınlığa yürümenin en anlamlı göstergelerinden sayılan kültür ile toplumlar güç kazanmış, zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Çocuklarımızın ve gençlerimizin, özgüveni yüksek, olgun bireylere dönüşmelerinde kültür ve sanatın en etkin araç ve yöntemlerden olduğuna inanıyor, belediye olarak bu tür etkinlikler ile onları destekliyoruz.

24 Kasım’a kadar açık kalacak

Bugün açılışını yaptığımız ve 24 Kasım akşamına kadar sürecek olan yirmibirinci kitap fuarımızda yazarlarımız, şairlerimiz ve bilim adamlarımız söyleşileri ile Bartınlılarla beraber olacaktır. Zengin bir içerikle hazırlanan programı umarım Bartın’da yaşayan herkes daha çok katılımla sahiplenir. Tüm etkinlikleri ücretsiz olan Kitap Fuarı etkinliklerine gösterilen ilgi her yıl heyecanımızı daha da artıracaktır. Aydınlığın penceresinden bakmayı ilke edinen, Cumhuriyetin Aydınlık Yüzü Bartın’da, “Kitapla Aydınlığa” sloganı ile başlayan bu etkinliğimizde bizlere destek veren bütün dostlarımıza, katılımlarınız için sizlere çok teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Geleceğimizin daha aydınlık olduğuna inancımız tam

Başkan Akın’ın konuşmasının akabinde kürsüye gelen Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun; “21.’si düzenlenen bu kitap fuarının hakikatten önemi çok büyük. Bartın ölçeğinde bir yerde bu fuarın 21 yıldır devam ediyor olması etkileyici bir şey. Bu fuarı başlatan belediye başkanımızla da tanıştık. Başlatmak kadar devam ettirmek de çok önemli. Bu fuarın devam ettirilmesinde katılımcıların da büyük katkısı olduğunu düşünüyorum. Bu fuarın katılımcılarına da ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu bize büyük bir heyecan veriyor. Bu heyecan geleceğe daha umutla bakmamızı sağlıyor. Gençlerimizin bu fuara ilgi göstermesi de önemli. Biz gençlerimize güveniyoruz. Geleceğe daha umutla bakmak istiyoruz. Geleceğimizin daha aydınlık olduğuna inancımız tam” şeklinde konuştu. 

Nice yıllar devam etmesini temenni ediyorum

Son olarak kürsüye gelen Vali Nusret Dirim ise konuşmasında; “Bartın’ın kültür hayatında yıl içerisinde yaşadığı en güzel etkinliklerden birindeyiz. Geçen yıl da bu etkinlikte bulunma fırsatını bulmuştum. Okullarımızdan öğrencilerimiz de bu etkinliğe katılıyorlar. Üniversite öğrencilerimiz yine geliyor. Burada yeni yayınları görme imkanına sahip oluyorlar. ayrıca şair ve yazarlarımızın söyleşilerine katılıp onlara kendi kitaplarını imzalatma fırsatı buluyorlar. Bu anlamda bu etkinlik yazar ve şairin okuyucu ile temas ettiği önemli bir toplantıya ev sahipliği yapıyor. Türkiye’de kararlılıkla devam eden belki de en önemli kültür sanat etkinliklerinden biridir bu kitap fuarı. İnşallah nice yıllar devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

Kitap okumaya ilgi az

Kişisel olarak kitap okumayı çok sevdiğini belirten Dirim; “Gerçekten çok güzel kitaplar var. Her yaş grubuna hitap eden çocuklar için yetişkinler için çok güzel kitaplar var. Okul ziyaretlerimizde çocukların kitap okumaya çok ilgilerinin olmadığını maalesef görüyorum. Onlara bir şekilde kitap okumayı sevdirmemiz gerekiyor. Orta yaş kuşak insanlarımız da gençlere belki de kitap okumada iyi bir örnek olamadıkları için belki de gençlerimiz ekran başında vakitlerini harcıyorlar. Bugün artık konunun uzmanları artık 5 saati aşan ekran başında vakit geçirmeyi tedavi edilmesi gereken bir durum bir hastalık olarak nitelendiriyorlar. Keşke günümüzün 4-5 saati kitap başında geçse. Bu anlamda ben bu faaliyete katkı sağlayan belediye başkanımız ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bartın’ın kültür hayatına bu güzel katkıyı yaptıkları için bir kez daha teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi

Yapılan konuşmaların akabinde 20.Hasan Bayrı Şiir Yarışması Ödül Töreni yapıldı. Yarışmada birinci olan İsmail Biçer’e, ikinci olan Aydın Zeyfeoğlu ve üçüncü olan Ömriye Karataş’a plaketleri Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, 13 Nisan 1991 ile 11 Ocak 1999 tarihleri arasında Bartın Belediye Başkanı olarak görev yapan ve 1997 yılında kitap fuarını başlatan Avukat Oğuz Pir ve Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can tarafından taktim edildi. Ödül taktiminin ardından kürsüye gelen 1997 yılında kitap fuarını başlatan eski Bartın Belediye Başkanlarından Avukat Oğuz Pir; “1996 yılında kitap ve sanatsever dostlarımızın destekleriyle kitap fuarını düzenledik. 21 yıldır da devam ediyor. Yıllardır devam eden bu geleneğin bugüne kadar gelmesinde emeği olan tüm Belediye Başkanlarına teşekkür ediyorum. Bugün kapsamlı bir şekilde bu etkinliği gerçekleştiren Sayın Cemal Akın’a teşekkürlerimi sunuyorum. Bundan sonraki yıllarda da fuarımızın devamını diliyorum” dedi.

Onur plaketi taktim edildi

Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Halil Balık tarafından da 20.Hasan Bayrı Şiir Yarışması Seçici Kurul Üyelerine hediye taktimi yapıldı. Bartın'ın duayen gazetecilerinden araştırmacı-yazar Erkan Ahçıoğlu da fuarda “Buluşma” isimli Tezhip ve Minyatür Sergisi açan Şeniz Kükrer’e palaket ve çiçek taktim etti.  Vali Nusret Dirim ve Belediye Başkanı Cemal Akın ise Prof. Dr. Hasret Çomak ve Servet Çınçın’a onur plaketini taktim etti. Plaket ve hediye taktimlerinin ardından Şeniz Kükrer’e ait “Buluşma” isimli Tezhip ve Minyatür Sergisi açıldı. Yapılan ikramın ardından açılış töreni sona erdi.

Söyleşiler gerçekleştirildi

Aşılış sonrası fuar programı söyleşilerle devam etti. Saat 14.30’da Belediye Cep Sineması’nda Yıldıray Lise, Mehmet Sobacı ve Kazım İnal tarafından Küçük Prens Müze Girişimi “Küçük Prens’in Dil Serüveni” adlı söyleşi düzenlendi. Saat 16.30’da Belediye Cep Sineması’nda Prof. Dr. Hasret Çomak tarafından “Türk Dış Politikasında Son Gelişmeler” adlı söyleşi gerçekleştirildi. Yine aynı gün son olarak da saat 18.30’da Belediye Cep Sineması’nda İnci Sarıhan – Soner Sarıhan tarafından “Bisikletle Devri Ailem” adlı söyleşi yapıldı. İlk günkü program söyleşilerle sona erdi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535