• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • Bartın 4 °C
  • Ankara 3 °C
  • Bolu 0 °C
  • Kastamonu 2 °C
  • Zonguldak 5 °C
  • Karabük 3 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Kızılay Milletin Kurban Vekâletlerini İhtiyaç Sahiplerine Ulaştıracak

Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasını geleneksel hale getiren Kızılay, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla sesleniyor.
Kızılay Milletin Kurban Vekâletlerini İhtiyaç Sahiplerine Ulaştıracak

Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasını geleneksel hale getiren Kızılay, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla sesleniyor. Hayırsever milletin kurban vekâletleriyle öncelikle Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği afetzedelere destek olunmasını planlayan Kızılay, Kurban bayramının dayanışma ve yardımlaşma ruhunu farklı coğrafyalarda da yaşatacak. Kızılay, her yıl gerçekleştirdiği Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası'na 2023 yılında da devam ediyor. Bu kampanyada Kızılay Kurban Modelini uygulayan Kızılay, ülkemizdeki ve farklı coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine destek olmayı sürdürerek, milyonlarca mazlumun sofrasına kurban etlerini ulaştıracak. Kızılay Kurban Modeli ile ihtiyaç sahiplerine yıl boyunca kurban payı dağıtacak olan Kızılay, yardım çalışmalarında öncelik verdiği Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen afetzedelere de anlık kurban payı dağıtımı yaparak destek olmaya devam edecek. “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla kampanya başlatan Kızılay, Türkiye dâhil 23 ülkede toplam 128 bin hisselik kurban kesmeyi hedefliyor.

Kurban Bedeli Yurt içi 5950 TL Yurt dışı 2650 TL

Kızılay vekâlet bedellerini ise yurt içinde 5950 TL, yurt dışı için 2650 TL olarak belirledi. Yurt dışında yaşayanlardan Türkiye için vekâlet vermek isteyenler 295 USD veya 275 Euro, diğer ülkeler için ise 130 USD veya 120 Euro bedel karşılığında bir hisselik vekâletini Kızılay’a verebilecek.

Kızılay Kurban Modeli Örnek Oluyor

Vekaletle Kurban Kesimi’nde uygulanan ve örnek olan “Kızılay Kurban Modeli” ile vekalet veren vatandaşlar için veterinerler tarafından seçilen kurbanlıklar, din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulunduğu ortamda dini kurallara uygun bir şekilde, son derece hijyenik ortamlarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. Kesilen kurbanlar anlık dağıtımların yanı sıra yurt içinde Et ve Süt Kurumu kombinalarında kavurma konservesi haline getirilecek ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Kızılay ile İyilik Sınırları Aşıyor

Milletimizin merhamet elinin sınırları aşarak farklı bölgelere de uzanmasını sağlayacak olan Kızılay’ın 2023 Kurban kampanyası kapsamında yurt dışında delegasyonlarımızın bulunduğu ve insani krizlerin yaşandığı Bosna Hersek, Filistin (Kudüs/Gazze), Irak, Yemen, Somali gibi ülkeler olmak üzere 22 ülkede kurban kesimleri yapılacak. Kızılay, yurt dışı için vekâletleri alınan kurbanların kesim işlemlerinin ardından anlık olarak pay ederek uzmanları aracılığıyla belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

Kurban Vekaleti Kızılay’a Nasıl Verilir?

Kurban vekâletlerini Kızılay’a emanet ederek gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmanın huzurunu yaşamak isteyen hayırseverler vekâletlerini, bankalarda bulunan Kızılay bağış hesapları, internet bankacılığı, www.kizilay.org.tr, mobil uygulama, 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattı ile ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden verebilecekler.

“Kurban Bereketini Yıl Boyunca Yaşatacağız”

Yardımlaşma, dayanışma ve paylaşma duygularını ön plana çıkaran Kurban Bayramı’nın bereketini, gelenekselleştirdiği vekâletle kurban kesim kampanyasıyla sofralara taşıyan Kızılay’ın bu dönem için hazırlıklarını tamamladığını belirten Türk Kızılay Bartın Şube Başkanı Dr. Önder Recep Acıbal, bağış çağrısında bulundu. Acıbal; “Bu yıl da "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla hayırseverlere seslenen Kızılayımız, vekâlet bedellerini de açıkladı. Kurban hisse bedelleri yurt içi için 5950 TL, yurt dışı için ise 2650 TL olarak belirledi. Kızılayımız bu yıl kendisine bağışlanan kurbanların büyük bölümünü deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Bağışlarıyla destek olan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyorum. Kızılay’a verilen Kurban vekaletiyle de kurban bereketini yıl boyunca yaşatacağız” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535