• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 13 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 12 °C
  • Zonguldak 15 °C
  • Karabük 14 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

Kızılay, Ramazan’da da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek!

Türk Kızılayı Bartın Şube Başkanı Rıza Çakın, Türk Kızılayı’nın Ramazan ayında da milyonların yüzünü güldüreceğini belirterek, Bartın’da yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Kızılay, Ramazan’da da ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek!

Kızılay, Ramazan’da daha fazla iftar ve sahur sofrasına hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmak için “Ramazan’ı Bu Hilalin Altında Paylaşalım” sloganıyla Ramazan kampanyasını başlattı. Yaklaşık 100 bin koli ile ihtiyaç sahiplerinin sofralarına ulaşacak olan Kızılay, Afrika’ya göndereceği 3 yardım gemisiyle de milyonların yüzünü güldürecek.

Muhtaç kişilere yardım ulaştırılacak

Ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de Türk Kızılayı Bartın Şubesi tarafından da Ramazan ayı dolayısı ile "Ramazanı bu hilalin altında paylaşım" adı altında yardım kampanyası başlatıldı. Marketim ve Balmar marketleriyle anlaşma yapan Türk Kızılayı Bartın Şube Başkanı Rıza Çakın, anlaşma sağlanan marketlerin önünde stant açarak, Türk Kızılay Gönüllüleri ile beraber gıda topluyor. Toplanan gıda paketleri Kızılay Bartın Şubesi yetkilileri tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.  Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Çakın, Kızılay'ın yardım sevenler ile muhtaç kişiler arasında güvenli bir köprü olarak, fitre-zekât ve bağışlarla alınacak gıda kolileriyle muhtaç kişilere yardım ulaştıracağını söyledi.

ramazan-bagis-001.jpg

 Ramazan ayı fitre ayıdır

Çakın; “Öncelikle Türkiye'deki ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere 30 ülkede yaklaşık 10 milyon insana dokunmayı hedefliyoruz. Bu büyük bir hedef. Bu hedefin büyütülmesi için bize cesaret veren ve destekleyen gönüllülerimize şükranlarımızı arz ediyoruz. Ramazanda zekat, fitre, aşevleri ve gıda kolisi bağışları artık geleneksel hale gelen yardım kanallarımızı oluşturuyor. Bağışçılarımız zekatlarını Kızılay Zekat Müessesesi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine güvenli bir şekilde ulaştırabilirler. Ramazan ayı fitre ayıdır. Bu sene fitrelerimiz, daha kolay bir SMS ile toplanabilecek. Yurt çapına yayılmış hizmet ağıyla fitre ve zekâtlar tüm Türkiye’de gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Bu dönemde ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlara yaklaşık 50 milyon lira yardım yapılacak. Yaklaşık 143 bin haneye bu kapsamda nakit desteği sağlanacak. 13 aşevimiz vatandaşlarımıza sıcak yemek çıkarıyor. Bu anlamda ramazanda hem iftar hem de sahurluk çalışmalarımız devam edecek. Gıda yardımlarında ise kolilerimiz var. Bu kolilerimizle dağıtımlarımızı yapacağız. Kızılay Kart ile de yardıma muhtaç insanlar, ihtiyaçlarını giderebilecekler” dedi.

1-004.jpgBu hayırlı bir hizmet

Yardım çağrısında bulunan Çakın;” Gıda kolilerinin fiyatının 50 ile 75 TL arasında olduğunu hatırlatan Çakın; “Bu koliler, yaklaşık 17 kilo ve içerisinde 12 parça malzeme var. Bunlar ağırlıklı olarak kuru gıda malzemeleridir. 75 lira olduğu için 8 SMS gönderen bir gönüllümüz, bir gıda kolisi almış oluyor. Ayrıca büyük market zincirlerinde stantlarımız olacak. İnsanlar, bu stantlarda bizatihi Kızılay görevlilerine giderek bağışlarını yapabilirler. Bu seneki hedefimiz yurt içinde 200 bin aileye bu gıda kolilerini ulaştırmak. Ramazan süresince bir milyon insana bu gıda yardımlarını ulaştırmak için çalışacağız. Aşevlerimizde yaklaşık 2.5 milyon kap yemeği ramazan boyunca çıkaracağız. Bunu yaklaşık 800 bin vatandaşımıza temiz, hijyenik ve sıcak yemek ulaştırmaya sağlayacağız. Özürlüleri ve bakıma muhtaç yaşlıları olan insanlarımız var. Onların bu ihtiyaçlarını aşevleri aracılığıyla gideriyoruz. Bu hayırlı bir hizmet. Biz de yardım edenlerle yardıma ihtiyacı olan insanlar arasında bir köprüyüz. Bu anlamda bağışçılarımızın aşevlerimize yardım etmeyi ihmal etmeyeceğini düşünüyorum. Bağışçılar; bankalarda bulunan Türk Kızılayı bağış tahsilât sistemi ve bağış hesaplarından, tüm PTT İşlem Merkezlerinin 2868 no’lu Türk Kızılayı Posta Çeki hesabından, www.kizilay.org.tr’den, 168 Türk Kızılayı ücretsiz danışma ve bağış hattından ve ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden bağışlarını yapabilecekler. Ayrıca tüm operatörlerden 2868’e boş mesaj atıp 10 TL’lik bağış yapabilirler. Tüm hayırseverlerimizi hayırda yarışa bekliyoruz” diye konuştu.

16493684_img_2162-001.jpg

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535