• BIST 8718.11
  • Altın 2239.872
  • Dolar 32.3226
  • Euro 35.142
  • Bartın 4 °C
  • Ankara 3 °C
  • Bolu 0 °C
  • Kastamonu 2 °C
  • Zonguldak 5 °C
  • Karabük 3 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Kızılay’dan Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası!

2007 yılından bu yana “Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası” düzenleyen Türk Kızılayı, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Bereketi Yıl Boyunca Sürsün” sloganıyla sesleniyor.
Kızılay’dan Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası!

Kızılay’ın geleneksel hale gelen Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası 2018 yılında da devam ediyor. Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, kurban etlerini de yüzbinlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı içinde değil, yıl boyu ete kavuşacak. Bu yıl yeniden “Kurban Bereketi Yıl Boyunca Sürsün” sloganıyla kampanyayı başlatan Kızılay, Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası kapsamında yurtiçinde bir hisse bedeli 750 TL, yurt dışında ise 590 TL olarak belirledi.

Yaklaşık 3 milyon 800 bin kişiye kurban bereketini ulaştıracağız

Kızılay tarafından Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası başlatıldığını belirten Kızılay Bartın Şube Başkanı Rıza Çakın, Kızılay’ın Türkiye dahil yaklaşık 40 ülkede 170.000 vekalet sahibi adına kurban kesip, yaklaşık 3 milyon 800 bin kişiye kurban bereketini ulaştıracağını söyledi. Türk Kızılayı’nın vekâletle kurban kesim kampanyasında yaklaşık 10 yıldır bir model olduğunu aktaran Çakın, bu modelle kurban paylarının bir konserve haline getirilerek ömrünün uzatıldığını, bununla da kurban döneminde bollaşan et bereketinin yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dönüştürülebileceği bir sistem olduğunu ifade etti.

40 ülkede 170 bin hisse kurban kesimi

Kurban etlerinin yaklaşık 40 ülkedeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağını kaydeden Çakın, şu ifadeleri kullandı; “Vekâletini Kızılay'a verecek olan vatandaşlarımız için ücretler, yurt içinde 750 lira, yurt dışında 590 lira olarak belirlendi. Bu kesimleri, Türkiye'de ve yurt dışında gerekli İslami şartları yerine getirerek, Diyanet'in önerdiği usullerle gerçekleştiriyoruz. Yurt içinde kesilecek olan kurbanların etlerini konserve yapıp 18 ay boyunca ihtiyaç sahiplerinin sofralarına taşıyacağız.

1 milyon 750 bin kurban konservesi üretilmesi planlanıyor

Çakın; “Kurbanda Kızılay Modeli sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak kolaylıkla yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, veterinerler tarafından seçilerek modern kombinalarda İslami usullere göre vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. Dini vecibeler açısından vatandaşlarımızdan işi son güne bırakmamalarını istiyoruz. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlerde din görevlileri, veterinerler ve noter de hazır bulunacak. Yurt içinde kesimi yapılan kurbanlıkların etleri kıyma ve kuşbaşı konservesi yapılarak yıl boyu dağıtılacak.

İhtiyaç sahiplerine dağıtılacak

2018 yılında yurtiçinde dağıtılmak üzere 1 milyon 750 bin kurban konservesi üretilmesi planlanıyor. Yurt dışında kesimi yapılan kurbanlıkların etleri ise anlık olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Yurt içi ve yurtdışında 3 milyon 800 bin ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban paylarını ulaştırmak, 2018 yılı vekâlet yurt içi 85 bin yurt dışı 85 bin olmak üzere toplam 170 bin hisse olarak hedefleniyor. Yurt içinde kesilen kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Bağış nasıl yapılıyor?

Kurban vekâletleri farklı yollardan Kızılay’a verilebiliyor. Bunun en kolay yolu Kızılay’ın web sitesi üzerinden kredi kartıyla yapılabiliyor. Öte yandan vatandaşlar kurban vekâleti vermek için şu alternatifleri kullanabilir; bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Kızılay Şubelerini, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve www.kizilay.org.tr internet adresini kullanarak vekâletlerini verebilecekler. Tabii vatandaşlarımız KemerKöprü Mahallesi Bülent Ecevit Bulvarı Bartın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü girişindeki Kızılay Bartın Şubemize gelerek bire bir Kurban vekâleti verebilirler. Gelemeyecek durumda olan vatandaşlarımız da 0532 476 9673 numaralı telefondan bana ulaşabilirler. Beni aradıkları takdirde vekâletlerini makbuz karşılığında alabiliriz.

Taksit imkânı sunuluyor

Ödemesini kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirecek olan vekâlet sahipleri, 4 taksit imkânından yararlanabiliyor. Vekaletlerini Kızılay’a vermek isteyen yurt dışındaki vatandaşlarımız ise Kızılay internet sayfası üzerinden bağışı menüsünü kullanarak online ödeme yapabilecek. Kızılay’ın danışma ve bağış hattını arayarak uluslararası kredi kartı ile vekâlet bedelini ödeyebilecek. Ayrıca Almanya’daki Ziraat Bankalarının Kızılay hesap numarası aracılığı ile de kurban vekâlet bedelini ödeyebilecek."

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535