• BIST 9079.97
  • Altın 2324.473
  • Dolar 32.3318
  • Euro 34.8419
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Bolu 12 °C
  • Kastamonu 12 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 15 °C
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • “Aladağ’ına Seyir Terası ve Piknik Alanı İnşa Edeceğiz”
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi

KÖYDES Encümen Seçimleri Yapıldı

Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) Nisan Ayı Olağan Birlik Toplantısı Vali Yardımcısı Murat Karasu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 2 muhtar ve 2 İl Genel Meclis Üyesinden oluşan KÖYDES Encümen Üyeliği seçimi yapıldı.
KÖYDES Encümen Seçimleri Yapıldı

Vali Yardımcısı Murat Karasu başkanlığında gerçekleştirilen Nisan Ayı Olağan Birlik Toplantısında Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) Encümen Üyeliği seçimi yapıldı. Seçimlerin sonucunda iki il Genel Meclisi üyesi ve iki Köy Muhtarı belirlendi. Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen KÖYDES Genel Kurulunda İl Genel Meclis Üyelerinden AK Parti grubu adına Yusuf Ziya Aldatmaz ve Recep Regaip Bayraktar aday gösterilirken, MHP grubu adına da Savaş Buyurman aday olduğunu açıkladı. Muhtarlardan ise Bartın İli Muhtarlar Derneği tarafından Karasu Muhtarı Nadir Küçükaltay ve Akçalı Muhtarı Turhan Kalafat aday gösterildi.

133 muhtar oy kullandı

3 il Genel Meclis Üyesi ve 3 muhtarın yarıştığı ve 133 muhtarın oy kullandığı seçimlerde İl Genel Meclis Üyelerinden Yusuf Ziya Aldatmaz 94, Recep Regaip Bayraktar 73 ve Savaş Buyurman 60 oy alırken İl Genel Meclis Üyelerinden Yusuf Ziya Aldatmaz ve Recep Regaip Bayraktar seçildi. Muhtarlardan Turan Kalafat 76 ve Nadir Küçükaltay 73 oy aldı. İl Genel Meclis Üyelerinden yedek üye ise MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Ercan Uyan olurken, Muhtarlardan ise yedek üye Dallıca Muhtarı İsmet Kızıldağ olarak belirlendi.

Buyurman, oy kullanıldığı sırada itiraz etti

Oylar kullanıldığı sırada MHP grubu adına Encümen Üyeliğine aday olduğunu açıklayan İl Genel Meclis Üyesi Savaş Buyurman, Vali Yardımcısı Murat Karasu’ya Ak Parti grubu adına aday gösterilen Recep Regaip Bayraktar’ın oy kullanıldığı sırada sandık başında muhtarların isimlerini okumasına tepki göstererek, Vali Yardımcısının müdahale etmesini istedi. Buyurman’ın itirazını haklı bulan Vali Yardımcısı Karasu, Bayraktar’ı protokole davet ederek, sorunu çözdü.

2017 yılında 30 tane yol projesi gerçekleştirilecek

Genel kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Divan Başkanlığını Vali Yardımcısı Murat Karasu’nun yaptığı genel kurulda Katip Üye olarak Muhtarlardan Arif Tekinel ve Nuri Yoldaş belirlendi. Divanın belirlenmesinin akabinde Birlik Başkanı Vali Yardımcısı Murat Karasu, genel kurulun açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Karasu; “Bugün gündemimiz yoğun. Encümen seçimi gerçekleştireceğiz. Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) Vali ya da Vali Yardımcısı başkanlığında 2 İl Genel Meclis Üyesi ve 2 Köy Muhtarımızdan oluşuyor. 2017 yılı KÖYDES’le ilgili değerlendirme yapmak istiyorum. 2017 yılı Yüksek Planlama Kurulu kararı gereği ilimize toplam 13 milyon 261 bin TL ödenek tahsis edilmiştir. 2017 yılında 30 tane yol projesi ile 45.3 kilometre sıcak asfalt, 13.4 kilometre sathi asfalt kaplama, atık su ihtiyaçların giderilmesi için kanalizasyon fosseptik arıtma tesisi yapılması planlanmaktadır. Bu projede turizm bölgelerine öncelik verilmiştir. Bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Dernek Başkanları toplantıyı yakından takip etti

Birlik Başkanı Karasu’nun konuşmasının kabinde toplantıya 2016 yılı faaliyet raporunun okunmasıyla devam edildi. Plan Bütçe Komisyonuna üye belirlenmesinin ardından da Encümen üye seçimi gerçekleştirildi. 3 il Genel Meclis Üyesi ve 3 muhtarın yarıştığı seçimlerde İl Genel Meclis Üyelerinden Yusuf Ziya Aldatmaz ve Recep Regaip Bayraktar ile Muhtarlardan da Nadir Küçükaltay ve Turhan Kalafat Encümen Üyeliğine seçildi. Toplantıda Vali Yardımcısının yanı sıra İl Genel Meclis Üyeleri Yusuf Ziya Aldatmaz, Recep Regaip Bayraktar, Ercan Uyan ve Savaş Buyurman, Bartın İli Muhtarlar Derneği Başkanı Reşat Günay, Türkiye Muhtarlar Derneği Bartın Şubesi Başkanı Hayati Er de hazır bulundu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535