• BIST 8955.07
  • Altın 2279.814
  • Dolar 32.3112
  • Euro 35.0959
  • Bartın 14 °C
  • Ankara 9 °C
  • Bolu 9 °C
  • Kastamonu 6 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 11 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Kozcağız Entegre Hastanesi açılacak

İl Genel Meclisi Şubat Ayı Toplantılarının dördüncü oturumu Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.
Kozcağız Entegre Hastanesi açılacak

İl Genel Meclisi Şubat Ayı Toplantılarının Dördüncü Oturumu İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında yapılan oturumda gündeme 2 madde eklenirken,  5 madde görüşülerek karara bağlandı. Amasra beton tribün yapım projesinin revize edilmesi ve 112 Acil Çağrı Merkezine ilave kat yapılması gibi önemli konuların değerlendirildiği toplantıda en dikkat çeken madde ‘Kozcağız Aile Sağlığı Merkezi Ek Bina Onarımı’ ile ilgili dosya oldu. Oturumda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından Kozcağız beldesinde kapatılan yurt binasının Kozcağız Entegre Hastanesi’ne dönüştürülmesi gündeme geldi. İlgili madde Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Plan Bütçe Komisyonuna havale edildi. Ek bina onarımı kapsamında tadilatı yapılacak olan yurt binası ile nihai nihai karar Mart Ayı Meclis Toplantılarında komisyonlardan gelen raporlar doğrultusunda verilecek.

Gündeme 2 madde eklendi

Yoklama ve bir önceki Mecliste alınan karar özetlerinin okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak gündeme 2 madde eklendi. Gündemin 22.maddesine Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü’ne alınacak olan arşiv donatılarının Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması talebi ile ilgili dosya ve gündemin 23.maddesine de Tuzcular Köyü benzinlik yapımı ile ilgili imar planı talebi ile ilgili dosya eklendi.

25 bin TL ödenek aktarıldı

İçişleri Bakanlığının kararı doğrultusunda pasaport işlemlerinin bundan sonra Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüklerinde yapılacağını ifade eden Kenan Dursun gündeme eklenen maddeleri “Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne 25 bin TL ödenek aktarılmasıyla ilgili maddeyi gündemimizin 22. Maddesine eklememiz gerekiyor.  Biliyorsunuz artık İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla pasaport işlemleri Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğümüzde yapılacak. Bu nedenle Müdürlüğümüzün malzeme alması gerekiyor. Tuzcular Köyü’nde benzinlik yapılmasıyla ilgili imar planının da gündemimizin 23. Maddesine alınması gerekiyor” sözleriyle açıkladı.

 İrfan Ekmekçi, Sosyal Yardım Komisyonuna seçildi

Gündeme eklenen bu maddelerin ardından Meclis ilk olarak gündemin 14.maddesinde yer alan Sosyal Yardım Komisyonuna üye seçilmesi konusunu görüştü. Ak Parti Grubu tarafından aday gösterilen İrfan Ekmekçi oybirliğiyle Sosyal Yardım Komisyonuna üye seçildi. Gündemin 15.maddesinde yer alan İller Bankası Temsilci Üye seçimi ile ilgili dosya görüşüldü. AK Parti gurubunun önerisiyle İl Genel Meclisi Üyesi Sefai Dikyurt İller Bankası Yönetim Kuruluna temsilci olarak seçildi.

Komisyon 5 kişiden oluşuyor

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Dursun, “Sosyal Yardım Komisyonuna üye seçilmesi konusunu görüşeceğiz. Hatırlayacaksınız kanun gereği İl Özel İdaremizin bünyesinde de bir yardım komisyonu oluşturuluyor. Bu komisyon 5 kişiden oluşuyor. 1 Meclis Üyemizi de bu komisyona dahil ediyoruz. Bu konuda tabi asıl ehil olan kurum Sosyal Yardımlaşma Vakfı ama kanun Özel İdareye de bu konuda yetki veriyor. Biz bütçemiz nezdinde o komisyon için de bir para aktarmıştık. Daha önceki yıllarda İrfan Ekmekçi arkadaşımız bu komisyonun üyesiydi. Yapılan teklif de onun devam etmesi yönünde” dedi.

Beton tribün yapım projesi iptal edilecek

Gündemin 16.maddesinde yer alan 2017 Çalışma ve Yatırım Programında yer alan Amasra beton tribün yapım projesinin revizesiyle ilgili konu da görüşülerek Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi.  Komisyondan gelen rapor doğrultusunda Amasra beton tribün yapım projesi iptal edilerek, bu proje için ayrılan kaynak Amasra Futbol Sahası Hakem ve Spor Soyunma Odalı Beton Tribün yapımı ve çevre düzenlemesi projesine aktarılacak.

Sentetik modern bir sahamız var

Maddenin komisyona gönderilmesinin ardından değerlendirmelerde bulunan Dursun; “Hatırlayacağınız gibi 2016 yılında biz Çalışma Yatırım Programına 140 bin TL’lik böyle bir projeyi ele almıştık. Çalışma ve Yatırım Programına yer alan bu proje aynı yıl içerisinde ihale de edilmişti. İhale yapıldıktan sonra ise yüklenici firmanın kendi sıkıntılarından dolayı bu projede sonuç elde edilemedi. Bu nedenle hukuken Özel İdaremiz bu ihaleyi iptal etmişti ve işte yapılamamıştı. Ama bu proje programda duruyor. 2018 yılına geldiğimizde ise şunu düşündük Amasra’da bizim sentetik modern bir sahamız var. Ancak tribünü ve soyunma odası olmayan bir saha amacına ulaşmış bir saha sayılmaz” dedi.

Projeyi kazandırmış olacağız

Dursun; “Meclis olarak biz 2018 bütçesinden bu iş için 260 bin TL bir ödenek ayıralım ve mevcut 128 bin TL’yi de bu rakamla birleştirelim ve bu parayı Amasra sentetik saha hakem soyunma odaları, tribünü ve çevre düzenlemesi işi için kullanalım. Bu projenin yaklaşık maliyeti 1 milyon TL’nin üzerinde ve biz şuana kadar 500 bin TL gibi bir parayı toparlamış olduk. 2018 içerisinde de başka projelerden artan paraları bu proje için toparlayacağız ve buranın ihalesini gerçekleştirip Amasra’mıza modern soyunma odaları, tribünü ve çevre düzenlemesiyle bu projeyi kazandırmış olacağız” diye konuştu.

Ömertepesi futbol sahasının yanına bir saha daha yapılacak

Ömertepesi Futbol Sahasına da değinen Kenan Dursun, “Herkesin malumu olduğu üzere Ömertepesi’nde  çok güzel bir sahaya ve spor kompleksine kavuştuk. Şuanda bile insanlar gece yarılarına kadar orada yürüyüş yapıp spor yapıyorlar. Oranın yanına bir saha yapılmasıyla ilgili de bir projemiz daha var. Konu Sayın Vekilimiz Yılmaz Tunç’un da takibinde. Amatör spor kulüplerimiz de konuyu bir taraftan takip ediyor. İnşallah bu projeyi de Bartın’da hayata geçireceğiz. Biz üzerimize düşeni İl Özel İdaresi olarak yapacağız. Şuanda Özel İdare olarak amatör spor kulüplerimize yardımlarda dahil olmak üzere Bartın’daki spor faaliyetleri için 46 milyon TL’lik bütçemizden 1 milyon TL’yi sportif faaliyetler için ayırdık. Bu da ilimiz adına önemli bir rakam ” şeklinde konuştu.

112 Acil Çağrı Merkezine ilave kat yapılacak

Gündemin 17.maddesinde yer alan Bartın 112 Acil Çağrı Merkezi Binası İlave Kat Yapımı, Kozcağız Aile Sağlığı Merkezi Ek Bina Onarımı, Ulus İlçesi Zafer Aile Sağlığı Merkezi Binası Yapımı projelerinin 2018 Malim Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınmasıyla ilgili dosyalar değerlendirildi. 112 Acil Çağrı Merkezi Binası İlave Kat Yapımı ile ilgili bilgi veren Dursun; “112 Acil Çağrı Merkezimizin inşaatı artık bitti. Birçok ilde olmayan bir çağrı merkezine Bartın kavuşmuş oldu. Fakat inşaata ilave bir park gerekli. Proje revize oldu. Çağrı merkezinin üzerine bir kat daha yapılacak ve zemin katta olan ve iptal edilen yemekhane bu kata yapılacak. Tabi bu yeni bir ihale konusu olduğu için yeniden ek çalışma ve yatırım programına konulması gerekiyor. Çağrı merkezimiz önemli ve son teknolojiyle donatılmış bir sistemle çalışacak. Vatandaşımız çağrı merkezini aradığında nerede olduğunu söyleyemese de o sistem o vatandaşımızın yaklaşık olarak nerede olduğunu tahmin ederek gösterecek ve ambulans oraya sevk edilecek”  dedi.

Kozcağız’daki yurt hastane binası olacak

İl Genel Meclisi Üyesi Recep Regaip Bayraktar ise Kozcağız Aile Sağlığı Merkezi ek binasının onarım işiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar; “Kozcağız Aile Sağlığı Merkezimizin yanında 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesinde FETÖ’ya ait bir yurt bulunuyordu. O yurt darbe girişiminin ardından devletimize tahsis edildi. Biz de bu yurttun hastane olarak düzenlenebileceği yönünde bir kanaatte bulunmuştuk. Sayın Valimiz bu konuyu Sağlık İl Müdürlüğümüzle görüşmüş. Bu binanın içinin hastane şekilde düzenlenmesiyle ilgili de Özel İdaremizin bir çalışması oldu. Bu binanın için düzenlendiğinde güzel bir hastane binası olacak” diye konuştu.

Bakanlıktan 1 milyon TL ödenek

Kenan Dursun ise proje için Sağlık Bakanlığından 1 milyon TL ödenek geldiğini ifade ederek konunun ilgili komisyonlarca değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Ulus İlçesi Zafer Köyü Aile Merkeziyle de ilgili açıklamada bulunan Dursun; “Bu proje 2018 Çalışma ve Yatırım Programımızda olmayan bir proje. Bunun yanı sıra 2018 yılında Sağlık İl Müdürlüğümüzün koordinesinde TOKİ Aile Sağlığı Merkezi, Kemer Aile Sağlığı Merkezini ve Sağlıklı Yaşam Merkezini yapacağız. Bu projelerin ödeneklerinin de hepsi hazır. 2018 yılında inşallah 4 adet aile sağlığı merkezini de Bartın’a kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmaların akabinde ilgili madde oy birliğiyle Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi. Gündemin 18.maddesinde yer alan Sözleşmeli Personel Ücretlerinin Belirlenmesi ile ilgili dosya Plan ve Bütçe Komisyonu ile İnsan Kaynakları ve Ar-Ge komisyonuna gönderildi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535