• BIST 9524.59
  • Altın 2491.542
  • Dolar 32.5421
  • Euro 34.719
  • Bartın 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 14 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 17 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

‘Kulüplere nakdi yardım neye göre paylaştırıldı?’

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Turgut Altınçubuk, maddi destek verilecek olan kulüplerin listesini hazırlayan Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nü eleştiri yağmuruna tuttu.
‘Kulüplere nakdi yardım neye göre paylaştırıldı?’

ASKF Başkanı Altınçubuk, Gençlik Sporu eleştiri yağmuruna tuttu

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Turgut Altınçubuk, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Bartın’da bulunan 31 Amatör Spor Kulübüne verilen 138 Bin TL nakdi destek nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’a, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Kasapoğlu'na, TASKK Genel Başkanı Ali Düşmez'e ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'a teşekkür etti. Maddi destek verilecek olan kulüplerin listesini hazırlayan Bartın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nü de eleştiri yağmuruna tutan Altınçubuk, 31 spor kulübünün hangi şartlara göre belirlendiği ve 138 bin TL’nin kulüplere nasıl taksim edileceğini sordu. Bartın Gücüspor, Kemer Gençlikspor, Kemerspor ve Bartınspor’un salon sporlarına katılmadığı gerekçe gösterilerek maddi destekten yararlanamadığını söyleyen Altınçubuk, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’ndan alınan bilgiye göre tüm amatör spor kulüplerinin yararlanması gerektiğini ifade etti.

6 kulübümüz nakdi yardımdan faydalanamadı

Gençlik Spor İl Müdürü Ali Özdemir’in keyfi davrandığını belirten Altınçubuk, şu ifadeleri kullandı; “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Bartın’da bulunan 31 Amatör Spor Kulübüne toplamda 138 Bin TL nakdi yardım yapıldı. Bartın Valilinde gerçekleştirilen programla kulüplere sembolik çek verildi. Tabii tören öncesi Gençlik Spor İl Müdürü Sayın Ali Özdemir beni telefonla aradı. Görüşmemiz gerektiğini söyledi. Ertesi gün tören öncesi makamına gittim.  Bartın genelinde 31 spor kulübüne nakdi yardım yapılacağını söyledi. Bende Sayın Müdürümüzden 31 kulübün listesini istedim.  Ancak elinde liste olmasına rağmen bir örneğini bana vermedi. Listeyi gizledi. Tabii törende de durumu Sayın Valimize ilettim. 4 kulübümüzün bu yardımdan faydalanamadığını ilettim. Sayın Valimize anlatırken Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç da vardı. O da bizzat ilettim. Yapılan dağıtımın eşit olmadığını ve büyük bir yanlışlık yapıldığını söyledim.

Tüm kulüplerin haklarını savunuyorum

Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu’ndan gelen yazıyı ve 4 kulübün tescili olduğu halde faaliyetlere katılmadığı için yardım yapılmadığını kendilerine anlattım. Bu 4 kulübün sistemde gösterilmesiyle yardımlardan faydalanabileceklerini dile getirdim. Konfederasyon Genel Sekreterimizle yaptığım görüşmelerde bize Gençlik Hizmetlerinin sistemi açık tutması halinde tüm amatör spor kulüplerine bu yardımın yapılacağını söylendi. Ancak bir türlü sistemi açtıramadık. Hatta oradaki görevli sicil lisans memuru ‘Ben sistem falan açmam. İstediğiniz yere şikayet edebilirsiniz’ dedi. İl Müdürlüğünün sağlamış olduğu adaletsiz bir düzen var. Bu düzene tüm kulüplerin tepki göstermesi gerekiyor. Ben burada tüm kulüplerin haklarını savunuyorum.

31 kulüp neden gizlendi?

Törende yaptığım görüşmeler sonucunda Bakanlığın maddi desteğinden faydalanamayan 5 kulübün İl Özel İdaresi tarafından destekleneceğinin sözünü aldım. Ancak yine de İl Müdürlüğüne bu kulüplerinin listesinin tarafıma verilmesi için dilekçe yazdım. ‘Bu 31 kulüp neden gizleniyor? Hangi kulüpler ne kadar nakdi yardım aldı? Bu listenin peşini bırakmayacağım. Gerekirse Genel Müdürlüğe kadar gideceğim’ demiştim. Dün bu liste tarafıma yazdığım dilekçe doğrultusunda gönderildi. 31 kulübün adlarına tek tek baktığımda Sayın İl Müdürüne bu kulüpleri neye göre belirlediğini sormak istiyorum. Tabii daha da önemlisi 138 bin TL bu kulüpleri nasıl pay edilecek? Bu soruların yanıtını bekliyorum. Biz hakkımız olanı istiyoruz. Bu yardımların adaletli bir şekilde dağıtımını istiyoruz. Büyüklerimizden rica ediyorum. Kulüplerimizi mağdur etmeyin.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535