• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Bartın 16 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 18 °C
  • Kastamonu 21 °C
  • Zonguldak 17 °C
  • Karabük 22 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Kumluca Belediye Başkanı Can; MHP’de siyaset yapmaya devam edeceğim

Siyasete nerede başladıysam orada devam ederim diyen Başkan Can, Kumluca’nın gelişmesi için elinden geleni yaptığını belirterek verdiği sözleri yerine getirebilmek için gece gündüz çalıştığını söyledi. Can, “Beldeyi daha yaşanabilir hale getiriyoruz” dedi
Kumluca Belediye Başkanı Can; MHP’de siyaset yapmaya devam edeceğim

Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, muhabirimiz Sercan Engin'in belediye çalışmaları ile ilgili sorularını yanıtladı. Başkan Can, projeleri anlatmaya Şehitler Meydanı ile başladı. Can, şu anda geçici pazaryeri olarak faaliyet gösteren Orman İşletmesi içerisindeki alanın bölgedeki şehitlerin isimlerinin yer alacağı Şehitler Meydanı olarak inşa edileceğini ifade etti.

Durmadan çalışıyoruz

Araştırmacı yazar Çetin Asma’nın da bulunduğu ziyarette yaptığı açıklamada maaş ödeyemeyen ve borç içinde olan bir belediye devraldığını belirten Başkan Can, bir taraftan borçları ve maaşları öderken, bir taraftan da hizmete devam ettiklerini söyledi. Can, projelerle ilgili bilgiler verirken Kumluca’nın gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ve verdiği sözleri yerine getirebilmek için gece gündüz çalıştığını ifade etti

Cemal Akın idolüm

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın'dan övgü ile söz eden Başkan Can, “O benim idolüm” dedi. Can, "Ben siyaset yapmak istediğimde Milliyetçi Hareket Partisi Belde Başkanımız ve İl Başkanımız beni partiye davet ettiler. Bana Kumluca halkına hizmet etme imkanını verdiler. Bugün bu hizmetleri yapabiliyorsak Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatının sayesindedir” dedi.

Onun izindeyim

Can “İnsanlar bize bu partideyken destek verdi. Ben sonuna kadar Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyaset yapmaya devam edeceğim. Sayın Cemal Akın idolümdür. Sayın Cemal Akın’ın her zaman yanındayım. Onun izindeyim. Başka bir partiye geçiş söz konusu bile olamaz. Ben siyasete nerede başladıysam orada devam edeceğim. Milliyetçi Hareket Partili olarak kalacağım” diye konuştu.

Maaş ödenemiyordu

Belediyenin mali durumuyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Başkan Can; "Göreve geldiğimizde belediyenin ekonomik durumu iyi değildi. Borçlu bir belediye devraldık. Belediyenin 2.6 milyon TL borcu vardı. Bu borcunun 400 bin TL'si piyasaya olan borçlardı. Geriye kalan borç ise İller Bankası ve SGK borçlarıydı. Maaş veremeyecek durumda olan bir belediyeyi bu duruma getirdik” ifadesini kulandı.

‘Daha yaşanabilir bir belde oluyoruz’

Devam eden ve gerçekleştirilen projelerle ilgili Pusula’ya konuşan Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can beldenin gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Sercan Engin’e röportaj veren Can, verdiği sözleri yerine getirebilmek için gece gündüz çalıştığını ifade etti. Can “Göreve geldiğimizde maaş ödeyemeyecek durumda olan bir belediye iken bugün projelerden bahsedebiliyoruz. Planlama ve mali disiplinle birlikte piyasaya olan borçlarımızı kapattık. İller Bankasına olan borçlar taksitli bir şekilde ödeniyor. Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarımızın tamamını belediyemizin bütçesinden yaptık. Kendi öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik. Kredi kullanmadık” şeklinde konuştu.

Kumluca’ya ihtiyacı olan bir tesisi kazandırıyoruz

Kapalı pazaryerinde devam eden çalışmaları değerlendiren Can; “Vatandaşlarımızın bize verdiği emanete en iyi şekilde sahip çıkmak, sizlere layık olabilmek için sözlerimizi yerine getirebilmek için gece gündüz demeden ekibimizle birlikte gayretle çalışıyoruz. Devam eden çalışmalarımız arasında kapalı pazaryeri projemiz var. Kapalı pazaryerimiz 2 bin 500 metrekare kapalı alanı kapsayacak şekilde olacak. Dışarıda hiçbir pazarcı esnafımız kalmayacak. Yaklaşık maliyeti 750 bin TL. Beton inşaatını tamamladık. Çatı ihalesine çıkıldı. Kısa süre içinde çatı inşaatına da başlanacak. 10 ayın sonunda hizmete sunmayı düşünüyoruz. İnşaat tamamlandıktan sonra çevre düzenlemesini gerçekleştireceğiz. Kumluca’ya ihtiyacı olan bir tesisi kazandırmış olacağız” diye konuştu.

Kumluca’da ulaşım sorunu kalmayacak

Ulaşım sorununu çözmek için de çalışmalar yapıldığını belirten Başkan Can; “Biz bugüne kadar 12 bin metrekare kilitli parke taşı döşedik. 5 bin metrekare yaya kaldırımı yaptık. Bin metrekare engelli parke ve yol yaptık. Bunları yaparken bir kuruş kredi kullanmadık. Kendi imkanlarımızla yaptık. Görev süremiz içerisinde tüm cadde ve sokaklarımızı ulaşıma elverişli hale getireceğiz. Kumluca’da ulaşım sorunu kalmayacak. Kumluca’da hedefimiz mahallelerimizde dahil olmak üzere ulaşıma elverişsiz olan yol bırakmamak, tüm caddelerimizi ve sokaklarımızı ulaşıma elverişli hale getirmek. Bu konuda da gayretle çalışıyoruz. 2018 yılı sonunda tüm cadde ve sokaklarımızda çalışmaları tamamlayacağız” dedi.

Atıl durumda bulunan alanı modern hale getirdik

Kumluca Belediye Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen çalışmaları anlatan Can; “Kumluca Belediye Sosyal Tesisleri atıl durumdaydı. Çöplük gibi bir alandı. Biz bu alanı geçen yıl düzenleyip düğün salonu olarak inşa etmiştik. Bu yıl da çatısını ahşap kaplama ile kapatarak daha şık ve güzel hale getirdik. Bu alan daha çok düğünler için kullanılıyor. Bu güzel alanı vatandaşlarımıza tahsis ettik. Vatandaşlarımızın bizden talep ettiği, ihtiyaç anlamında ne varsa yerine getiriyoruz. Bunu yaparken de önem sırasına dikkat ediyoruz. Her zaman olduğu gibi bizlerden desteğini esirgemeyen bize malzeme yardımı yapan Bartın Belediye Başkanımız Cemal Akın’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sık yaşanan su kesintilerine son verdik

Kumluca’nın içme suyu problemini çözdüklerini belirten Başkan Can; “Kumluca’da içme suyu sorunu vardı. Biz de bu sorunu halledeceğimize dair söz vermiştik. Öncelikle kaynak arayışına başladık. Bulduğumuz kaynağı 2-2.5 kilometrelik ilave hatla beldemize getirdik. Kaliteli ve içilebilir olan suyu getirmiş olduk. Böylece vatandaşlarımıza vermiş olduğumuz sözü de yerine getirdik. Sık sık yaşanan su kesintilerine son verdik. İçme suyumuz bu bölgedeki en güzel en kullanılabilir sulardan birisi. Yalnız bazen sıkıntılar olabiliyor. Orman içerisinde kaynaktan geldiği için Orman İşletmesi tarafından yapılan çalışmalarda hat kırılabiliyor. Bu durumlarda biraz kesinti olabiliyor. Diğer türlü hiçbir şekilde suyumuzda sıkıntı yaşamıyoruz” dedi.

Piknik alanı 2018’de açılacak

Can “Kumluca’da bir piknik alanımız yok. Kumluca yeşillik içerisinde olmasına karşın piknik yapılabilecek mesire alanına sahip değiliz. Kumluca çok programlı lisesi futbol sahası yanında bulunan yeşillik alan beldemizin ihtiyacını giderebilecek kapasiteye sahip olduğunu düşündük. Bu yıl içerisinde çalışmalara başladık. Ancak tamamlayamadık. Yıl sonuna doğru tesisi tamamlamayı planlıyoruz. Açılışını 2018 yılı içerisinde açacağız. Çevre düzenlemesiyle birlikte önemli bir alan ortaya çıkmış olacak. Tabii bir de mesire alanına şu anki sosyal tesislerin olduğu yerden yaya köprüsü yapacağız. Yayaların bu piknik alanına kolay ulaşmasını sağlayacağız. 2018 yılında bu köprünün de açılışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

Her yaştaki insanımıza spor yapma imkanı  

Belediye Başkanı Can; “Tesis anlamında devam eden kapalı spor tesisi projemiz var.  Fıtnes spor salonu açmayı düşünüyoruz. Belediye otelinin karşısında eski sağlık ocağı olarak kullanılan alanda inşa ediyoruz. Binanın iç dizayn çalışmaları devam ediyor. Malzemelerini de temin edip yılsonuna kadar açmayı planlıyoruz. Bu da beldemizde bir eksiklik. Bunu da gidermiş olacağız. Her yaştaki insanımıza spor yapma imkanı sunacağız” dedi.

Kent Meydanı oluşturacağız

Kumlucalı şehitlerin isimlerinin bulunacağı Şehitler Meydanı projesinden bahseden Can; “Devam eden projelerimizden birisi de Kent Meydanı projesi. Orman İşletmesi içerisindeki alana yapmaya düşünüyoruz. Tapusu bizde değil. Maliyeden tapuyu almak için gerekli müracaatlar yaptık. İşlemler tamamlandığında bu alanda meydan projesi gerçekleştireceğiz. Çalışmaların gecikmesinin nedeni bu alanı geçici pazar yeri olarak kullanıyor olmamız. 4 dönümlük bir alan burası. Kapalı Pazaryerinin tamamlanmasıyla birlikte bu alan boşa çıkmış olacak. Kapalı pazaryeri tamamlanıp yerine geçtiği zaman biz buradaki çalışmalarımıza başlayacağız. Bu meydan projemiz için 2018 yılında çalışmalara başlayacağız. Bu meydanda bölgemizdeki şehitlerimizin isimlerine yer vereceğiz. Burada Kumluca bölgemizde şehit olan tüm şehit kardeşlerimizin isimleri meydana yapılacak havuzun etrafındaki anıtlarda yer alacak” şeklinde konuştu.

Önümüzdeki yıl çalışmalara başlanmış olacak

Başkan Can; “Şehitlerimize vefa borcumuz var. Onların hatıralarına sahip çıkmamız lazım. Bu kent meydanının adını Şehitler Meydanı olarak değiştireceğiz. Çalışmalar tamamlandığında Meclisimizde bunu görüşeceğiz. Askerlik şubesinden ve Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden bölgemizdeki şehitlerin isimlerini aldım. Biz onların isimlerine bu meydanda yer vermek istiyoruz. Aziz hatıralarını yaşatmak istiyoruz. Onlara minnet duygularımızı bir nebze de olsa yerine getirmiş olacağız. Atatürk anıtını da çok daha görkemli bir şekilde meydanda yer vereceğiz. Bize cennet vatanı emanet eden cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’e çok daha güzel bir anıtla orada yer vermiş olacağız. Bu bizim Türk evladı olarak en büyük borcumuz. Bu proje içerisinde yaşam alanları, süs havuzları ve oturma alanları olacak. İnşallah önümüzdeki yıl çalışmalara başlanmış olacak” dedi.

Verdiğimiz sözleri yerine getirmeye çalışıyoruz

Vatandaşlara verdikleri sözleri yerine getirdiklerini belirten Başkan Can; “Seçim beyannamemizde yer alan verdiğimiz sözlerin yüzde 80’ini tamamlamış olacağız. 2018 yılı içerisinde bu projeleri hayata geçirdikten sonra büyük ölçüde vaatlerimizi yerine getireceğiz. Ben hiçbir zaman ‘borçlu bir belediyeyi devraldığımız için çalışma yapamıyoruz’ gibi bir şeyin arkasın asla sığınmadım. Gündeme getirmedik. Düzenli maaşları ödedik. Çalışanlarımızın ikramiye alacakları vardı. Onları ödedik. Piyasaya olan borçları ödedik. Çalışanlarımızın durumunu iyileştirdik. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri de yerine getirmeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Meydan projesine Karabük Belediyesi destek verecek

Can; “Bartın Belediyesi seçim sonrası gerçekleştirilen nisan ayı toplantısında Kumluca Belediyesi’ni kardeş belediye ilan etti. Bu kararın ardından Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın bizlere çok büyük destekleri oldu. Bugün bu yaptığımız hizmetlerden bahsedebiliyorsak bunda en büyük pay Bartın Belediyesi’nindir. Bartın Belediye Başkanımızın yanımızda olması bize güç veriyor. Attığımız her adımda bu gücü hissediyoruz. Sayın Başkanımızın da desteğiyle başarıya ulaşıyoruz.  Bize desteklerinden dolayı Sayın Cemal Akın’a teşekkür ediyorum. Karabük Belediye Başkanımız Sayın Rafet Vergili de bizlere destek oluyor. Sosyal Tesisler yapılırken aydınlatma ve kilitli parke ile ilgili bize yardımcı oldu. Yine önümüzdeki günlerde kendisini ziyaret edeceğim. Meydan projesi ile ilgili destek sözü aldım. Kent Meydanını yaparken inşallah bizlere destek verecek. Sayın Başkanımıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MHP bana Kumluca halkına hizmet etme imkânını verdi

Belediye Başkanı Can, başka bir partiye geçiş yapıp yapmayacağı sorusuna ise şu şöyle yanıt verdi; “Ben siyaset yapmak istediğimde Milliyetçi Hareket Partisi Belde Başkanımız ve İl Başkanımız beni partiye davet ettiler. Bana Kumluca halkına hizmet etme imkânını verdiler. Bugün bu hizmetleri yapabiliyorsak Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatının sayesindedir. Muhalefet partisi olmasına rağmen Karabük ve Bartın’da yapılan çalışmalar insanlara tercih konusunda örnek oldu. İnsanlar bizi tercih ederken bu iki ilimize bakarak seçti. Bu ayrıca bir etki yarattı. Her iki başkanımızın da bana destek sözü vermesi bizim için çok önemliydi. Göreve geldiğimizde Sayın Cemal Akın ‘Kumluca Bizim 19. mahallemiz olacak’ dedi.  Bugüne kadar elinden gelen desteği verdi.

Cemal Akın idolüm

İnsanlar bize bu partideyken destek verdi. Ben sonuna kadar Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyaset yapmaya devam edeceğim. Sayın Cemal Akın idolümdür (Örnek alınan, en çok hayranlık duyulan kimse) Sayın Cemal Akın’ın her zaman yanındayım. Onun izindeyim. Başka bir partiye geçiş söz konusu bile olamaz. Ben siyasete nerede başladıysam orada devam edeceğim. Burada insanlara hizmet verebiliyorsak bu Milliyetçi Hareket Partisi sayesindedir. Benim de siyasi hayatım Allah nereye kadar nasip ederse hep Milliyetçi Hareket Partisinde olacaktır. Milliyetçi Hareket Partili olarak kalacağım”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535