• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • Bolu 17 °C
  • Kastamonu 16 °C
  • Zonguldak 18 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Kumluca Belediyesi bin kişiye iftar verdi

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca Belediye Başkanlığı tarafından verilen iftar yemeğine yaklaşık bin kişi katıldı.
Kumluca Belediyesi bin kişiye iftar verdi

Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can tarafından halka açık iftar yemeği programı düzenlendi. Kumluca Belediye Başkanlığı tarafından Kapalı Pazar Yerinde verilen iftar yemeğine yaklaşık bin kişi katıldı. Kur’an’ı Kerim Tilaveti ile başlayan iftar programında yapılan duanın ardından hep beraber tutulan oruçlar açılırken aynı sofrada iftar yapmanın hazzı yaşandı. İftar yemeğinin yenilmesinin akabinde konuşma yapan Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ayı olduğunu belirterek, iftar yemeğine katılan herkese teşekkür etti.

4 önemli tesis Kumlucalıların hizmetine sunulacak

Başkan Can; “Başlangıcı rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennem azabından kurtuluş ayı olan mübarek Ramazan ayının hepimize hayırlar getirmesini ve Rabbimin hepimizi önümüzdeki Kadir gecesine ve bayrama eriştirmesini niyaz ediyorum. Programımıza teşrif ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bartın Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın ve Milletvekili Adayımız Sayın Orhan Kırşanlı da aramızda. Kendisine teşekkür ediyorum. Bir iki konuya değinip konuşmama son vereceğim. Şu anda altında iftarımızı açtığımız Kapalı Pazar yeri Sayın Başkanımızın da desteğiyle büyük gayretler sonucu tamamı belediyemizin bütçesinden yapıldı. Yine geçtiğimiz yıllarda yapımını tamamladığımız düğün salonumuz, yapım çalışmalarımız devam eden piknik alanı ve Zeytin Dalı Köprüsü ile birlikte 4 önemli hizmeti size sunmuş oluyoruz. İnşallah bu yaz döneminde Şehitler Meydanı Projemizi de uygulamış olacağız. Beldemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yeni bir su kaynağını beldemize getireceğiz

Su sorunuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Can; “Su konusuna da değinmek istiyorum. 2015 yılında göreve geldiğimizde yeni bir su irsale hattı ile su hattımızı yenilemiştik. Orman içerisinde yapılan yol çalışması ve makta işçilerinin çalışmaları nedeniyle yağmurlu havalarda suyumuz bulanır hale geldi. ‘Su sorunu çözülmüştü. Neden bulanık su geliyor?’ sorularıyla karşı karşıya kalıyoruz. Ramazan ayından sonra yine ekibimizle birlikle orman içerisinde yeni bir kaynak daha bulduk. Bu kaynaktan yeni suyu mevcut hatta katacağız. Eskiden İller Bankası’ndan alınan belediyemizin ana suyu iptal edilmiş olacak. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Çünkü biz 2015 yılında söz vermiştik. Bizlerle zor şartlarda ormanda bizimle çalışan hemşerilerimiz de bilirler. O suyu getirmek bize nasip oldu. Tek başına yetmiyor. Bu nedenle yeni bir kaynağı daha getirmemiz gerekiyor. Sizlerden yaşanan sıkıntı nedeniyle gösterdiğiniz anlayış için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Çöp kamyonu sorunu çözüldü

Can; “Bir diğer sıkıntımız da çöp kamyonumuzun olmamasıydı. Bartın Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın her zaman olduğu gibi bizlere bu konuda da yardımcı oldu. Genel Merkezimizi ziyaret ettik. Tüm belediyelerimizin bağlı olduğu Belediyeler Birliği’nden bir yük kamyonu tarafımıza tahsis edildi. Ben bu konuda bizlere desteklerinden dolayı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyefendiye, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Sadi Durmaz Beyefendiye ve her zaman bizlere destek olan Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın Beyefendiye huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Kısa zamanda yük kamyonumuz belediyemize tahsis edilecek. Biz sizler için gece gündüz demeden var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz. Sizler yeter ki bizlere destek olun. Bizlere sabır göstermeye devam edin. Ne sözü vermişsek bugüne kadar tek tek yerine getirdik. Önümüzde kalan sürede de kalan 2 projemizi de tamamlayarak, vermiş olduğumuz tüm sözleri görev süremizde tamamlamış olacağız. Bu noktada sizlerin desteği önemli. Ben bir kez daha katılımlarınızdan dolayı hepinize sonsuz teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kumlucalılardan destek istedi

Başkan Can’ın konuşmasının akabinde kürsüye gelen Milliyetçi Hareket Partisi Bartın Milletvekili Adayı Dr. Orhan Kırşanlı; “24 Haziran’da Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri gerçekleştirilecek. Öncelikle bu seçimlerin vatanımız, milletimiz, ülkemiz ve Bartın’ımız için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnşallah kavgasız, tartışmadan uzak bir seçim dönemi olur.  Çünkü şu Ramazan gününde oluşan birlik ve beraberlik çok önemli. Birlik ve beraberliğe her zaman çok ihtiyacımız var. Bu birlik ve beraberliğin her zaman olması gerekiyor. Allah hepinizden razı olsun. 24 Haziran seçimleri ülkemizde ilk kez uygulanacak bir yönetimi getirecek. Bu seçimlerde hem Cumhurbaşkanımızı seçeceğiz hem de milletvekillerini seçeceğiz. Bizim Milliyetçi, Hareket Partisi olarak Cumhurbaşkanı Adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Milletvekilliği seçimlerinde de Cumhur İttifakı adı altında Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi ayrı ayrı amblemler altında seçimlere katılacaklar. Biz de burada MHP Milletvekili Adayı olarak huzurlarınızdayız. Sizlerden inşallah bu seçimlerde de oylarınızı bekliyoruz” dedi.  

İşsizliği çözeceğiz

Kırşanlı; “24 Haziran seçimlerinden sonra güçlü bir hükümet, güçlü bir Cumhurbaşkanı ile inşallah dünyaya ses getirecek bir yönetim şekli oluşacak. Ülkemizde önemli sıkıntılar var. Yurt içerisinde birlik ve beraberliği sağlayabilmek en önemlisi. Yurt dışında ki bu bölücü terör örgütleriyle gerekli mücadeleyi sürdürmek. İlk olarak ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korumak zorundayız. Daha sonra da hem Bartın’ımızın hem de ülkemizin en büyük sorunu olan iş ve aş problemimiz var. Bunlara el atmak gerekiyor. Bunu çözmek ilimiz için o kadar zor değil. Organize Sanayi Bölgesinin genişletilmesi önemli bir adım olacaktır. Bir de madenlerimiz var. Ancak TTK şu anda en az işçi sayısıyla çalışıyor. Yer altındaki kömürlerimiz çıkartılmıyor. Bizim hedefimiz bu yeraltı kaynaklarının teknoloji ile birleştirilerek biran önce ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Biz madenlerimize işçi alınmasını sağlayacağız. Bunların yanında Bartın orman yönünden zengin bir il. Ormana entegre fabrikalarımız yok. Küre Dağları, Amasra ve İnkumu gibi herkesin göz bebeği olan turizm bölgelerimiz var. Buraları bir an önce faaliyete geçirmemiz lazım. Balıkçık, arıcılık, seracılık, kesme çiçeklik bizim ilimiz için çok uygun. Bu alanlar için herhangi bir çalışma yapılmıyor. Bizim bunlar hedeflerimiz. Bunlara biz el atacağız” diye konuştu.

4 ana branşta sürekli hizmet verilecek

Sağlıkçı olması nedeniyle sağlık alanındaki sorunları da yakinen bildiğini belirten Kırşanlı; “Kumluca ve Kozcağız’ın 112’ye ihtiyacı var. Bunlar çok zor değil. 2000 yılında ben Başhekim Yardımcısıyken o dönemde Sayın İl Başkanımız Cemal Akın ile birlikte hükümet ortağı olmamamıza rağmen Ulus ilçesine hastane açtık. Hem de bu devlet hastanesini Bartın’a bağlayarak 4 ana branşta mesai saatleri içerisinde hizmet vermeye başladık. Biz bunu Kozcağız ve Kurucaşile için 4 ana branşta sürekli hizmeti düşünüyoruz. Sağlık alanında ki sıkıntıları da biliyoruz. Halledilemeyecek şeyler değil. Eğer Allah bu görevi nasip ederse 6 ay içerisinde planlanıp yapılacak şeyler. Bunlar bizim için çok zor işler değil. İstedikten sonra yapılmayacak bir şey yok. Burada önemli olan birlik ve beraberlik içerisinde olmaktır. Yeter ki el ele vererek sorunları iletelim. Allah hepinizden razı olsun. Şimdiden verdiğiniz ve vereceğiniz oylar için teşekkür ediyorum. Ramazan ayınız mübarek olsun. Kadir Geceniz hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Bize vekil lazım

Son olarak konuşma gerçekleştiren Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ise; “Allah hepinizden razı olsun. Bu akşam iftar programını tertip eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sayın Başkanımız da bahsetti. Dediği gibi kendisiyle Ankara’ya gittik. Ankara’dan kısa sürede kamyon gelecek. Kardeş belediye olarak da bizler elimizden gelen desteği veriyoruz. Ancak bize bir vekillik lazım. Vekillik olduğunda bir değil birkaç kamyon gelir. İnşallah bu bölgemizde çok gelişir. İnşallah kol kola hep birlikte hizmetlerimize devam ederiz. Hayırlı Ramazanlar ve hayırlı bayramlar diliyorum” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535