• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 11 °C
  • Ankara 11 °C
  • Bolu 8 °C
  • Kastamonu 9 °C
  • Zonguldak 12 °C
  • Karabük 10 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Kumluca Belediyesi Kapalı Pazaryeri açıldı

Kumluca Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kapalı Pazar Yerinin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. 11 Mayıs 2017 tarihinde Kumluca belde merkezinde pazar yeri yapımı için başlatılan çalışmalar 7 ay gibi kısa bir sürede tamamlandı.
Kumluca Belediyesi Kapalı Pazaryeri açıldı

800 bin TL’ye mal oldu

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 2014 yılında Kumluca beldesini ziyareti sırasında vatandaşların pankart açarak talepte bulunduğu Kapalı Pazar Yeri 7 ay süren bir çalışmanın ardından düzenlenen törenle hizmete girdi. Toplamda 800 bin TL’ye mal olan Kapalı Pazar Yeri, hem bölge halkı hem de pazarcı esnafı tarafından son derece memnuniyetle karşılandı. Açılış töreninde yapan Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, söz verdikleri tüm projeleri gerçekleştireceklerini ve tüm projelerde Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın’ın en büyük destekçisi olduğunu belirterek, Kapalı Pazar Yerinin çevre düzenlemesi için de Başkan Akın’dan destek istedi. Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can’ın bu talebine karşılık Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Kapalı Pazar Yeri çevresinin asfaltlanması için Kumlucalılara söz verdi.

Yoğun katılım oldu

Açılış törenine Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Ulus Kaymakamı Recep Hasar, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Hasankadı Belediye Başkanı Zeki Erdoğan, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Ulus İlçe Müfütüsü Recep Hasar, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, MHP Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, MHP Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, Bartın Şehit Aileleri ve Gazileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ekrem Altunok, Bartın Ülkü Ocakları İl Başkanı Bünyamin Özgüroğlu, vatandaşlar ve pazarcı esnafı katıldı.

İnanmak başarmaktır

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törenin açılış konuşmasını Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can gerçekleştirdi. Konuşmasına Bartın Belediyesi Başkanı Cemal Akın’a verdiği destekten dolayı teşekkürle başlayan Can; “İnanmak başarmaktır diyerek 3 yıldır yaptığımız hizmetlerin 3. Projesi olan Kapalı Pazaryeri projesini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 2017 yılı mayıs ayında yapımına başladığımız ve 7 ay gibi bir sürede tamamladığımız Kapalı Pazaryerinin zemin betonu 250 bin TL’ye, çatı inşaatı 480 bin TL’ye, aydınlatması 40 bin TL’ye mal oldu. 15-20 bin TL civarında bir kamera sistemi de kurulacak. Çevresindeki atık su gideriyle birlikte toplam maliyeti ise 800 bin TL. 250 bin TL’yi beton işi bittikten sonra ilgili firmaya Belediyemiz bütçesinden ödemesini gerçekleştirdik. 480 bin TL’lik çatı ihalesinin 260 bin TL’sini Ocak ayının ilk haftası yine Belediyemiz bütçesinden ödemesini gerçekleştirecek” dedi.

Milyonluk projelere imza atar duruma getirdik

Can, “Çatı inşaatı için 250 bin TL İller Bankasından kredi talebinde bulunmuştuk. Kredi talebimiz henüz onaylanmadı. Onaylanırsa İller Bankası kredisiyle onaylanmazsa belediyemiz bütçesinden ilgili firmaya ödemesini yapacağız. Bu şekilde 800 bin TL’nin tamamı Belediyemiz bütçesinden karşılanmış olacak. Kumluca Belediyesine geldiğimizde Belediyemizi maaş ödenemez durumundan milyonluk projelere imza atar duruma getirdik. Bunu her şeyden önce sizlerin desteğiyle bizlere duyduğu güvenle gerçekleştiriyoruz. Yine Bartın Belediye Başkanımız Cemal Akın, her zaman olduğu gibi buranın yapımında da bizlere destek oldu. Temelini attık. Temel inşaatını açmak için iş makinası kiralamış olsaydık bunun maliyeti bize en az 50 bin TL olacaktı” diye konuştu.

Belediye Başkanımızın yine kapısını çalacağız

Çevre düzenlemesi yapılacağını söyleyen Başkan Can, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Buranın önceki halini biliyorsunuz. Yolunu yapıp çevre düzenlemesini gerçekleştirdik. Tonlarca asfalt altı malzeme döktük. Bunların maliyetini de hesaplarsak yaklaşık 100 bin TL. Sayın Başkanımızın bizlere katkıları oldu. Şimdi önümüzdeki yıl çevre düzenlemesini yapacağız. Yatılı bölge okulunun olduğu kısmı kilitli parke taşı, buradaki geniş alanı da kilitli parke taşı veya asfalt olarak yapıp çevre düzenlemesini de gerçekleştirmek istiyoruz. Bunu tabi biz yaparsak kilitli parke taşı yapmak zorundayız. Maliyeti Belediyemizden çıkacak. Asfalt olursa Bartın Belediye Başkanımızın yine kapısını çalacağız. İşin doğrusu biz bunun asfalt olmasını istiyoruz. Sayın Belediye Başkanımızın bize her zaman destek olduğu gibi bu konuda da bize destek olacaktır diye düşünüyoruz.

Kumluca’da ne yapıyorsak birlikte gerçekleştiriyoruz

Bu projenin bizim 3. projemiz olduğunu söylemiştik. İlk projemiz ilk yıl geldiğimizde var olan içme suyu sorununu çözüme kavuşturduk. Daha sonra açık alan sosyal tesis ve düğün salonunu yaptık. Devam eden projelerimiz arasında da mesire alanı, köprü, kapalı mekan fitness spor salonu projemiz var ve en son olarak da şehitler meydanı projemiz var. İnşallah 2018 içerisinde bu projeleri de tamamlayıp toplu açılış töreniyle de sizlerin hizmetine sunmak istiyoruz. Bu birlik ve beraberlik olduğu sürece de bunu başaracağımıza tüm kalbimle inanıyorum. Şunu bilmenizi istiyorum ki gece gündüz demeden gayretle sizlere verdiğimiz sözleri yerine getirmek için çalışıyoruz. Tabi ki sizlerin sabrı ve güveni bizler için çok önemli. Her şeyi birden yapma imkanımız yok. Zamanla sizlere verdiğimiz sözleri tek tek yerine getiriyoruz. Ben bizlere her daim destek olan Bartın Belediye Başkanımız Sayın Cemal Akın’a bir kez daha teşekkür ediyorum. Kumluca’da ne yapıyorsak birlikte gerçekleştiriyoruz.”

Gücümüzün yettiği her şeyi yapmaya çalışıyoruz

Başkan Can’ın konuşmasının akabinde kürsüye gelen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Kumluca’da gerçekten çok güzel hizmetlere imza atılıyor. ‘Bartın’ın 18 mahallesi var, Kumluca bizim 19. mahallemiz olacak’ demiştim. Bu da Bartın’a her mahalleye yapılacak hizmetin aynısını projeler doğrultusunda destek vereceğiz demekti. Bunun için de kanun gereği Kumluca’nın kardeş belediye olması için hem Kumluca Belediyesi’nin hem de Bartın Belediyesi’nin Meclis kararı alması gerekiyordu. Kanunlar çerçevesinde Bartın Belediyesi, kardeş belediyesine yardım ediyor. Bartın Belediyesi ağabeylik görevini yapmaya çalışıyor.  Kanunlar çerçevesinde gücümüzün yettiği her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Birçok şeyi beraberce yapmaya çalışıyoruz.

Belediye Başkanlığı rica makamı değil icra makamıdır

Burası çok güzel bir yer oldu. Ben de göreve ilk geldiğimde kapalı bir pazaryeri yapmıştım. Pazaryeri hem esnafımız hem de halkımız için çok önemli. Allah burayı hayırlı ve uğurlu eylesin, bundan sonra yeni hizmetler yapmayın da Belediye Başkanımız İsmail Can ve ekibine, bu hizmetleri yaparken de bize onlara yardım etmeyi nasip eylesin. Yapılan hizmetler kolaylıkla olan işler değil. Evinizden, aşınızdan, zamanınızdan ödün vermeniz lazım. Belediye Başkanlığı rica makamı değil icra makamıdır. İcra makamında bulunmak da kolay olmuyor. Zaman zaman tenkite de uğrarsınız ama bütün bunlara kulağınızı tıkayıp hizmete devam etmeniz gerekir. Biz de böyle yapmaya çalışıyoruz. Allah bizlere hep hizmet etmeyi nasip etsin.”

Emeği geçen herkese teşekkürler

Ulus Kaymakamı Recep Hasar da emeği geçen herkese teşekkür ederek “Kumluca Belediyesi’nce yapılan kapalı pazaryerinin çok derece maliyetli ciddi bir yatırım olduğunu gördük. Özellikle belde belediyelerimiz küçük bir bütçeyle vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet etme noktasından hareket ederek müreffeh bir seviyeye ulaşılması için yatırımlar yapılıyor. Bizim insanımız ne yazık ki dünden bugüne birçok konuda ihmal edildi, görmezden gelindi, hak ettiği değeri bulamadı. Ama artık vatandaşımız gerek merkezi yönetim tarafından gerek iktidarı, gerek muhalefeti tarafından hak ettiği değeri görmeye başladı. Vatandaşlarımızın yaşam standardının müreffeh seviyeye ulaşması için de tüm çaba ve gayretler gösterilmektedir. Bugün hizmete açılan kapalı pazaryerinde köylü teyzelerimiz yağmurdan, kardan korkmadan, ürünleri ıslanmadan satarak para kazanma ve ev ekonomilerine katkıda bulunma imkanını buldular. Buranın yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Konuşmaların ardından edilen dualarla birlikte Kumluca Belediyesi Kapalı Pazaryeri hizmete açıldı. Açılışın sonrasında da Başkan Akın ve beraberindeki protokol üyeleri pazaryerini gezerek esnafa hayırlı işler diledi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535