• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • Bartın 4 °C
  • Ankara 3 °C
  • Bolu 0 °C
  • Kastamonu 2 °C
  • Zonguldak 5 °C
  • Karabük 3 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

‘Kur darbesini de yeneceğiz’

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, ABD’nin Türkiye’ye karşı açtığı ekonomik savaş ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
‘Kur darbesini de yeneceğiz’

AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, ABD’nin Türkiye’ye karşı açtığı ekonomik savaş ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dünyaya özgürlük, demokrasi sunduğunu iddia eden ABD'nin, tüm dünyanın gözünün içine bakarak tehditler savurduğunu söyleyen Kalaycı; “Askeri ve sivil darbelerle başaramadıklarını şimdi ekonomik yollarla yapmaya çalışmaktadırlar. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları, milletimize kurulan tuzakları her zaman hep birlikte bozduk. Ekonomik manipülasyonlarla Türkiye’ye diz çöktürmek isteyenlerin hevesi boşa çıkacak. Bu badireden de daha çok güçlenerek çıkacağız” diye konuştu.

Biz tarih boyunca nasıl bir millet olduğumuzu dünyaya gösterdik

Türkiye'nin her geçen yıl büyüdüğünü ve ilerlediğini belirten Kalaycı; “ABD başkanı tarafından tehdit edilen Türkiye'nin geleceğe çok daha güçlü idealinden asla ve asla geri adım atmadığına şahitlik ediyoruz. Bu gelişim, bu dinamizm, yaşadığımız bu zorluklar bizi gelecekte çok daha güçlü kılacak buna inanıyoruz. Çünkü 15 Temmuz'da bizi vatanımızla ve bayrağımızla sınamaya çalıştılar ve biz canımızdan vazgeçtik. Böyle bir milleti bugün malıyla, parasıyla, dolarıyla sınamaya çalışıyorlar. Bu bir akıl tutulması olsa gerek. Bizi hiç tanımamış olduklarını burada bir kez daha anlıyoruz. Biz tarih boyunca nasıl bir millet olduğumuzu dünyaya gösterdik. Ekonomide spekülasyonlar yapılıyor. Birtakım korku senaryolarına asla fırsat vermeyelim. Bu badireden de güçlenerek, büyüyerek çıkarak yolumuza devam edeceğiz” diye konuştu.

Başarılamayanı başardık

AK Parti'nin 14 Ağustos 2001'de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde arkasındaki milyonlarla kutlu yolculuğa çıktığını, her seçimde başarılarını katlayarak artırdığını anlatan Kalaycı; “AK Parti olarak, 'Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' şiarıyla millete hizmet yolunda her türlü meşakkatle, badirelerle boğuşarak bugünlere geldik. Ülkemizin şahlanışının başlatıldığı o tarihten bugüne yapılamayanı yaptık, başarılamayanı başardık” dedi.

Hiçbir güç bizi yolumuzdan alıkoyamayacak

Kalaycı; “AK Parti ile Türkiye mazlum halkların ve İslam aleminin umudu haline geldi. Dünyadaki tüm gönüllere yürekten dokundu. İşte bu süreçte Türkiye'nin bölgesinde ve dünyada güçlenmesini hazmedemeyenler her türlü şer oyunlarıyla, hain emellerle ülkemizi, yıldırmak istemiş, eski Türkiye'ye döndürme hevesleri kursaklarında kalmıştır. Bir liderin arkasında milleti dimdik durdukça bu oyunları oynayanlar kaybetmeye daima mahkum kalacaktır. Askeri ve sivil darbelerle başaramadıklarını şimdi ekonomik yollarla yapmaya çalışmaktadırlar. 5 bin yıllık bir devlet geleneğine sahip milletimiz içi boş tehditlere asla pabuç bırakmayacaktır. 81 Milyon birlikte Türkiye olduktan sonra hiçbir güç bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Cumhurbaşkanımızın liderliği, 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' düsturu ile ülkemizi çok daha güçlü ve sağlam yarınlara taşıyacağımızın altını çizmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Bu milletin alnı ak, bu milletin başı dik

"Türk milletini 15 Temmuz'da tankla topla korkutamayanlar bugün dolarla falan korkutamayacaklar" diyen Kalaycı; “Bu milletin alnı ak, bu milletin başı dik. Biz kendini 1 dolara satmış hainlere fırsat vermedik, bundan sonrada da hiçbir hain plana fırsat vermeyiz. O yüzden vatandaşımız gereğini yapacaktır. Dolarını, avrosunu bütün dövizlerini Türk lirasına çevirmek suretiyle bu badireyi de milletçe atlatacağız inşallah" dedi.

Birlik ve dayanışmamızla en güçlü cevabı vereceğiz

İstiklal ve istikbali hedef alan tehditlere birlik ve dayanışmayla en güçlü cevabın verileceğinin altını çizen Kalaycı; "Milletimizin hizmetine sunduğumuz eserleri artırma ve ülkemizi büyütme yolundaki kararlılığımız, iç̧ ve dış̧ odaklar tarafından defalarca engellenmeye çalışılmış̧; kirli hesaplar taşıyan karanlık odaklar yürüyüşümüzü sekteye uğratmak istemiştir. Ancak devlet millet kaynaşmasının zaferi, Türkiye düşmanlarının en ağır mağlubiyeti olmuştur. Bugün de aynı şekilde istiklal ve istikbalimizi hedef alan saldırılara, tehditlere, şantajlara birlik ve dayanışmamızla en güçlü cevabı verecek; 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşacağız" diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535