• BIST 9507.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • Bartın 23 °C
  • Ankara 26 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 26 °C
  • Zonguldak 21 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Kurultay için Bartın delegeleri imza attı mı?

"Değişim ve Umut Kurultayı" adı altında Muharrem İnce destekçileri olağanüstü kurultay için imza toplamaya devam ediyor. Parti içince ciddi destek gören Muharrem İnce’ye Bartın kurultay delegelerinden destek verilip verilmediği merak konusu oldu.
Kurultay için Bartın delegeleri imza attı mı?

24 Haziran'daki seçimlerde istediği sonucu alamayan ve o gece oy sayısı konusunda adeta birbirine düşen Cumhuriyet Halk Partisi’nde Muharrem İnce destekçileri olağanüstü kurultay için imza toplamaya devam ediyor. 24 Haziran seçimlerinin ardından mağlubiyetin faturasını Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibine kesen CHP'li muhaliflerin olağanüstü kurultay için 625 imza toplaması yeterli olacak. Şu ana kadar toplanan imza sayısıyla ilgili açıklama yapılmazken, CHP’li muhalifler bu sayıyı fazlasıyla aşacaklarına inanıyor.

Merak konusu oldu

Bartın Kurultay Delegeleri CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, CHP Bartın İl Başkanı Hatice İlknur Erkan, CHP Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, CHP Amasra İlçe Başkanı Bora Işıkal ve Delege Harun Semiz’den değişim için imza verip vermedikleri ile ilgili açıklama gelmezken, sadece Milletvekili Bankoğlu tarafını belli etti.  Muhalif kanadında yer almayan Bankoğlu, 129 milletvekili, 59 il başkanının olağanüstü kurultay taleplerine karşı yaptığı açıklamaya destek veren bildiriye imza atarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destelediğini açıkladı. 4 Bartın delegesinin ise kurultay için imza verip vermediği merak konusu oldu.

Eski Milletvekili Yalçınkaya, İnce’nin ekibinde

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 2007 yılında yapılan seçimleri kazanarak o günden bu yana 4 dönemdir milletvekilliği yapan Rıza Yalçınkaya, 24 Haziran seçimlerinde aday olmayarak seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin ekibinde yer almıştı. Şubat ayında yapılan CHP Olağan Büyük Kongresi’nde de aday olan Muharrem İnce’nin çalıştığı ofiste görüntülenince ekibinde olduğu da belli olan Milletvekili Yalçınkaya’nın ismi İnce’nin bu kez Cumhurbaşkanlığı için aday olmasının ardından, olası bakan adayları arasında da anılmaya başlanmıştı. Önceki dönem Milletvekili Rıza Yalçınkaya’ya yakınlığıyla bilinen CHP Bartın İl Başkanı Hatice İlknur Erkan, CHP Merkez İlçe Başkanı Hacı Gölbucaklı, CHP Amasra İlçe Başkanı Bora Işıkal ve Harun Semiz’in imza vermesine kesin gözüyle bakılırken, önümüzdeki günlerde kurultayla ilgili sürecin netleşmesi bekleniyor.

Olağanüstü kurultay için imzalar toplandıysa getirsinler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay için imzalar toplandığına yönelik açıklamaya yanıt verdi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Lideri, ''Olağanüstü kurultay için imzalar toplandıysa getirsinler. Genel Merkez yerinde duruyor'' ifadelerini kullandı.

Partimize zarar veriyor

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının ardından yeni bir gelişme yaşandı. Partinin 59 il başkanı ortak açıklama ile olağanüstü kurultaya gerek olmadığını bildirdi. CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener partide devam süreçle ilgili; "Kamuoyu önünde sosyal medyada basın açıklamaları ve yürütülen olağanüstü kurultay için başlatılan imza süreci partimize zarar vermektedir. CHP İl Başkanları olarak kurultay tartışmalarının imza skoruna dönüştürülerek kamuoyu önünde yapılmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

129 milletvekili Kılıçdaroğlu'na desteğini açıkladı

Son olarak da CHP'li milletvekilleri kurultay tartışmalarıyla ilgili olarak ortak bir açıklama yaptı. 129 milletvekili Kılıçdaroğlu'na desteğini açıklarken, 12 milletvekili ise imza koymadı. Kılıçdaroğlu’na desteği açıklayan isimler arasında CHP Bartın Milletvekili Aysu Banoğlu da yer aldı.  Milletvekili Bankoğlu tarafından okunan bildiride özetle şunlar yer aldı: " Bugün Kurultay tartışmalarına odaklanmanın ve ülkenin gerçek gündeminden uzaklaşmanın doğru olmadığı kanaatindeyim. Geldiğimiz süreçte kurultay toplanmasına yönelik imza sayıları üzerinden bir algı oluşturmanın ve bu tartışmayı devam ettirmenin partimize ve ülkemizin aydınlık geleceğine zarar verdiği aşikârdır.”

İnce’den zehir zemberek açıklama

İl Başkanları ve Milletvekilleri tarafından yapılan Kılıçdaroğlu'na destek açıklamaların ardından Muharrem İnce zehir zemberek açıklama yaptı.  İnce, sosyal medyadan paylaştığı mesajda ilk kez 'genel başkan olacağım' ifadesini kullandı. İnce; "Partimdeki gelişmeleri ibretle ve üzülerek izliyorum. Koltuğa yapışanlar kalkmamak için her yolu deniyor" dedi. Bu açıklamanın ardından CHP'de 129 milletvekili, il başkanının olağanüstü kurultay taleplerine karşı yaptığı açıklamaya destek geldi. Vekillere de cevap veren İnce, 'Kimse üzülmesin, o arkadaşlarımın da genel başkanı olacağım' dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535