• BIST 8213.76
  • Altın 1651.052
  • Dolar 27.3076
  • Euro 28.7583
  • Bartın 27 °C
  • Ankara 28 °C
  • Bolu 25 °C
  • Kastamonu 25 °C
  • Zonguldak 24 °C
  • Karabük 26 °C
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Başkan Fırıncıoğlu’ndan Alınan Tedbirler İle İlgili Açıklama
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Başkan Fırıncıoğlu’ndan Alınan Tedbirler İle İlgili Açıklama

Maden, BASAD’ın faaliyetlerini anlattı

Bartın Spor Adamları Derneği Başkanı Mehmet Maden, Bartın Spor Adamları Derneği’nin kurulduğu günden bugüne kadar gerçekleştirdiği faaliyetlerini değerlendirdi.
Maden, BASAD’ın faaliyetlerini anlattı

Bartın Spor Adamları Derneği Başkanı Mehmet Maden, spor adına güzel ortamların yaratılabilmesi, projeler geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi amacıyla kurulan Bartın Spor Adamları Derneği’nin faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Maden; “Derneğimizin kuruluşu için 2.5 yıl çalıştık. Uzun süredir ilimizde eksikliğini hissettiğimiz sporun içinden gelmiş değerli insanların dayanışması, kaynaşması, yardımlaşması ve spor adına güzel ortamların yaratılabilmesi, projeler geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi düşüncesiyle ''BASAD'' Bartın Spor Adamları Derneği'ni kurma kararı aldık. Zaman zaman toplantılar yaptık. Zaman zaman projeler üretmeye çalıştık” dedi.

Gerekli sayıya ulaştığımızda takımımızı kuracağız

Ampute futbol takımı kurulmasıyla ilgili bilgiler veren Maden: “İlimizde olmasını çok istediğimiz engelli kardeşlerimize yönelik ampute futbol takımı için önemli aşamalar katettik. Ancak Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile yaptığımız çalışma sonrası ilimizde koldan ve ayaktan engelli arkadaşlarımızdan takım oluşturmak için bilgi istediğimizde bizlere verdikleri listede kol ve bacaktan engelli olup da başka organlarından rahatsız olan arkadaşlarımız olduğunu tespit ettik. 16 arkadaşa ulaşmakta sıkıntı çektik. Tabi araştırmaya devam ettik. İl dışından komşu illerden bulalım dedik. Tabii bu da ekonomik güç isteyen bir durum. Bu nedenle bu çalışmamızı gerçekleştiremedik. Ancak vazgeçmiş değiliz. Gerekli sayıya ulaştığımızda takımımızı kuracağız. Bu projelerimiz içerisinde” şeklinde ifade etti.

Tüm branşlarla ilgili yapılması gerekenleri açıklayacağız

Altyapı eksikliğini giderebilmek için proje çalışması yaptıklarını söyleyen Maden: “İlimizde altyapı eksikliğini gördük. Altyapısal çalışmanın nasıl yapılacağıyla ilgili projeler hazırladık. Bu konuda eksiklik olduğunu herkes biliyor. Yaz okulları açıp çalışmalar yapılıyor. Ancak bunlar yetersiz kalıyor. Çünkü ilimizdeki lokomotif takımda Bartınlı sporcuların olmadığını görüyoruz. Bu çalışmalar verimli olsa Bartınspor’da Bartın’ın sporcularının oynadığını görürüz. Bu nedenle projeler ortaya koyup bu sorunu çözmeyi hedefleyen bir derneğiz. Şu anda da projeli bir çalışmamız var. Bu çalışmamızın içerisinde de sporun tüm branşlarıyla ilgili yapılması gerekenler var” dedi.

Bartın’da bir ilki gerçekleştirdik

Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi ile ilgili de görüşlerini sile getiren Maden: “2015-2016 sezonunda Bartın’da bir ilki gerçekleştirdik. Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi adıyla organize edilen bölgeler arası lige katıldık. İmkanlarımız kısıtlı olmasına rağmen çok iyi mücadele ettik. 80 spor kökenli arkadaşımızı lisanslandırdık. Haftada iki defa antrenman yapmasını ve geçmişe yönelik anıların yaşanmasını sağladık. Tüm arkadaşlarımız memnun kaldılar. Tabii ekonomik yönden büyük külfet getirdiği için bir ara vermeye karar verdik. Önümüzdeki yıl inşallah yine bu ligde mücadele edeceğiz. Spor kökenli birçok arkadaşımız var. Bunları organize etmek gerekiyor. Bu yıl Kozcağız Belediyespor bu lige katıldı. Orada oynayan arkadaşlarımız da bizim lisans çıkarttığımız kardeşlerimiz. Onlara da bu vesileyle başarılar diliyorum. Gerçekten çok güzel bir organizasyon. Böyle bir organizasyonu düzenleyen federasyonu teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti.

Geçmişte spor yapan büyüklerimize teşekkür belgesi verdik

Maden; “Bizler dernek olarak geçmişte Bartın’da spor alanında faaliyet göstermiş 60 yaş ve üzeri sporcularımıza geçmişteki hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkür belgesi verdik. Bunu geleneksel hale getirip geçmişte spor yapmış tüm büyüklerimizi onure etmeye devam edeceğiz” dedi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • İmza Töreni Yapılacak02 Eylül 2023 Cumartesi 17:14
  • Kampanyaya bir destek de Uğur Karakaya'dan25 Ağustos 2023 Cuma 14:24
  • Başkan Turnuvaya Tüm Halkı Davet Etti25 Ağustos 2023 Cuma 10:22
  • Başkan Dursun Antrenmanı İzledi24 Ağustos 2023 Perşembe 16:22
  • TFF Açıkladı; Direkt Olarak TFF 3. Lig’e Yükselecek24 Ağustos 2023 Perşembe 15:50
  • Son Başvuru Tarihi 31 Ağustos24 Ağustos 2023 Perşembe 15:43
  • Gökhan Baladin İmzayı Attı24 Ağustos 2023 Perşembe 15:30
  • Bartınspor'dan Vali Nurtaç Aslan'a ziyaret16 Ağustos 2023 Çarşamba 09:33
  • Bartınspor kombine bilet satışına başladı16 Ağustos 2023 Çarşamba 09:25
  • Kadın Milli Takım Antrenörü Demir'den Bakan Tunç'a ziyaret21 Temmuz 2023 Cuma 10:28
  • Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0551 120 3535