• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Bartın 21 °C
  • Ankara 18 °C
  • Bolu 19 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Maden, İl Özel İdare Master Yolspor’un Veteranlar Ligi’ne katılmasını eleştirdi

BASAD Başkanı Mehmet Maden, Bartın İl Özel İdare Master Yolspor’un Amatör spor organizasyonlarına katılmak yerine BASAD Veteran takımına karşı merkezde alternatif takım kurulup Türkiye Masterler ve Veteranlar Ligi’nde mücadele edecek olmasını eleştirdi.
Maden, İl Özel İdare Master Yolspor’un Veteranlar Ligi’ne katılmasını eleştirdi

Bartın Spor Adamları Derneği Başkanı (BASAD) Mehmet Maden, Bartın İl Özel İdare Master Yolspor’un2015-2016 sezonunda derneğimiz bünyesinde kurulan ve lige katılan BASAD Veteran takımına karşı merkezde alternatif olarak takım kurulup Türkiye Masterler ve Veteranlar Futbol Ligi’nde mücadele edecek olmasını eleştirdi. Başkan Maden, Bartın İl Özel İdare Master Yolspor’un Veteranlar Futbol Ligi yerine 2017-2018 futbol sezonunda Bartın İl Özel İdare Yolspor 1. amatör kümede mücadele etmesi gerektiğini belirterek, çözümün OSB, SANKO ve Özel İdare adında krum takımları kurmaktan geçtiğini ifade ederek, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nu göreve davet etti.

İlimizdeki spor faaliyetlerinin içinde neden yoklar?

İl Özel İdare Yolspor’un BASADN Veteran Takımı olmasına rağmen lige katılım sağlamasını eleştiren Maden; “23-24 Eylülde başlayacak olan Bölgesel Amatör Lig 6. Gurupta mücadele edecek Bartınspor’un deplasmanda rakibi Kastamonu İl Özel İdare Yolspor. Bu isim bizlere örnek olmalı çünkü Bartın İl Özel İdare Yolspor da federe kulüp olması asabiyle yani Bartın ASKF’ye üye olmasına rağmen yıllardır ASKF’nin düzenlediği spor organizasyonları içinde yer almaktan sebebi bilinmez imtina etmiştir. İlimiz Özel İdare Yolspor kulübü ASKF’nin düzenlediği spor organizasyonlarında aktif olmayıp pasif durumda kalarak Bartındaspor’a olumsuz yönde katkı sağladığı ortadadır. Diğer taraftan ASKF’nin böyle bir kurum takımının ilimizdeki spor faaliyetlerinin içinde neden olmadığını sorgulamaması da İl Özel İdare Yolspor kulübünün pasif durumuna destek anlamındadır” şeklinde konuştu.

Hakaret niteliğinde

Maden, açaıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı; “Amatör branşlarda kurum takımlarının ASKF’lerin düzenlediği organizasyonlara farklı heyecanlar katacağı kaçınılmazdır. Durum böyle iken 2015-2016 sezonunda derneğimiz bünyesinde kurulan ve lige katılan BASAD Veteran takımına karşı merkezde alternatif Bartın İl Özel İdare Master Yolspor olarak takım kurup Veteranlar Liginde mücadele etmek aynı kulübün daha önceki yıllarda ASKF bünyesinde alt yaş guruplarında yani futbol branşında amatör kümede göstermiş olduğu faaliyetlere de bir anlamda hakaret niteliğindedir. Tabii ki bir kulübün farklı yaş ve branşlarda faaliyet göstermesi (Veteranlar Ligi) hakkı vardır. Ancak bu hak o kulübe üye olduğu ASKF tarafından bir başka federasyonun (TMVFL) bünyesinde organize edilen lige katılmak için Bartın ASKF’nin izni ile kabil olması gereklidir.

TMVFL talimatına uygun değil

Özel İdare Yolspor’un katılacağı TMVFL talimatları aynen şöyle der; ‘TMVFL ligine iştirak eden kulüpler bir başka federasyonun düzenlediği lige asla katılamazlar. Bu durum oyuncular içinde aynıdır. Yani TMVFL liginde oynayan oyuncular bir başka federasyonun organize ettiği ligde oynayamazlar. Başka federasyonun organize ettiği ligde oynayan oyuncularda TMVFL liginde oynayamazlar.’ Şimdi sporda kalıcı başarıları istiyorsak, spor yöneticilerin spor kural ve talimatlarını harfiyen uygulamaları, etik kurallarına göre hareket etmeleri gerekmektedir.

İl Özel İdare Yolspor 1. amatör kümede mücadele etmeli

Aksi düşünülecek olursa Bartın İl Özel İdare Yolspor Kulübü veteranlar olarak 40 yaş ve üstü liglerde ikinci baharı yaşayacağız derken gelir karşımıza Kastamonu İl Özel İdare Yolspor da ilkbaharı yaşar ve BAL liginde çatır çatır mücadele eder. Tabi Kastamonuspor da profesyonel ligde. Yıllardır Bartınspor’un profesyonel lige neden çıkamadığını inşallah şimdi anlamışızdır. Evet amatör kümedeki kurum takımlarının çokluğu o kümedeki rekabeti artıracak ve imkansızlıklarla ligi yarıda bırakıp ligden çekilen takımlar yerine güçlü ve mücadeleci takımların o ligde yer alması ileriye dönük kaliteli sporcuların yetişmesine ve kalıcı başarıların yakalanmasına katkı sağlayacaktır. 2017-2018 futbol sezonunda Bartın İl Özel İdare Yolspor 1. amatör kümede mücadele etmelidir. ASKF yönetimi de bunu sağlamalıdır. OSB-SANKO-Özel İdare. Alın size 3 kurum takımı. Kıssadan hisse.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535