• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • Bartın 8 °C
  • Ankara 6 °C
  • Bolu 5 °C
  • Kastamonu 6 °C
  • Zonguldak 8 °C
  • Karabük 8 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

‘MBSTS imamlara zulümdür’

Bartın Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal, Ulus İlçe Müftülüğü tarafından hizmet içi eğitim programı kapsamında Abdipaşa Merkez Camiinde Ezanı Güzel Okuma Seminerinde eğitim gören imam hatiplere yönelik kahvaltı programı düzenledi.
‘MBSTS imamlara zulümdür’

Ulus İlçe Müftülüğü tarafından hizmet içi eğitim programı kapsamında Abdipaşa Merkez Camiinde Ezanı Güzel Okuma Semineri gerçekleştiriliyor. 4 hafta boyunca devam edecek olan kursların sonunda Abdipaşa beldesinde görev yapan imamlara yönelik 80 saatlik eğitim verilmiş olacak. Abdipaşa Merkez Camii İmam Hatibi Nihat Sevingün tarafından verilen eğitimlerde 20 kursiyerin makamlara uygun güzel ezan okumasını sağlamak amaçlanıyor.

Mehmetçikler için dua edildi

Yoğun ilginin olduğu 2.hafta kurslarını ziyaret eden Bartın Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal, seminerde eğitim gören imam hatiplere yönelik kahvaltı programı düzenledi. Abdipaşa Merkez Camiinde gerçekleştirilen kahvaltı programında Şef Muammer Duman, Türk Diyanet Vakıf-Sen İl İşyeri Temsilcisi Yasin Karalıoğlu, Türk Diyanet Vakıf-Sen Ulus İlçe İşyeri Temsilcisi Ramazan Doğan, Abdipaşa Merkez Camii İmam Hatibi Nihat Sevingün ve kursiyer imam hatipler katıldı. Sohbet havasında geçen programda Afrin’de devam eden operasyonda görev alan Mehmetçikler için dua edildi.

img_8976-001.jpgAmaç makam, bilgi ve becerilerini geliştirmek

Düzenlene kurs ile ilgili bilgiler veren Abdipaşa Merkez Camii İmam Hatibi Nihat Sevingün; “Bu tür hizmet içi kurslarının ihtiyaca binaen arkadaşların makam, bilgi ve becerilerini geliştirmek 5 vakit 5 makam olarak daha güzel ezen okumalarını sağlamak amacıyla düzenleniyor. Mesela sabah ezanı için Saba Makamı, öğle ezanı için Uşşak Makamı, ikindi ezanı için Rast Makamı, akşam ezanı için Segah Makamı ve yatsı ezanı için Hicaz Makamı kullanılmaktadır. Görevimiz bu makamları belirginleştirmek ve güzelleştirmektir. Bu nedenle de bu kurslar düzenlenmektedir” dedi.

img_8962.jpgBu tür kurslar büyük önem taşıyor

Sevingün; “Türkiye çapında yerel il veya ilçe müftülüğü tarafından bu tür çalışmalar yapılıyor. Bu arada imam arkadaşların makam bilgi ve becerileri de geliştiği için sesli kılınan namazlarda yani sabah, akşam, yatsı, Cuma ve bayram namazlarında bu makamları daha güzel kullanıyorlar. Bu nedenle bu tür kurslar büyük önem taşıyor. Bu önemi bilerek eğitimlerimizi sürdürüyoruz” diye konuştu.

img_8967.jpgHiçbir kurumda böyle bir sınav sistemi yok

Sevingün’ün konuşmasının akabinde Türk Diyanet Vakıf-Sen İl Temsilcisi İsmail Ünsal, imamların soruları üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı(MBSTS) ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı haricinde hiçbir kurumda böyle bir sınav sisteminin olmadığını söyleyen Ünsal, MBSTS’nin imamlara zulüm olduğunu ifade etti.

img_8961.jpgNeden gerek duyuluyor?

Ünsal; “Türk Diyanet Vakıf-SEN Sendikası olarak; MBSTS sınavlarının görevliye bir faydasının olmadığını, görevliyi rencide ettiğini, sınav stresinden ve maddi külfetinden başka bir getirisinin olmadığı kanaatini taşıyoruz. Bunun için MBSTS sınavlarına kökten karşı duran bir sendikayız. Bu sınavların iptal edilmesi ve yürütmenin durdurulması için mahkemeye taşımış bir sendikayız.
Çünkü MBSTS sınavları görevliyi maddi ve manevi olarak rencide etmektedir. Görevliyi Başarılı veya Başarısız duruma düşürmektedir. Görevliye faydasından çok zararı vardır. Ayrıca bu sınav sistemi hiç bir kurumda da yapılmamaktadır” dedi.

img_8959.jpgGörevliye dayatılan bir sınav sistemi

Bu sistem yerine kıdemin esas alınması gerektiğini söyleyen Ünsal; “Bu sınav sonuçlarına göre alınacak puanlar ne olursa olsun gerek nakil olmak, gerekse hacca ve umreye gitmek için tekrar mülakatlar yapılmaktadır. Bu sınav görevliye bu haliyle bir zulümdür. Oysa Diyanet İşleri Başkanlığı Liyakat ve kıdemin esas alındığı bir sistemi kurum çalışanlarına uygulamalı ve hakkaniyeti bu şekilde sağlamalıdır. Bu sınav yetkili sendika tarafından kurum idari kurullarına taşınarak uygulaması sağlanmış görevliye dayatılan bir sınav sistemidir. Diyanet çalışanlarının bu durumu dikkate alarak sendikal üyeliklerini gözden geçirmelerini ve daima görevlinin yanında olan, din görevlilerinin lehine çalışma yapan Türk Diyanet Vakıf-Sen Sendikasını tercih etmelidir” diye konuştu.

img_8966.jpgAllah ordumuzu muzaffer eylesin

Afrin’de devam eden harekâta da değinen Ünsal; “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Zeytin Dalı Harekâtımızı başarıyla sürdürüyor. Ülkemiz zorlu bir süreçten geçiyor. Bu zorlu süreçte bizlere düşen birlik ve beraberliğimizin sağlanmasıdır. Bizler üzerimize düşen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hepimize düşen görev de budur. Vatanımız, milletimiz, birlik ve beraberliğimiz tehlikeye girdiğinde bütün dünya bilmelidir ki bu vatanın bütün evlatları askerdir. Bu unutulmamalıdır. Vatanımızın bekası için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı dilerim. Milletimizin başı sağ olsun. Allah’ım vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için kahraman güvenlik güçlerimizin ve yiğit askerlerimizin başlattığı harekâtı hayırlı eylesin. Allah ordumuzu muzaffer eylesin” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535