• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • Bartın 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • Bolu 11 °C
  • Kastamonu 12 °C
  • Zonguldak 14 °C
  • Karabük 13 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Meclis Başkanı Dursun, bütçeye konulan makam aracını kabul etmedi

İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantılarının sekizinci Birleşimi Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığında yapıldı. 2018 Yılı Performans Planının görüşülmesine devam edilen oturumda İnsan Kaynakları, Yazı İşleri ve İmar Müdürlüğü’nün planı görüşüldü. 
Meclis Başkanı Dursun, bütçeye konulan makam aracını kabul etmedi

‘Ben eski araca da binerim yeter ki yol yapılsın’

İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantılarının sekizinci birleşimi İl Genel Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında yapılan oturumda İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nün 10 milyon 578 bin TL’lik öngörülen bütçesi, Yazı İşleri Müdürlüğü’nün 900 bin TL’lik öngörülen bütçesi ve İmar Müdürlüğü’nün 415 TL’lik öngörülen bütçesinin 2018 Yılı Performans Planı görüşüldü. Görüşmelerin sonunda 3 müdürlükten havuza 541 bin TL aktarıldı. İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nün 2018 yılı bütçe planı görüşülürken mikro kredi programı, İmar Müdürlüğü planında İl Özel İdaresi’ne ait yat ve Yazı İşleri Müdürlüğü bütçe planında da idareye alınacak olan 2 adet makam aracı gündeme geldi.  Mikro kredi programına 2018 yılı için 45 bin TL ayrılırken, yat bakımı için de bütçeden 30 TL para ayrıldı. 250 bin TL’ye mal olacak olan 2 adet makam aracı ise İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun tarafından şuan için ihtiyaç olmadığı gerekçesiyle havuza aktardı. Başkan Dursun; “İl Genel Meclisi Başkanı olarak taşıt istemiyorum. Ben eski araca da binerim. Bu çok önemli değil. Biz o araçlara vereceğimiz parayla daha fazla yol yapalım. Bu paraları yatırımda kullanalım. Bu paranın benim makam aracımda değil de vatandaşın hizmetinde kullanılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum” dedi.

Mikro krediye 45 bin TL ayrıldı

İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nün 2018 yılı bütçesi 10 milyon 578 bin TL bütçe öngörüldü. Söz konusu müdürlüğün bütçesinden havuza 271 bin TL aktarıldı. İl Özel İdaresi tarafından öncelikle dar gelirli vatandaşlarımıza bilgi, beceri ve yeteneğini kullanarak kendi adına geçimini sağlayacak, evine gelir getirici bir faaliyette bulunacak bir iş yapabilmesine imkan sağlamak amacıyla verilen Mikro kredi programı için İnsan Kaynakları bütçesi görüşüldüğü sırada 45 bin TL bütçe ayrılması dikkatlerden kaçmadı. Mikro krediye önem verdiklerini belirten Meclis Başkanı Kenan Dursun; “İnsan Kaynakları Müdürlüğü’nün planı üzerinde uzun süre görüşmeler yaptık. Bu müdürlükten havuza aldığımız paraları yatırıma dönüştüreceğiz. Biz hizmeti artırabilme derdindeyiz. Müdürlüklerimiz zor durumda kalmadan bütçedeki fazlalıkları alıyoruz. Mikro krediye ayrılan para ifade edildi. Büyük önem veriyoruz. Bu paradan havuza aktarma yapmıyoruz. 2018 yılı için 45 bin TL ayırdık. 2017 yılında 10 kişi krediye başvurdu. 2017 yılından ayrılan paradan 11 bin TL kaldı. Bu parayı da isteyen vatandaşlara vereceğiz” şeklinde ifade etti.

Vebalden herkes sorumlu

Geçici işçi statüsüne sıcak bakmadığını söyleyen Başkan Dursun; “Geçici işçi statüsüne sıcak bakmadığımı defalarca ifade etmiştim. Hatta İl Özel İdaresi’nde geçici işçi diye bir şey olmasın demiştim. Ancak değişen bir şey olmadığını görüyorum. Yine geçici işçiler için ayıracağımız parayı konuşuyoruz. Hem işçi zorlanıyor hem de biz zorlanıyoruz. İşçileri belli bir süre görevlendiriyoruz. Burada hepimiz hakka da giriyoruz. Bu vebalden herkes sorumlu. Çözülmesini arzu ederdim. Ancak yine önümüze geldi. Bir şirket kurma işi halledilemedi. Şirket kurulsa bu sıkıntılar olmayacak. Parke tesisi yapıyoruz. Belediyeler bizden parke taşı satın alacak. Bu altıkları taşların faturalarını da isteyecekler. Şirket olmadığı için faturayı nasıl keseceğiz? Bu konu çözülemeyecek bir şey de değil” diye konuştu.

Yatın var mı derdin var

İmar Müdürlüğü’nün 2018 yılı bütçesi 415 bin TL öngörüldü. Bu müdürlükten havuza para aktarılmadı. İmar Müdürlüğü’nün bütçe planının görüşüldüğü sıra İl Özel İdaresi’ne ait yatın bakım masrafları gündeme geldi. Vali Seyfettin Azizoğlu döneminde alınan yatın 30 bin TL bakım masrafı olduğunu belirten Başkan Dursun; “Yatın mı var derdin var. Her yıl bakımı yapılmak zorunda. Bakım yapılmazsa çürür gider. İmalat maliyetine bu tekne yaptırıldı. Halis niyetlerle alındı. Ancak çok faydalı olduğunu düşünmüyorum. Bir kez daire personeli dolaştı. Ben daha hiç binmedim. Yani demek istediğim ırmak gezintisinde bin TL’ye tüm ırmağı gezdiriyorlar. İleriye dönük kalması gereken bir şey değil. Faydası yok” şeklinde konuştu. 

Araçlara vereceğimiz parayla daha fazla yol yapalım

Son olarak İmar Müdürlüğü’nün 2018 yılı planı değerlendirildi. Söz konusu müdürlüğün bütçesi 900 bin TL öngörüldü. Bütçeden 270 bin TL havuza aktarıldı. Planın görüşüldüğü sırada 2 adet kara taşıtı alınması ile ilgili ayrılan 250 bin TL’lik bütçeyi değerlendirdi. İl Genel Meclisi Başkanlığı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği’ne kara taşıtı alınması için 250 bin TL ayrıldığı belirtildi. Başkan Dursun, konuyla ilgili açıklamasında; “İl Genel Meclisi Başkanı olarak taşıt istemiyorum. Ben eski araca da binerim. Bu çok önemli değil. Biz o araçlara vereceğimiz parayla daha fazla yol yapalım. Bu paraları yatırımda kullanalım. Şuan ki aracımız ihtiyacı karşılıyor. Lükse gerek yok. 250 bin TL’nin tamamını havuza alalım. İsraf etmeden elimizdeki parayı ihtiyacı olan noktalarda kullanmalıyız. Nasıl diğer müdürlüklerden havuza para aktarıyorsam kendimden de fedakârlık yapmam lazım. Bu paranın benim makam aracımda değil de vatandaşın hizmetinde kullanılmasının daha doğru olacağını düşünüyorum” dedi. Görüşmelerin sonunda 3 müdürlükten toplamda 541 bin TL havuza aktarıldı.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535