• BIST 9548.09
  • Altın 2494.418
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.537
  • Bartın 25 °C
  • Ankara 22 °C
  • Bolu 23 °C
  • Kastamonu 22 °C
  • Zonguldak 24 °C
  • Karabük 23 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Meclis Başkanı Dursun, köy ziyaretinde müjdeyi verdi

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Hatipler Köyü’ne gerçekleştirdiği ziyarette Mugada Plajı ile Hatipler Plajını birleştirmek amacıyla başlatılan yol çalışmalarının bu yaz tamamlanacağının müjdesini verdi.
Meclis Başkanı Dursun, köy ziyaretinde müjdeyi verdi

‘Mugada ile Hatipler bağlantı yolu bu yaz tamamlanacak’

İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun’un yoğun çabaları sonucu hayata geçirilen Mugada Plajı ile Hatipler Plajını birleştiren bağlantı yolu projesinde yol açma çalışmaları tamamlandı. Her iki plajı birbirinden ayıran ormanlık alanda Orman İşletme Müdürlüğü tarafından başlatılan kesim çalışmalarının ardından yaz sezonunun başlamasıyla birlikte 1850 metre olan yol parke taşı ile yapılacak. İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Hatipler Köyü’ne gerçekleştirdiği ziyarette bu yol ile ilgili kendisine iletilen soru üzerine yol çalışmalarının bu yaz tamamlanacağının müjdesini verdi.

Yolun altyapı çalışmalarını yapacağız

İki denizin bu bağlantı yolu ile birleştirileceğini söyleyen Dursun; “Mugada Plajında yaz aylarında büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Mugada’da gerçekleştirmiş olduğumuz yeni düzenlemelerin sonucunda ortaya çıkan güzelliklerin vatandaşlarımız tarafından çok hissedilir olması ve buraya talebin yoğunlaşması bize buradaki plajın yetersiz kaldığını gösterdi. Bu yoğunluğu Hatipler plajına kaydırmak için bu yol çalışması büyük önem taşıyor. Yani iki sahili birleştirmiş oluyoruz. Bu yolu 2015 yılında programımıza aldık. Hemen Ormanlık alanda Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kesim çalışmaları başlatıldı. Şimdi yolun altyapı çalışmalarını yapacağız. Çalışmalar tamamlandığında da üst yapıyı yapıp ulaşıma açacağız.  Hatipler ve Mugada’yı birbirine bağlayan bu yolu bu yaz bitireceğiz. Irmak üstüne yapacağımız menfezle bu yolu trafiğe açacağız” dedi.

img_5438.jpg

Filyos Projesi bu bölgeye daha da değer kazandırdı

Dursun; “Filyos Projesini de düşünecek olursak bu bölgede büyük bir yoğunluk yaşanacak. Bu projeye sahil bölgemizi hazırlamaya çalışıyoruz. Şu anda Güzelcehisar, Karamazak ve Beşköprü yollarında genişletme çalışması yaptık. Sahil yollarımızı daha geniş ve standardı yüksel bir yola kavuşturacağız. Kilitli Parke Taşı Üretimi ve Kutu Beton Tesisinin de faaliyete geçmesiyle yol ve ulaşım anlamında yatırımlarımız hızlanacaktır. Bu bölgeyi Filyos’a entegre edeceğiz. Oradaki sanayiden bölgemizi ve ilimizi faydalandıracağız. Bunu önümüzdeki dönem yapacağız. Orada çalışan beyaz yakalıları buralara getireceğiz. Sahil köylerimiz çok şanslılar. Filyos Projesi bu bölgeye daha da değer kazandırdı. Biz Özel İdare olarak turizm noktasında çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bu bölgeye gelip yatırımların santral için yapıldığını söylediler. Ancak bizim böyle bir düşüncemiz olmadığını hep ifade ettik. Bu yatırımlarımızı sadece ve sadece turizmin gelişmesi için yapıyoruz. Bölgemizi Filyos’a entegre edebilmek için yapıyoruz. Santral falan bizim gündemimizde yok. Bizim tek derdimiz sizlere hizmet edebilmek” diye konuştu.

img_6675-001.jpg

Törenle tapularını teslim edeceğiz

Sorumluluk alanlarındaki sahillere büyük önem verdiklerini söyleyen Dursun: “Bölgenin kalkınmasını sağlayabilmektir. Mugada, Hatipler, Çakraz, Büyükkızılkum ve Güzelcehisar bu bölgenin sahilleri. Buralarda öncelikle Mugada da başlatmış olduğumuz 18 uygulamasını da yaparak orada önemli adımlar attık. Şimdi aynısını diğer sahillerimizde uyguluyoruz. 2015 yılında yapmış olduğumuz çalışmalarla Mugada'da 27 hektarlık alanda yeni imar planı çalışmasını bitirerek bunu yanında 18 uygulamasını da yaparak orada yeni bir Mugada oluşturduk. Şu anda yeşil alanları belli yolları belli sosyal tesisleri yapılacağı yerler belli planlanmış bir Mugada var. İnşallah tüm sahillerimiz de aynı şekilde olacaktır. Şu anda Güzelcehisar ve Büyükkızılkum’da çalışmalar yapılıyor. Hatta 18 uygulaması sonrası bu sahillerimizde 53 parselin tapusu hazır. İnşallah törenle tapularını teslim edeceğiz” şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535