• BIST 8897.39
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • Bartın 15 °C
  • Ankara 12 °C
  • Bolu 9 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 13 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Meclis Başkanı Dursun’a muhtarlardan tam destek

AK Parti’de İl Genel Meclisi başvuruları devam ederken İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, İl Genel Meclisi Üyeliği için partisinden aday adayı olarak başvuruda bulundu.
Meclis Başkanı Dursun’a muhtarlardan tam destek

AK Parti’de İl Genel Meclisi başvuruları devam ederken İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, İl Genel Meclisi Üyeliği için partisinden aday adayı olarak başvuruda bulundu. Merkez İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen törenle başvuru evraklarını teslim eden Dursun’a muhtarlar büyük destek verdi. Merkez İlçe Başkanlığı’nın toplantı salonuna sığmayan katılımcılarla yakından ilgilenen Başkan Dursun, başvurusu sonrası tebrikleri tek tek kabul etti. Törende yaptığı konuşmasında da katılım sağlayan köy muhtarlarına teşekkür eden İl Başkanı Kalaycı, şu ifadeleri kullandı; “31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimde İl Genel Meclisi için ben de Partimizden başvurumu yaptım. Ben yeni bir İl Genel Meclis Üyesi değilim. 2009’dan bugüne bu kurumun içerisinde Meclis Üyeliği ve Meclis Başkanlığı görevi yaptım. Bu süre zarfında büyük tecrübeler edindim. Burada uzun yıllar siyaset yapan biri olarak devleti ve bürokrasiyi tanımada bu süre benim için çok önemli bir eğitim, kendimi geliştirmem için de bir fırsat oldu. 5 yıldır Meclis Başkanlığı görevini yürütüyorum. 10 yılımızı Bartın’a hizmet ederek, koşarak koşturarak layıkıyla yerine getirmeye gayret ettik.

“13 yılda 85 yıllık hizmetler 6’ya katlandı”

2005 yılında çıkan 5302 sayılı Özel İdare Kanunu bizim aslında hem Bartın’ımızın hem de ülkemizin kırsalının kaderini değiştirdi. 2005 yılına kadar Bartın’ın kırsal alanında makuz bir tarih vardı. Bartın’ın kırsalında 2005’te bin 600 kilometre yol ağımız vardı. 1923 Cumhuriyet tarihinden 2005 yılına kadar arada geçen 85 yılda gelmiş geçmiş bütün iktidarlar Bartın’da bu kırsalda bin 600 kilometrenin sadece 320 kilometresini asfalta dönüştürebilmişler. Bu gösteriyor ki 85 yılda kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın yol çilesi hiç bitmemiş. 2002 yılında iktidara gelen AK Partimiz daha sonra 2004 yılındaki yerel seçimlerde de ülkemiz genelinde hem belediyelerde hem de Özel İdarelerde tek başına iktidara geldi. Tek başına iktidara gelmek önemli değil, çürümüş bir sistem vardı. Eski Köy Hizmetleri anlayışı bu ülkenin başına dert olmuş, çürümüş bir sistemdi. 85 yıl boyunca Bartın’da sadece 320 kilometre asfalt üretmiş sistemin devamında bir mahsur vardı. Cumhurbaşkanımızın, Başnakanlığı döneminde bu ülkenin makuz tarihini değiştirecek ilk reformu bu Özel İdare Kanunu’dur. Köy Hizmetleri kapatıldı, Özel İdareler güçlendirildi, Meclis’lerin yapısı güçlendirildi ve yetkisi arttı. 2005 yılında bugüne geride kalan 13 yılda; o 85 yıllık hizmetler 6’ya katlandı. Bu Bartın’da tarihi bir rekor oldu. O dönemde yüzde 23 olan asfalt oranımız yüzde 90’lara çıktı. Bartın’da çok önemli bir noktaya geldik. Bu çalışma sisteminin 10 yılında 5 yıl Meclis Üyeliği, 5 yıl da Meclis Başkanlığı olmak üzere görev aldım. Bugün geldiğimiz nokta her kesimce kabul edilenbilir ve anlaşılabilir bir durumda.

“Sınırlı kaynaklarla sınırsız talepleri çözüyoruz”

Biz İl Genel Meclisi olarak, sınırlı kaynaklarımızla sınırsız talepleri planlayarak çözmeye çalışıyoruz. 6. Dönem Meclisi olarak yaptığımız çok önemli bir iş var. Hiçbir Özel İdare’nin atamadığı adımları atan, alamadığı kararları alan Meclis’imiz var. Bu dönemde yaptığımız en önemli projelerden bir tanesi Özel İdaresi’nin kendi bünyesinde oluşturduğumuz Kilitli Parke Taşı ve Beton Yol Santrali’dir. Sıcak asfalt ile ilgili yapılan bütün çalışmalar ithalat mallarına dayalı. Yani dövize dayalı hammadde gerektiriyor. Son iki yılda buna bağlı artışlar bizim belimizi büktü. Yani biz eskiden 100 bin TL’ye mal ettiğimiz 1 km asfaltı artık 400-450 bin TL’ye üretir hale geldik. Bu sürdürülebilir bir şey değildi. Bunları sürdürülebilir hale getirmek için şimdi kendi bünyemizde oluşturduğumuz beton asfalt tesisimizde bunları yüzde 50 daha aşağıya mal ederek yani 500 bin TL’ye mal ettiğimiz sıcak asfaltı yine aynı standartlarda, 20 cm yüksekliğinde, 7 metre genişliğinde ana grup yollarımızda, 1 km uzunluğunda, üzerine yine 5 cm’lik aşınma payı olan sıcak asfaltını attığımızda 200-250 bin TL’ye mal ediyoruz.

“İddialıyız”

Bunları yapmasaydık, bugün Bartın’ın kırsalında 100 km işimiz oldu. Bu otomatikman 50 km’ye düşecekti. Bakın Bartın’ın bütün grup yollarında hızlı bir çalışmamız var. Bartın’ın kırsalına ulaşan ana grup yollarımız çok önemli. Artık Bartın’da her evde 1 araba var. Köylerimizde de böyle. Ana grup yollarımızdaki trafik yoğunluğu, bizim şuan 4-4.5 metre genişlikteki yollarımız bu araçları taşımıyor. Bunda hepimiz mutabıkız. Önümüzdeki 5 yıllık dönem için taahhüt ediyor ve altına imza atıyoruz ki, bu yollarımızı 6.5-7 metrelik standarda yükselteceğiz bu yollarımızın tamamını bitireceğiz. Bu yol ağı 650 km. Bu sene 50 km’sinde önemli bir çalışma yaptık. 2019 programımızı da bu yönde şekillendiriyoruz. Özel İdare Bütçemizi henüz 3 gün önce onayladık. 47 milyon TL ile yola devam ediyoruz. Bizim gibi bütçe dengesi kuran çok Özel İdare yok. Bütçesinin yüzde 23’ünü personele, yüzde 33’ünü cari giderlere, yüzde 44’ünü de yatırıma ayıran başka bir idare yok. Burada iddialıyız. Onun için bu yapımızla, bu gücümüzle Bartın’ın şehrine de kırsalına da hep birlikte hizmet edeceğiz.

“İyi bir miras bırakmamış oluruz”

Bartın’ın 8 belediyesi var. Bu 8 Belediye’nin 8 katı büyüklüğündeki bir alanda biz alt yapı, üst yapı ulaşım, imar ve çöp temizliği dahil bütün işleri yapmaya çalışıyoruz. Bartın’ın 50 km’lik sahil şeridi var. Bartın’ın turizm alanında da gelişmesi lazım. 50 km’lik sahilimizin 14 km’si plaj. İl Genel Meclisimizin kararları ve Özel İdaremizin anlayışı ile bu plajlarımızdan Mugada’dan başlayarak Büyükkızılkum, Güzelcehisar ve Hatipler’de biz çok radikal kararlar aldık. 2010, 2011 ve 2012 yıllarını hatırlayın. Mugada’nın perişanlığını hatırlayın. Oralarda imara aykırı yapılaşmaları hatırlayın. Biz bunların hepsini göğüsledik. Oralarda, o sahi, o Mugada’yı hep planlı bir şekilde geliştirdik. Orada bitirdik mi? Hayır. Devamında Güzelcehisar’a geçtik. Güzelcehisar’da yaptığımız çalışmalarda gerçekten haksız bir eleştiriye uğradık. Orada yapmaya uğraştığımız imar çalışmaları, koruma amaçlı planlar, orada bulunan lav sütunlarını turizme açmak için yapmış olduğumuz bir gayret vardı. 7 yıl oradaki plan üzerinde bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmamız en sonunda onaylandı ve biz o plan doğrultusunda lav sütunlarına doğru giden yürüyüş yolunu ve çevre düzenlemelerini bütün ayrıntıları ile birlikte, 18 uygulaması ile birlikte hayata geçirdik. Bu daha 1. Etap. Yorulduk ama çok önemli değil. Biz zaten bir eleştiri olmadığı zaman yaptığımız işlerde bir sakatlık var diye düşünüyoruz. Onun için Güzelcehisar’da da böyle oldu. Biz doğru yaptığımıza inandığımız bu projeyi devam ettireceğiz. Güzelcehisar’a bu sene 50 bin ziyaretçi geldi. Bu çok önemli… Demek ki bu yapılanlar artık kabul görüyor. O yüzden Güzelcehisar ve bütün sahillerimiz, ben ayırmıyorum, ilçelerimizdekiler hiçbirini ayırt etmiyorum. Bunların hepsi gelecek nesillere doğru bir şekilde planlanmış hem şehri hem de köyleri biz gelecek nesillere bırakmazsak iyi bir miras bırakmamış oluruz.

“Aynı gücümüzle işlerimize devam edeceğiz”

Biz Özel İdare olarak hem kendi programlarımızla sizlere iyi hizmet getirmeye çalışıyoruz. Hem de KÖYDES destekleri ile bu hizmetleri taşımaya çalışıyoruz. Biraz önce saydığım bütün bu hizmetlerin Bartın’a aktarılmasında bizleri yalnız bırakmayan Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a teşekkür diyorum. Atmış olduğumuz bütün adımlarda siyasi olarak bizlere destek olmuştur. Bütün bakanlıklardan ödenek aktarılmasında büyük katkısı vardır. Çıkmış olduğumuz bu yolda yorulmadan bıkmadan usanmadan bu çalışmalara devam edeceğiz. Bu özel ve önemli günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için başta muhtarlarımıza, teşkilat üyelerimize ben yürekten teşekkür ediyorum. 31 Mart seçimlerinde aday olacak bütün muhtarlarımıza da başarılar diliyorum. Biz muhtarlarımızla hiçbir zaman kötü olmadık. Biz ne zaman zoru düşsek, dara düşsek onlar bizim elimizden tuttu, onlar ne zaman dara ya da zora düşse biz de onların ellerinden tuttuk. Bu dün de böyleydi, bugün de böyle, yarın da böyle olacak. Biz kendimizi araştırmadan, anketimizi yapmadan bu işlere kalkışmayız. Teşkilatımızla, partimizle, partimizin büyükleri ile istişare ettik. Muhtarlarımızın görüşleri de bizim için çok önemli. Onlarla istişare ettik. Böyle bir talep olduğunu ben gördüm. Bunun mutluluğu içerisindeyim. Rabbim neyi nasip eder bilemiyorum. Ama kubbede hoş bir seda bırakıp ayrılmak da güzeldir. Eğer fırsat verilirse biz aynı heyecanımızla, aynı gücümüzle bu işlere devam ederiz diye düşünüyorum.”

Kenan Dursun kimdir?

1964 Bartın doğumlu olan Kenan Dursun, ilk, orta lise ve yüksek öğrenimini Bartın’da tamamladı 1982 ile 2005 yılları arasında Bartın Küçük Sanayi Sitesinde oto elektrik atölyesi işletmeciliği yaptı. 1994 ile 2001 yılları arasında Fazilet Partisi’nde  il ve ilçe yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu . 1999 yılı mahalli idareler seçimlerinde Merkez İlçe İl Genel Meclisi Adayı oldu 2001 yılında kurulan AK Parti’nin Bartın kurucularından olan Dursun, çeşitli zamanlarda AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2005-2009 yıllarında inşaat sektöründe faaliyet gösterdikten sonra 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Bartın Merkez İlçe İl Genel Meclis Üyeliğine seçildi. 5 yıllık meclis üyeliği döneminde İnsan Kaynakları ve ARGE Komisyonuna başkanlık yaptı. Valilik İnsan Hakları Kurulu’nda da 5 yıl kurul üyeliği görevinde bulundu. 3 yıl İl Encümen üyeliği görevini de yürüten Dursun, aynı zamanda Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği’nde 5 yıl kesintisiz Birlik Encümenliği görevini yürüttü. 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerinde tekrar Merkez İlçe İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi. 5 yıl il genel meclis Başkanlığı görevini yürüttü bu dönem içerisinde 3 yıl plan bütçe komisyon Başkanlığı 3 yıl il daimi encümen üyeliği 5 yıl Batı Karadeniz kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyeliği 5 yıl Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekilliği 1 yıl İç İşleri Bakanlığı’nda Vilayetler Birliği Encümen Üyeliği ve 2 yıl Bartınspor kulübü As Başkanlığı görevlerini yürüttü Halen İl Genel Meclis Başkanlığı görevini yürüten Kenan Dursun evli ve 2 çocuk babasıdır.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535