• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • Bolu 22 °C
  • Kastamonu 19 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 20 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Meclis Başkanından Milletvekili Tunç’a teşekkür

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, İl Genel Meclis Aralık Ayı Toplantılarında ilimize gerçekleştirilen yatırımlar için ödeneklerin aktarılmasında katkısı olan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’a teşekkür etti.
Meclis Başkanından Milletvekili Tunç’a teşekkür

İl Genel Meclis Aralık Ayı Toplantıları İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Dursun, Kasım ayı Meclisinin 20 gün süren çalışmalarının ardından Meclis tarafından 65 milyon olarak kabul edilen 2021 Mali Yılı Bütçesinin Bartın’a hayırlı olmasını diledi. Dursun, her alanda Bartın’ın büyümesine ve gelişmesine katkı sağlayacak projeleri öne çıkarmaya çalıştıklarını ve yapılan çalışmaların 2021 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programına da yansıtıldığını söyledi.

Önemli Gündem Maddelerine Yer Verildi

24 Kasım 2020 tarihinde Kasım ayı meclisinin sonlandırılmasının ardından yine ara vermeden Kasım ayı toplantılarında komisyonlara havale edilen evrakların komisyonlarda görüşüldüğünü ve ilgili dosyaların Meclis Başkanlığına ulaştığını söyleyen Başkan Dursun, sözlerinin devamında da Aralık ayı meclisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dursun, 7 gündem maddesi ile Meclisi açtıklarını ve yine kurumlara tahsis edilen araçların devir işlemleri ile ilgili önemli gündem maddelerine yer verdiklerini söyledi.

Araçlar Tahsis Edilmişti

Dursun, söz konusu devirlerle ilgili kurumlar arasında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün yer aldığını ifade etti. Dursun, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Tahsise konu kamu kurumları ve idaremiz arasında düzenlenen protokoller ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne 74 DJ 281 plakalı Toyota Adventure 4x4 arazi aracı, Matrice 600 pro hava aracı (Drone), fiber tabanlı şişme deniz botu, İl Emniyet Müdürlüğü'ne 2015 yılında 2 adet BMW marka motosiklet, 2018 yılında 2 adet Renault Kangoo Multix Joy marka araç, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı'na 74 DB 605 plakalı 2005 model Renault Megane marka araç, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne kasalı kamyonet tipi araç satın alınarak yıllar itibarı ile kurumların ihtiyacına binaen İl Genel Meclisi kararları ile tahsis edildi.

Araç ve Teçhizatların Ruhsat Sorumluluğu İlgili Kurumlara Geçecek

Özel İdaremizin paydaş kurumları olan bu dört kuruma 2005 yılından bugüne ihtiyaç duydukları araç teçhizat alımları yapılarak tahsis edildi. Ancak tahsise konu araçların vergi, sigorta ve diğer ruhsattan kaynaklı tüm sorumlulukları ise idaremiz üzerinde kaldı. İdaremizce ihtiyaç duyulmayan bu taşınırların Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği ile 237 sayılı Taşıt Kanunu kapsamında ilgili kurumlara İl Genel Meclisi kararıyla devir işlemleri yapılacak. Böylelikle araç ve teçhizatlarına ruhsat sorumluluğu ilgili kurumlara geçecek.

Görüşülerek Karara Bağlanacak

Kadro İptal ve İhdası ile ilgili gündem maddesinin komisyon raporları Meclis Başkanlığına ulaştı. Bu kapsamda İl Özel İdaremizin hizmetlerinin aksatılmadan yürütülebilmesi için 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 35. maddesi ve "İl Özel İdaresi Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik" in 10’uncu maddesi gereğince ihdas edilen 1 adet 1’inci derece Encümen Müdürü Kadrosunun iptal edilerek 1 adet 1’inci derece Ruhsat ve Denetim Müdürü kadrosunun ihdas edilmesinin mecliste görüşülerek karara bağlanacak.”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Hizmet Binası Bakımdan Geçecek

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nün projelerinin 2020 mali yılı ek çalışma programına alınma talepleri ile ilgili de açıklamalarda bulunan Dursun; “Milli Eğitim Bakanlığınca ortaöğretim okulları için gönderilmiş olan 12. 158.853,64 TL ödenek ile 43 okulun büyük onarımlarının yapılabilmesi için İl Genel Meclisi kararıyla projeleri 2020 mali yılı ek çalışma yatırım programına alınacak. Devamında 2020 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programında bulunan Bartın 75. Yıl Huzurevi Bakım ve Onarım işi için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından gönderilen 1.386.164,00 TL ile yapılan ihale sonrası artan ödenek ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Hizmet Binası Bakım ve Onarımı işi projesinin 2020 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınması il genel meclisinde görüşülerek karara bağlanacak. Bu kapsamda ödeneklerin ilimize aktarılmasında önemli ölçüde katkısı olan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a ve ilgili bakanlık yetkililerine teşekkür ediyor,  yapılmış ve yapılacak tüm çalışmaların ilimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

 

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535