• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Bolu 15 °C
  • Kastamonu 13 °C
  • Zonguldak 20 °C
  • Karabük 18 °C
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi
  • Sinemada Şaşkına Çeviren Evlilik Teklifi
  • Engelsiz Sanat Evi Faaliyetlerine Devam Ediyor
  • Zabıta’dan Fırın Denetimi

Meclis Başkanından Önemli Müjde

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Bartın İl Özel İdaresi’nin 2021 yılında yol ve ulaşım sektöründe asfalt plentinin yenilenerek makine parkının güçlendirileceğinin müjdesini verdi.
Meclis Başkanından Önemli Müjde

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Bartın İl Özel İdaresi’nin 2021 yılında yol ve ulaşım sektöründe asfalt plentinin yenilenerek makine parkının güçlendirileceğinin müjdesini verdi. Kış mevsiminde kurulum ihalesinin gerçekleştirileceğini belirten Dursun, yeni sezona kapasitesi 3 kat artırılmış olarak hazırlanacağını söyledi.  

Çalışmalar Yeni Sezonda Hızlanacak

2021 mali yılı performans ve çalışma yatırım programında Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğüne 12.629.581,00 TL ödenek verildiğini söyleyen Dursun, bu ödenek ile çalışma yatırım programında 37.684 ton (62 km) sıcak asfalt,  4,73 km sathi kaplama, 3,97 m3 kuru beton, 1677 m3 ıslak beton, 3802 ton füllerli stabilize, 9 km tabii malzemeli stabilize, 10.400 m2 kilitli parke taşı yol yapımına yer verildiğini belirtti. Bu çalışma yatırım programının Nisan ayında KÖYDES ödenekleriyle destekleneceğini söyleyen Dursun, çalışmalara ilave olarak 2021 yılında yenilenmiş asfalt plenti ile çalışmalara çok daha hız kazandırılacağını ifade etti.

Çalışmaların Büyük Bir Bölümü Tamamlandı

2020 yılında gerçekleştirilen çalışmalarla ilgili de bilgi veren Dursun, şu ifadeleri kullandı; “İl Genel Meclisi kararıyla 2020 yılı bütçesinde Yol ve Ulaşım Hizmetler Müdürlüğüne 9 milyon TL ödenek verildi. Bu ödenek ile çalışma yatırım programında 67 km sıcak asfalt,  4 km sathi kaplama, 6 km kuru beton, 2,5 km ıslak beton, 10 km füllerli stabilize, 14 km kilitli parke taşı yol yapımı olarak yer verdik. Çalışmaların büyük bir bölümü tamamlandı. Yılsonunda programlar tamamlanacak.

KÖYDES Ödeneğinin Yol ve İçme Suları Projelerine Aktarıldı

Bunun yanında KÖYDES projesi kapsamında ilimize gönderilen 22 milyon TL ödeneğin tamamı yol ve ulaşım hizmetleri ile içme suları projelerine aktarıldı. Bu ödeneklerin 10 milyon TL’si içme sularına ayrılarak 83 proje gerçekleştirildi. Devamında bu projelerin 25 adedi içme suyu yetersiz olan köylerde derin sondaj olarak planlandı. Bu sondajların bugüne kadar 23’ünün tamamlanarak büyük bir bölümünde istenilen miktardaki su kaynaklarına ulaşıldı. Bu projelerin içerisinde en büyük proje merkez ilçede Arıönü, Akbaba, Kızılelma, Hacıosmanoğlu ve Çiftlik köylerini kapsayan gurup suyunun sondaj ve yeni tesisinin yapım işi oldu. Yıllarca su sıkıntısı yaşayan bu bölge için bu sene radikal bir karar ile Arıönü Köyü’nde geçmişte içme suyu için kurulan mevcut sondajların hemen yanına açtığımız 300 metre derinliğindeki sondajda saniyede 30 litre suya ulaşılmasıyla büyük bir sevinci bölge halkıyla birlikte yaşadık. 5 köyü kapsayan içme suyu projesinin de ihalesi yapıldı ve işin bitim tarihi ise Kasım ayı sonu olarak planlandı. Bu vesileyle bölge halkı bol ve kaliteli suya kavuşturulmuş olacak.

Kapasitesi 3 Kat Artırılmış Olacak

KÖYDES ödeneğinin diğer kısmıyla da ana grup yollarında standardı yüksek yolları oluşturabilmek amacıyla 37,5 km sıcak asfalt, 13 km kilitli parke taşı, 1,2 km sathi kaplama ile toplamda 51,7 km yol yapımı gerçekleştirildi. Bu kapsamda 2021 yılı çalışma yatırım programında yer alan asfalt plentinin ödeneği programda yer aldı. Kış mevsiminde kurulum ihalesi gerçekleştirilecek. Yeni sezona kapasitesi 3 kat artırılmış olarak hazırlanacak. Bu şekilde çalışmalar hız kazanacak.

Gayretleri için teşekkür ediyorum

Kırsala hizmet götürebilmemiz için KÖYDES projeleriyle bizleri destekleyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yine bu ödeneklerin ilimize aktarılmasında önemli katkıları olan TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç’a, alanda bu projelerin başarıyla uygulamasını sağlayan Genel Sekreterimiz Sayın Metin Çetin’e ve tüm ekibimize de gayretleri için teşekkür ediyor, kolaylıklar ve başarılar diliyorum.”

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535