• BIST 9645.02
  • Altın 2417.171
  • Dolar 32.5554
  • Euro 34.8067
  • Bartın 12 °C
  • Ankara 14 °C
  • Bolu 13 °C
  • Kastamonu 11 °C
  • Zonguldak 13 °C
  • Karabük 17 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Meclis Olağanüstü Toplandı

Bartın İl Genel Meclisi, 2022 yılını geçtiğimiz gün gerçekleştirilen olağanüstü toplantıyla sonlandırdı.
Meclis Olağanüstü Toplandı

Bartın İl Genel Meclisi, 2022 yılını geçtiğimiz gün gerçekleştirilen olağanüstü toplantıyla sonlandırdı. Tek gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığında İl Genel Meclisi Meclis Üyeleri Ali Eyüpustaoğlu, Göker Giray Gülsoy, Bekir Karabacak, Atnen Aydoğan, Kadir Saraç, Uğur Yılmaz, Ayhan Özçelik, Abdullah Kaleli, Bahattin Kazguç, Nurdanur Metin, Orhan Ölçek ile İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan ve daire müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantı öncesinde konuyla ilgili Meclis’e bilgi veren Meclis Başkanı Dursun, “Mugada’daki 1/1000 ölçekli uygulamalı imar planıyla ilgili Kasım ayı toplantılarında gündeme almıştık. Bunun üzerine Kasım ayı bütçe üzerinde karar veremedik. Aslında karar vermekte istemedik. Neden karar vermek istemedik? İmar planıyla ilgili ayak üstü acil karar vermek her zaman sakıncalıdır. Kanun da zaten bunu ifade ediyor. Özellikle imar planlarının komisyonlardaki olgunlaştırma değerlendirme süreçlerinin yaşanması zorunlu. Biz de bunlara uyarak Kasım ayından sonraki Aralık Ayı’ndaki komisyon toplantılarında Kasım ayında gündeme aldığımız Mugada, Arıönü, Mugada Mahallesi’ndeki uygulamalı imar planındaki kısmen değişiklik öngörülüyor. Bunu inşallah komisyonlardaki şekliyle burada değerlendirip karara bağlayacağız” dedi.

“33 hektarlık Mugada sahili imarlı”

İmar ve Bayındırlık Komisyonunun okunmasının ardından Mugada’nın imar planının gelişim süreciyle ilgili bilgi veren Meclis Başkanı Dursun, şöyle konuştu: “Özellikle 2009’dan bu yana biliyorsunuz biz sahillerimizde uygulama imar planını başlatan çalışmalar yapıyoruz. Bu konuda 10 yılı aşkındır önemli bir çalışma içerisindeyiz. Sadece Mugada’da devam etmiyor. Bizim görev ve sorumlusu olduğumuz sahillerde Güzelcehisar, Hatipler, Çakraz ve bundan sonra da devam edecek. Bunu neden yapıyoruz? 2009 öncesi bu sahillerimiz gerçekten sahipsiz, kendi akışına bırakılmış, kumda isteyen istediği yere baraka yapmış ve sonuç itibariyle ortaya kötü bir görüntü çıkmış. 2009 ve 2010’dan sonra Meclislerde bugün de dahil bu reform çalışmalarımıza sahillerde devam ediyoruz. Arıönü’nde 6 hektarla başlayan imar çalışmalarımız sonrasında 27 hektar ilave ile 33 hektarlık Mugada’nın sahilinde şu anda imarlı bir alanımız var.

“Sahillerimizi parlatacağız”

Şu anda değişiklik yapmak istediğimiz alan da imar planı alanı içerisinde. Dolayısıyla burada yaptığımız imar çalışması var, uygulamalı imar planı var. Kimisinde koruma amaçlı kimisinde uygulamalı olarak var. Ortaya çıkan bu planda görüyorsunuz Güzelcehisar’da güzel bir yapılaşma dönemi çıkacak. Bundan sonrası biz sadece sahil kesimlerini planladık ama Filyos’un gelişimi önümüzdeki dönem de devam edecek ve sadece sahil kesimini planlamak bize yetmeyecek gibi duruyor. Çünkü Filyos, Zonguldak, Bartın, Karabük hepimizin gelişimini sağlayacak, gelişimimize açık olan bir proje. Bugün Filyos’ta 8 bin beyaz yakalı var. Yarın sanayi geliştiğinde 15-20 binleri bulan beyaz yakalılar oluşacak. Biz dolayısıyla oradan istifade edeceğiz. Biz 17 yıldır yapmış olduğumuz çalışmalar sayesinde aslında Filyos’a entegrede sıkıntı yaşamıyoruz. Ama projeksiyonumuzu yine 20 bine göre yaparsak bu sahillerimizde köyleri ile birlikte genişletmeyi umuyorum. Bu sahiller Bartın’ın gerdanlığı. Biz bu gerdanlığı ne kadar parlatırsak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir sahil bırakabiliriz diye düşünüyorum. Her şey yapıncaya kadar zor.” Dursun, özetle; Meclis’in oybirliğiyle kabul edilen Arıönü Köyü (Mugada) Uygulama İmar Planı Değişikliği ile bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin piknik ve günübirlik kullanılabilir alanların genişletileceğini söyledi.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535