• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Bartın 19 °C
  • Ankara 23 °C
  • Bolu 24 °C
  • Kastamonu 18 °C
  • Zonguldak 16 °C
  • Karabük 21 °C
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!
  • CHP Belediye Meclisinde Fark Attı!
  • “Bu Sonuç Ekonomik Krizin Faturasıdır”
  • Fırıncıoğlu’na çocuklardan sevgi seli!

Meclis onayladı: "Kefen ve saburaj tahtaları ücretsiz verilecek"

Bartın Belediyesi Ocak Ayı Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlığında gerçekleştirildi.2018 yılının ilk toplantısında 22 gündem maddesi görüşülerek, karara bağlandı.
Meclis onayladı: "Kefen ve saburaj tahtaları ücretsiz verilecek"

Bartın Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Cemal Akın Başkanlığı’nda toplanarak Ocak Ayı Toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda görüşülen 22 maddelik meclis gündeminde en dikkat çeken konu Bartın Belediyesi İnkum Özel Halk Otobüsleri yolcu taşıma ücretlerine zam talebinin görüşülmesi, atık su ücret tarifesinin görüşülmesi ve Mezarlık ve Defin Hizmetleri ücret tarifesinin yeniden görüşülmesi talebi oldu. İnkum Özel Halk Otobüsleri yolcu taşıma ücretlerine zam talebi ile atık su ücret tarifesinin görüşülmesi talebi Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 2 madde ile ilgili karar Şubat Ayı Belediye Meclisi Toplantısında verilecek.

Herkese ücretsiz verilecek

Mezarlık ve Defin Hizmetleri ücret tarifesi ile ilgili de tüm hizmetlerin ücretsiz verilmesi kararlaştırıldı. ALO 188 Cenaze Hizmetleri Hattı, Mezarlık Bilgi Sistemi hizmeti, Cenaze nakil hizmeti, cenaze evine tabure hizmeti, 16 mezarlık için bakım hizmeti, Cenaze evlerine cenaze günü ve 7 mevlidi için ikram(lokum, gülsuyu, pide, ayran vb.)  hizmeti gibi ücretsiz verilen hizmetlere kefen ve mezar tahtasının ücretsiz verilmesi de eklendi. Geçtiğimiz yıllarda sadece ihtiyaç sahiplerine ücretiz verilen kefen ve saburaj tahtaları isteyen herkese ücretsiz verilecek.

2017 yılı gelir ve giderleri denetlenecek

Yoklama ile başlayan toplantı iki oturumda gerçekleştirildi. Toplantının ilk oturumuna gündemin birinci maddesiyle başlandı. İlk olarak Bartın Belediyesi’nin 2017 yılı gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için komisyon oluşturuldu. Komisyona Meclis Üyelerinden Recep Çömlek, Mehmet Sandıklı, Kemal Gözen, Hasan Fırıncı ve Necmi Ünlü seçildi. Gündemin ikinci maddesinde yer alan 2018 yılı T.İ.S. görüşmelerine katılacak üyelerin belirlenmesi talebi ile ilgili dosya görüşüldü. Görüşmelere katılmak üzere Meclis Üyelerinden Recep Çömlek ve Hüseyin Taner Çetin seçildi.

Meclis gerekli görülürse tatil edilebilecek

Gündemin üçüncü maddesinde yer alan Belediye Meclisi toplantılarının her ayın ilk haftası yapılması ve tatil edilip edilmeyeceği hususları görüşüldü. Meclis üyeleri Bartın Belediye Meclisi’nin her ayın ilk haftası yapılmasına ve gerekli görüldüğünde tatil edilmesine karar verdi. Gündemin dördüncü maddesinde yer alan Memur kadro derece değişikliği talebi oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde yer alan Bartın Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Çalışma ve Seyrüsefer Yönetmeliği yeniden düzenlenerek mevcut yönetmeliğe ek maddeler eklenmesi talebi görüşülerek, karara bağlandı. Yönetmeliğe işleyişle ilgili maddeler ilave edildi.

Meclis Üyelerine ödenecek ücret belirlenecek

Gündemin altıncı maddesinde yer alan harcırah bedelinin belirlenmesi talebi değerlendirilerek, Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Asıl görevli bulundukları yerden başka yerlere geçici veya sürekli görevle naklen atanan memur ve hizmetlilere görevlendirildikleri yerlerde veya yeni görev yerlerine taşınmalarından dolayı yapacakları ek masraflara karşılık olarak yapılan ödemeler anlamına gelen harcırah bedeli ile ilgili karar komisyondan gelecek olan rapor doğrultusunda Şubat ayı Belediye Meclisi Toplantısında verilecek. Gündemin yedinci maddesinde yer alan Meclis Başkan ve üyelerine meclis ve ihtisas komisyonu toplantılarına katıldıkları günler için ödenecek ücretin belirlenmesi talebi de Plan Bütçe Komisyonu’na oy birliği ile havale edildi.

4 madde için Meclise ara verildi

Gündemin sekizinci maddesinde yer alan Belediyemizde Sözleşmeli olarak çalıştırılan Programcı, İnşaat Mühendisi ve Jeoloji Mühendisinin sözleşmelerinin yenilenmesi ve ücretlerinin belirlenmesi talebi, gündemin dokuzuncu maddesinde yer alan Belediyemiz Zabıta Personeline 2018 yılı için ödenecek fazla mesai ücretinin belirlenmesi, gündemin onuncu maddesinde yer alan Belediyemiz İtfaiye Personeline 2018 yılı için ödenecek fazla mesai ücretinin belirlenmesi, gündemin on birinci maddesinde yer alan Mezarlık ve Defin Hizmetleri ücret tarifesinin yeniden görüşülmesi talebi Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. 4 maddelerin karara bağlanması için tüm maddelerin görüşülmesinin akabinde Meclis gündemine ara verildi. Komisyon maddeleri değerlendirdikten sonra maddeler karara bağlandı.

İkumu için yolcu taşıma ücretlerine zam yapılacak

Gündemin on ikinci maddesinde yer alan Bartın Belediyesi İnkum Özel Halk Otobüsleri yolcu taşıma ücretlerine zam talebinin görüşülmesi ve gündemin on üçüncü maddesinde yer alan atık su ücret tarifesinin görüşülmesi talebi Plan Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Gündemin on dördüncü maddesinde yer alan Aladağ Mahallesi, tapuda 1410 ada, 5 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “A” ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebi, gündemin on beşinci maddesinde yer alan Aladağ Mahallesi, tapuda 771 ada, 8 ve 9 parsel nolu taşınmazlarda imar plan değişikliği talebi ve gündemin on altıncı maddesinde yer alan Tuna Mahallesi, tapuda 497 ada, 21 parsel no’lu taşınmazda imar plan değişikliği talebi görüşülerek, İmar Komisyonu’na havale edildi.

Özel Yurt amaçlı İmar Planı kabul edildi

Gündemin on yedinci maddesinde yer alan İmar Komisyonu’na havale edilen, Gölbucağı Mahallesi, tapuda 1201 ada, 1 parsel nolu 3298,13 metrekare yüzölçümlü, sahibi Bartın Belediyesi adına kayıtlı taşınmazı satın alma talebi kabul edildi. Gündemin on sekizinci maddesinde yer alan İmar Komisyonu’na havale edilen, Orduyeri Mahallesi, tapuda 32 ada, 26 parsel ile 14 parselde imar plan değişikliği talebi de oy birliğiyle onaylandı. Gündemin on dokuzuncu maddesinde yer alan İmar Komisyonu’na havale edilen, Şiremirtabaklar Köyü, tapuda 210 ada, 1 ve 8 parselde Özel Yurt amaçlı Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı görüşülerek, kabul edildi.

Çamaltı Köyü’ne özel okul yapılacak

Gündemin yirminci maddesinde yer alan İmar Komisyonu’na havale edilen, Çamaltı Köyü, tapuda 101 ada, 3 parselde Özel Okul amaçlı Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı, gündemin yirmi birinci maddesinde yer alan İmar Komisyonu’na havale edilen, Karasu Köyü, tapuda 120 ada, 12 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “a” ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebi ve son olarak da gündemin yirmi ikinci maddesinde yer alan İmar Komisyonu’na havale edilen, Aladağ Mahallesi, tapuda 765 ada, 32 parsel nolu taşınmazın bitişiğindeki ekli folyede “a” ile gösterilen kısmın yoldan ihdası talebi görüşüldü. 3 madde de oy birliğiyle kabul edildi.

Sözleşme personelin maaşı belirlendi

Tüm maddelerin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Meclis gündemine ara verildi. Verilen bu Arada Plan Bütçe Komisyonu havale edilen 4 maddeyi görüştü. Bartın Belediye Meclisi Ocak Ayı Toplantısının İkinci Oturumu gündemin sekizinci maddesinde yer alan Belediyemizde Sözleşmeli olarak çalıştırılan Programcı, İnşaat Mühendisi ve Jeoloji Mühendisinin sözleşmelerinin yenilenmesi ve ücretlerinin belirlenmesi talebinin görüşülmesi ile başladı. Sözleşme tarihi 31.12.2018 olarak değiştirilirken, sözleşmeli personel için ücret 3 bin 84 TL olarak belirlendi.

Fazla mesai ücreti 312 TL oldu

Gündemin dokuzuncu maddesinde yer alan Belediyemiz Zabıta Personeline 2018 yılı için ödenecek fazla mesai ücretinin belirlenmesi ve gündemin onuncu maddesinde yer alan Belediyemiz İtfaiye Personeline 2018 yılı için ödenecek fazla mesai ücretinin belirlenmesi konulu dosya görüşüldü. Komisyon raporu doğrultusunda Zabıta ve Belediyemiz İtfaiye Personeline 2018 yılı için ödenecek fazla mesai ücreti 312 TL olarak karara bağlandı.

Tüm mezarlıklardan sorumluyuz

Gündemin on birinci maddesinde yer alan Mezarlık ve Defin Hizmetleri ücret tarifesinin yeniden görüşülmesi talebi değerlendirildi. Madde oy birliği ile kabul edildi. Maddenin kabul edilmesinin ardından cenaze hizmetleriyle ilgili Meclis Üyelerine bilgi veren Başkan Akın; “ALO 188 Cenaze Hizmetleri Hattı açılarak, vatandaşların 188 numarasını arayarak hizmete erişimi tek numara ile sağlandı. Bartın Belediyesi Web sayfasında Mezarlık Bilgi Sistemi(MEBİS) kurduk. Asri, Halatçıyaması, Gölbucağı, Şiremirçavuş, Şiremirçavuş Sofuoğlu, Orduyeri, Çaydüzü, Balamba, Karaçay, Karaköy, Ağdacı, Ağdacı Gaffar, Erenler, Aladağ Kavallar, Bartın Şehir, Ebu Derda Türbesi mezarlıkları olmak üzere 16 mezarlığın, ayrıca Bartın Şehitliği’nin bakım, onarım, temizlik ve yabani bitki temizlikleri yapıldı. Ben göreve gelmeden Bartın Belediyesi sadece 1-2 mezarlıktan sorumluydu. Şimdi tamamının sorumluluğunu aldık” dedi.

Vatandaşımıza ücretsiz vereceğiz

Akın; “Cenaze hizmetlerimiz de aralıksız devam ediyor. Cenaze evlerine tabure gönderiyoruz. Cenaze evlerine cenaze günü ve 7 mevlidi için ikramlar (lokum, gülsuyu, pide, ayran vb.) gönderiliyor. Cenaze nakilleri il içi ve il dışı ücretsiz verilmeye devam ediyor. Biz göreve gelmeden önce araçların yakıt paraları alınıyordu. Biz göreve gelir gelmez bu hizmeti de ücretsiz vermeye başladık. İl içi veya il dışı oldun cenaze nakillerini ücretsiz yapıyoruz. Bu hizmetlerimizin yanında ihtiyaç sahiplerine kefen ve saburaj tahtalarını ücretsiz veriyorduk. Ancak insanların muhtarlıklardan gelir durumuyla ilgili kağıt getirmeleri mazbata gerekiyordu. İnsanlar zaten acılı bir de bu tür evraklarla uğraştırmayalım istedik. Yakışık olmuyor. Bu nedenle bundan sonra kefen ve mezar tahtasını Bartın Belediyesi olarak talep eden her bir vatandaşımıza ücretsiz vereceğiz” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 5 Mayıs 2013 Ajans Bartın | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0551 120 3535